Stäng

2 reaktioner på “Inte bara Houston

  1. Detta är något fullt normalt för Bangladesh. Det har inget att göra med extrema stormar eller extrema regnväder etc, utan kan jämföras med de nordliga ländernas vintrar med snö och is.

    Skillnaden är att i Bangladesh finns ingen samhällsplanering utanför de största städerna. Det finns mark där bostäder kan byggas, men den mäktiga markägareliten förhindrar att staten tar mark i anspråk – då skulle de förlora arrendeintäkter därifrån och samtidigt inte kunna ta arrenden från bosättare i marginalområdena. Starkt bidragande är att arbetslöshet tvingar befolkningen att smyga sig ut i marker de inte har tillstånd att bebygga, samt bosätta sig där med (jämförelsevis) enorma arrenden som följd. B. är ett muslimskt land och i händerna på en rabiat radikal teokrati (merparten hämtad ur markägareliten) inom landsbygderna, vilket gör att Indien inte tillåter inflyttning från Bangladesh. Istället avhyses illegala inflyttare med kraft, bl a för att skydda indiska regnskogar resp den indiska ”stam-befolkning” som lever där – ungefär som Sveriges ”samer”. Illegalerna har närmast framtvingat ett krigstillstånd med den indiska urbefolkningen, som lider svårt.
    Till råga på allt så är Ö Indien/Bangladesh drabbat av ett antal kommunistiska rörelser, som hänsynslöst begår terror mot befolkningarna. Västländernas MSM/Public Service har här slagit knut på sig själv, och inte kunnat identifiera detta som den vanliga ”frihetskampen” utförd av ”frihetskämpar”, som brukar generera stöd i vanliga fall.

    1. Valdigt bra skrivet Roland Salomonson..har sjalv besokt Bangladesh och fattigdomen och den sociala efterblivenheten dar ar svart att se…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: