Den vänsterstyrda statsradion får backa om opartisk artikel eller med andra ord, lägg ned publicservice


MEDIA. Sveriges radios Ekot listade tidigare i dag en rad negativa påståenden om Ulf Kristersson som troligen blir Moderaternas nya partiledare. När Stefan Löfven presenterades 2012 listades i stället en rad positiva påståenden. ”Vi tar till oss av kritiken och håller nu på att komplettera vår publicering om Ulf Kristersson”, skriver Ekot nu i sociala medier.

Public Service, SVT, SR och UR, får 8 miljarder av våra pengar varje år. Åtta. Miljarder, för att vara opartiska, sakliga och korrekta.

När Ulf Kristerssons kandidatur blev känd på fredagen valde Ekot att presentera honom med en tidsaxel, både på nyhetssajten och i sociala medier.

Resorna till Kina var ”tjänsteresor” som lämpligt nog passade in precis med att han och frun höll på att adopera barn.

-Pettersson ser inget fel i listan ovan mer än att den visar var Sveriges Radios politiska sympatier ligger eftersom motsvarande lista över Stefan Löfven enbart var positiv.

Annars ska vi veta att Ulf Kristersson var med under Reinfledts öppna era hjärtan utan att protestera och att han inte tänker förhandla med SD.

Nåväl, nu har ”opartiska” Sverige Radio ändrat sig…

Ekot på Twitter

Sveriges Radio om Sveriges Radios journalistik

Att Sveriges journalister inte är som andra det vet vi som följer nyhetsrapporteringen.

Hela 41 % tycker att Miljöpartiet är det bästa partiet enligt en ny undersökning från JMG vid Göteborgs universitet. Inget parti har haft så stor andel sympatisörer sedan undersökningarna startade 1989. Sympatierna för Miljöpartiet har ökat med 19 procentenheter sedan förra undersökningen 2005. Näst populäraste parti bland journalisterna är Vänsterpartiet med 15 procent, följt av Socialdemokraterna och Moderaterna på 14 procent vardera, Folkpartiet på 7 procent, Centerpartiet på 4 procent, Kristdemokraterna på 2 procent och Sverigedemokraterna och Feministiskt initiativ på 1 procent vardera.

De rödgröna får tillsammans 70 % av journalisterna och är alltså kraftigt överrepresenterade jämfört med hur svenska folket röstar.

På Sveriges Radio är det ännu värre, där sympatiserar 54 % med MP. Därefter följer Sveriges Television med 52 procent, kommersiell radio/tv med 45 procent, morgontidningar i storstad och kvällspress med 40 procent vardera, landsortspress 38 procent och populärpress 34 procent.

Inom public service (Sveriges Radio, Sveriges Television) sympatiserar över 80 procent med de rödgröna partierna (S, V och MP) medan motsvarande andel i storstädernas morgontidningar är drygt 60 procent.

Pettersson säger att inget är nytt under solen – det märkliga är att de kallar sig opartiska utan att rodna.

Journalisternas partisympatier


13 responses to “Den vänsterstyrda statsradion får backa om opartisk artikel eller med andra ord, lägg ned publicservice

 • Blivande? moderatledaren ville ha helt fri invandring | Petterssons gör skillnad!

  […] Här finns lite annat på Ulf Kristerssons meritlista… […]

  Gilla

 • Tony

  Man kan inte förvänta sig annat av Socialister.

  Gilla

 • Mjölner

  Mediedreven är den enda form av dödsstraff vi har kvar i Sverige.
  Det dödar inga människor rent fysiskt, men det dödar något av själen och sargar dig som människa
  Fredrik Reinfeldt.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Hör oro från vänsterhåll om det kommande kyrkovalet. Någon bad mig rösta där. SD storsatsar tydligen där. Vad berör det mig? Kanske kan dra till med: Man saknar inte kon för än båset är tomt. Nu duger jag?????

  Gilla

 • Nils Dacke

  Regimmedia förnekar sig inte och gör vad som krävs för att stötta den svenska regimen. Många av nuvarande journalister är uppfödda på DDR tiden och har sina sympatier och naturliga värderingar till vänsterstyrd diktatur och demokratur som baseras på den nya vänsterreligionen värdegrunden.

  Gilla

  • Stenbock

   Riktigt Nisse…Och det verkligt sanna är,att dessa absurdska är strået vassare,än sina förebilder i DDR. Skillnaden ligger i att svenska folket till största delen tar deras uppgifter som sanna.
   I DDR visste en del av befolkningen (största delen) att det enbart var sagor och lögner,som sändes ut i statliga radio/TV….Därför spionerades ut,via deras barn i bl.a.skolorna vilka/vem,som tittade och lyssnade till den västtyska fiendens nyheter !

   Gilla

 • Fredde

  Miljöpartiet arrangerar olaglig demonstration i Kalmar!

  Kommer detta brott att utredas? Knappast…

  http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/08/31/11473601-gron-ungdom-och-afghanerna-saknar-demonstrationstillstand-i-kalmar/

  Miljöpartiet lever i sin egen lilla rosa bubbla, inte förrän de blivit utsatta för gruppvåldtäkter och rån av hormonstinna ”barn” kommer de inse vad de ställt till med…

  Gilla

 • Jhonsson

  SR lik den radio som fanns i DDR
  Dags att lägga ner vänsterns propagandamegafoner Sveriges Television och Sveriges Radio.
  Skattebetalarna skall inte tvingas betala vänsterns politiska propagandainstrument.
  Vi behöver en sverigevänlig regering och det fort.

  Gilla

 • Mjölner

  Allt detta clowneri i massmedia om invandring, turerna i regeringskansliet, de afghanska småpojkarna som knivskär och demonstrerar, den nye moderatledaren m.m. skall ta bort fokus på vad som verkligen händer.
  Det är något annat på gång, vi får veta när det är klappat och klart.
  Skärpt uppmärksamhet är att rekommendera.

  Gilla

 • Lena

  O T
  Avpixlat har bytt till samhällsnytt !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: