Norrmän upprörda över hijab i rutan


INVANDRING. NRK:s nya tv-serie har väckt starka reaktioner. Innan programmet ens haft premiär har NRK fått in flera tusen klagomål och anmälts till norska diskrimineringsombudsmannen.

I TV-serien ”Faten tar valget” ska 22-åriga Faten Mahdi al-Hussaini träffa och intervjua politiker för att avgöra vilket parti som ska få hennes röst i det norska valet i september. Orsaken till de starka reaktioner är att hon bär den muslimska huvudduken hijab.

Programmet har premiär på torsdag nästa vecka men är redan nu det program som resulterat i näst flest anmälningar till NRK:s rådgivande organ, dit tittare kan vända sig med klagomål.

Framförallt har upprördheten handlat om att NRK nu tillåter en programledare att bära hijab, samtidigt som man för fyra år sedan förbjöd nyhetsankaret Siv Kristin Sællman att ha på sig sitt korssmycke i TV. Det har även gjort att NRK anmälts till norska diskrimineringsombudsmannen.

Kors är förbjudet på nyhetsuppläsare i norsk TV

NRK:s chef Thor Germund Eriksen säger att NRK:S policy för religiös klädsel beror på programmets innehåll. För nyhetsuppläsare finns särskilda neutralitets-krav och varken hijab eller kors är tillåtet.

– Men på övriga programtid ska det verkliga livet synas och religiös mångfald synas. Det är en helt annan sak, säger Thor Germund Eriksen.

 

Hijab är tillåtet i ett program som diskuterar politik i norsk TV…


9 responses to “Norrmän upprörda över hijab i rutan

 • Suzie

  Det är bara anhängare av ideologin islam som hatar korset och kräver att alla kors skall bort från våra kristna /sekulariserade länder då de säger sig blli kränkta av korset.Varför jo för att islam förnekar treenigheten,fader,son och helig ande,och förnekar Jesus som Guds son som gav sitt liv för oss alla där på korset.Jesu död på korset är det centrala i kristendomen.Islam erkänner endast muhammad som allahs sändebud,islams gud har ingen son.Islam strävar endast efter att dominera hela världen,islam betyder ju underkastelse och de acepterar inget annat därav alla krav och särrättigheter de ständigt kräver i överallt i västvärlde där de vill bostätta sig.Därmed tvingar de nationsfolken de bosätter sig ho att införa sharia steg för steg.Var och en måste läsa och lära om islams politiska system och sharia för att förstå vad som pågår i vårt land,Europa och hela västvärlden där islams anhängare så ihärdigt kräver sharia.Varje gång de får sina shariakrav igenom minskar kvinnors rättigheter,vår yttrandefrihet stryps,och vår demokrati minskar steg för steg,liksom en groda man stoppar ner i en kastrull med kallt vatten på spisen och sakta värmer upp vattnet ,grodan märker inget förrän det är försent ,den blir kokt.
  Islam är en extrem kvinnofientlig ideologi som gömmer sig bakom en fasad av religion som Walid Shoebat säger.Lyssna och lär av de oerhört insatta,erfarna och kunniga islamexperter som finns.
  Walid Shoebat,Brigitte Gabriel,Robert Spencer,David Wood ,Ann Marie Waters mfl.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Någon klarsynt kommentator har tidigare dragit en parallell mellan islamismens främsta emblem, huvudbonaden, och de tyska nationalsocialisternas svastikaprydda armbindlar – en förträfflig jämförelse då båda dessa förtryckarideologier representerar den ultimativa diktaturen.

  Det verkliga livets religiösa mångfald, som inslaget norske medlöpare uttrycker saken, utgörs i realiteten endast av den socialt motbjudande och religiöst destruktiva pluralism de koranförslavade infiltratörerna uppvisar och som den gränslösa globalismens femtekolonnare frenetiskt främjar.
  Andreas.

  Gilla

 • Magnus

  Vårt grannland är på samma nivå som Sverige. Nu börjar hjärntvätten i den norska statstelevisionen. Nu ska de norska partierna ändras och formas efter islam och allt som kommer utifrån. Politikerna ska släppa sitt arbete för nationalstaten och jobba för den gränslösa världen. Religionen pk-ismen ska leda Norge in i framtiden.

  Norge för gudsskull gör motstånd. Pk-ismen krossar ert och skapar splittring.

  Gilla

  • Suzie

   Det ligger i nationsfolkens händer att själva sätta stopp för islamiseringen som pågår i nästan hela västvärlden.Många tillsammans blir starka och enade mot en liten maktelit som vill byta ut oss och utplåna oss precis som man gjorde mot Amerikas urinnevånare the native americans – indianerna.Utan kunskap förgår folket står det visst i Bibeln någonstans och det är ju sant så skaffa all kunskap som behövs för att avslöja mörkerkrafternas onda gärningar mot oss,cui bono – vem gynnas,vem tjänar på allt ont som sker i våra länder?

   Gilla

   • Nordmann

    Ta det lungt, vi skal vel holde kontroll på denne siden av fjellrekka, Vi holder på med oppryddingen, og NRK, Dagbladet, VG og Aftenposten er ikke rette plassen for å finne stemningen i folket, Disse er totalt venstrevridde sosialister og sprer falsk propaganda og skjuler virkeligheten. Jeg kan love dere det koker hær nå!! Stormen om Muslimsk fanatisme er i gang. Skautet blir kort tid på tv…

    Gilla

 • asatemplet

  Med tanke på att de organiserade kristna aldrig bryr sig, varför ska vanligt folk bry sig. Europeiska kristna är i princip islamister.

  Gilla

 • eva

  Här i Sverige vet vi redan att det är skillnad på ”vi och dom” och hur etablissemanget försöker slingra sig när dessa skillnader påtalas. Den sjukdomen finns nu också i Norge.
  För allas bästa – skilj inte på folk och regler!

  Gilla

 • nosferatu

  Den nyheten har ni redan haft Pettersson

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: