Björklund – komikern

Jan Björklund uttalade sig igår om Anna Kinberg-Batras avgång och framtiden för Alliansen.

Så här sa han bl.a. i en intervju med DN.

Herr Björklund leder ett parti som just nu klarar riksdagsspärren marginellt. Han ryter ständigt till mot ett parti som lär få fyra gånger fler väljare än hans eget i kommande val, kanske ännu fler. Det ger därför associationer till ”Musen som röt”.

Herr Björklund är också beviset för att man som svensk partiledare med ansvar för ett land och en befolkning, hellre sitter i sandlådan och jollrar med sina fullvuxna lekkamrater än tar ansvar för ett land som sakta trasas sönder.

Herr Björklund brukar ofta använda sig av humor när han debatterar. Ibland med en viss poäng, ibland rent pinsamt. Komikern Björklund visade sig i uttalandet ovan.

Herr Björklunds förhoppningar är alltså att den nya partiledaren i Moderaterna ska stänga alla dörrar för ett samarbete med SD och därmed locka tillbaka väljare. Hmmmm….

Vilka är då dessa väljare han tror och önskar ska lockas tillbaks till M?

Tror någon att missnöjda moderatväljare gått över till V? Räck upp en hand!

Tror någon att missnöjda moderatväljare gått över till Mp? Räck upp en hand!

Tror någon att missnöjda moderatväljare gått över till S? Räck upp en hand!

Från vänsterkanten kan herr Björklund och den nya moderatledaren knappast räkna med påfyllnad.

Tror någon att missnöjda moderatväljare som gått över till SD vänder tillbaks till M ifall de stänger alla dörrar för just SD? Räck upp en hand!

Nej, herr Björklund. Dessa nya moderatväljare kommer nog från andra allianspartier och skulle det inte i bästa fall bli en win-win situation och i sämsta en ren förlust?

Ditt eget parti herr Björklund, är som sagt marginellt ovanför riksdagsspärren på 4 procent. Skulle f.d. moderatväljare gå tillbaks till moderpartiet, skulle Liberalerna kanske hamna marginellt under riksdagsspärren på 4 procent. Bye bye Alliansen.

Än värre vore det för KD som redan parkerar stadigt under riksdagsspärren och skulle flera moderatväljare återvända till M skulle Kristdemokraternas tid i riksdagen vara till ända. Bye bye Alliansen.

Ett antal missnöjda moderatväljare har anslutit sig till Annie Lööfs ”Öppna era hjärtan”-politik. Samma politik som orsakat alla de problem Sverige brottas med idag. Skulle dessa moderatväljare återvända till M, skulle Centerpartiet tappa ett antal procentenheter och hamna där de hör hemma, under 10 procent.

Hur herr Björklund än vrider och vänder på det, kommer ingen Alliansregering kunna regera utan stöd från något annat parti. V? Knappast? Mp? Knappast, om de ens klarar spärren. S? Tror knappast att missnöjda moderatväljare skulle sympatisera med ett sådant scenario.

Återstår SD och då är herr Björklund och Alliansen tillbaks på ruta ett och samma patetiska sandlådenivå fortsätter att symbolisera svensk politik anno 2010-tal.

Fast kanske det är så att herr Björklund visar upp detta ansikte p.g.a. partiledarstriden i hans eget parti? Visar han denna hårda sida för att knäppa fru Ohlson på näsan i kampen om toppositionen?

Eller är det så att herr Björklund sneglar lite till vänster där herr Löfven sitter och myser? Mmmm, en ministerpost hägrar nog för herr Björklund och skit samma vilken regering han får den i. Fast L+S räcker inte på långa vägar till en majoritetsregering. Inte ens om Mp bjuds in skulle det räcka på långa vägar, om extremistpartiet ens klarar spärren. Det vore något för herr Björklund som älskar historia. Som bekant har Mp en bakgrund där islamister haft toppositioner och inte vill väl liberaler umgås med människor som haft kopplingar till sådana individer?

Möjligen bjuds den rödhåriga ärtan in till dansen. Hon har ju redan övergivit sitt partis traditionella väljare till förmån för andra. Hon skulle kanske rädda herr Björklunds ministerpost och fyra år till med Stefan Löfven som statsminister. Fast frågan är om ens det räcker om nu herr Björklund spår rätt i att missnöjda moderatväljare återgår från C till M.

Sandlådenivån i svensk politik lär fortsätta och SD kan bara lägga sig på soffan, hälla upp ett glas rött eller en kall öl och njuta av spektaklet som kallas ansvarsfull och mogen politik.

14 thoughts on “Björklund – komikern

  1. MPs fall har också kordinerat med Cs uppgång jag undrar varför man inte drar slutsatser av detta.
    Annie Lööf är väl den enda politiker som i dag vågar flörta öppet med islamister.

  2. Det är väl knappast konstigt att M:s väljare gick över till C när dom började prata om att samarbeta med SD. Det fanns bara idioter som tycker om att bli förnedrade kvar hos M, alla andra, inklusive jag själv hade redan lämnat!

  3. Lille Janne bjäbbar på, som vanligt. Till vad nytta ? Folkpartiklarna fyller ingen som helst funktion någonstans. Sen är ändå jag lättad att vi verkar slippa alternativet med Birgitta Olsson. Den bittra, obstinata EU/feminist/häxan.

  4. Att Björklund är ett sänke för sitt parti är ju klart men tur för honom att konkurrenten om partiledarposten Birgitta Olsson är ett trippelsänke.

  5. Björklund är en av Sveriges värsta totaldårar tillsamman med Löfven och Annie Lööv…AKB framstår ju som intelligent i deras sällskap. Nå, nu är det ju så att politiken av idag inte lockar till sig de skarpaste hjärnorna vilket är pinsamt uppenbart för den som vill se…Det absolut värsta som kan hända är dock att Calle Bildt hoppar fram ut kulisserna och styr M offentligt i stället för i det dolda som han gjort ett tag nu!

  6. Om nu opinionen skall bli bättre för moderaterna krävs att de hittar en ny partiledare som kan göra DÖ och förra mandatperioden ogjord.
    Orsaken till haveriet är ju att hela flocken Nya Moderater tillät Reinfeldt att bedra sina väljare. Och så DÖ som lök på laxen.
    Det uppskattades inte väljarna. Historien blir svår att ändra.
    Men ok hitta någon som kan.

    När Batra bara tänkte tanken att prata med SD, fick hela ”gammel-media” svåra kräkningar, men det är inte media som är opinionen.
    Det är väljarna som avgör.

  7. Björklunds mamma kom som krigsflykting från Norge efter kriget. Vad hon nu gjort som tvingade henne att fly därifrån.

    Paret Björklund har två barn. Båda adopterade från Korea.

    Han kanske tror att SD ska slänga ut dem.

  8. Dessa människor som sitter på toppen i sina partier och leker kungar i en liten sandlåda . Det vore intressant att se hur många företag i den privata sektorn som skulle vilja anställa dom som experter ??? Kompetens kraven verkar inte existera för att bli politiker med undantag av en person än så länge !!!

  9. Är det något jag önskar så är det att det FISFÖRNÄMA skrävel partiet L åker ur riksdagen , Arrogansen från det lilla partiet fortsätter i samma stil som redan Bengt Westerberg körde.utan framgång. Major Björklund borde kanske börja med att ansa trynet från skäggstubb, för det ser
    för jävligt ut, även om jag förstår att det är för att dölja framväxande dubbelhakor,. Det skulle förstås smaka mumma för en som skiter i hur det går för landet Sverige att stänga ute förmodligen snart tre miljoner väljare från inflytande, och detta från ett litet fjant !parti som knappt når över riksdagsspärren

  10. Vad M kn räkna med om man stänger dörren mot SD är att väljarströmmen som gått till C återvänder

  11. Kappvändare idiot i sandlåda nivå. 4% som sossarna har snart ,vem bryr sig om nollor.Mvh Adolf

  12. De kandidater som M ställer upp med som ny partiledare har alla tillhört den grupp som tagit fram moderaternas politik. Det är alltså inte politiken det är fel på utan partiledaren. Om nu inte politiken ändras så blir det nog inte någon förändring i opinionen heller vad gäller moderaterna. SD bara ökar och ökar ju mer det andra partiet bråkar om vem som skall ha vilken leksak i sandlådan.

Kommentera