SAS-Janne är orolig över invandringen


INVANDRING. Jan Carlzon är en av våra mest kända företagsledare. Han var vd på Vingresor och Linjeflyg och vände båda bolagens förluster till vinst. Men han är nog mest känd för att ha varit vd på SAS, där han vände det förlusttyngda bolaget till ett vinstgivande med nytänkande där fokus låg på kunden och en platt organisation utan en massa mellanled av chefer. Han sammanfattade sina erfarenheter boken Riv pyramiderna som kom ut 1985, den används som kurslitteratur på Harvard Business School.

Nu skriver Peter Kadhammar på Aftonbladet om när SAS-Janne talade inför 500 åhörare i Göteborg.

– Ingen kan kalla mig rasist. Hela mitt yrkesliv har byggt på öppenhet mot världen. Men nu är jag för första gången orolig.

Carlzon skulle tala om ledarskap och morgondagens chefer. Men det blev ett långt tal om flyktingmottagningen och bristen på politiskt ledarskap.

– Jag har aldrig brytt mig om höger eller vänster i politiken, säger han. Skillnaderna har i praktiken varit så små, de stora linjerna har vi varit ense om. Men nu är vi i ett nytt läge. Det krävs strategiska värderingar men från politikernas sida får vi bara taktiska beslut, beslut som fattas dag för dag när läget förändras.

– Jag känner stor oro, säger han. Öppnar man sin famn måste man också öppna sina ögon. Välkomnar vi människor på flykt måste vi också kunna ta hand om dem. Vi kan inte ta emot fler än vi klarar av. Det förvånar mig att politikerna inte har förstått det.

– När man tar på sig ett stort ansvar krävs också ett stort ledarskap. Ett gott ledarskap går före och visar vår gemensamma väg. Ett dåligt ledarskap följer efter hopen och försöker samla ihop det som blev kvar. 

-Pettersson läser och undrar också över självklarheten Vi kan inte ta emot fler än vi klarar av. Det förvånar mig att politikerna inte har förstått det”


18 responses to “SAS-Janne är orolig över invandringen

 • SAS-Janne känner stor oro över invandringen | Petterssons gör skillnad!

  […] INVANDRING. För några dagar sedan skrev vi om Jan Carlzon, känd näringslivsdirektör och hans oro över utvecklingen i vårt land. Nu har Politikfakta gjort en bra illustration över detta. […]

  Gilla

 • Observator X

  Jag vill tillägga: Pengar är just vad J.Carlsson menar i artikeln ovan, vad han menar med sin föreläsning.
  Pengar………..

  Gilla

 • Jerry

  Han har så rätt. Fler borde våga se och prata om stora problemet och det Sverige kommer att ha.
  Det är bara bidrags flyktingar som kommer.
  Bidragen ska vara låga så att det ska löna sig att jobba. Varför ska dom jobba får ju så det räcker och blir över. Vill man inte lära sig svenska eller jobba aktivt för att få ett jobb. Då ska man hem eller bli av med bidraget.
  Sverige har ju inte ens koll var bidrags taggaren är eller bor.
  Och vuxna ( barn)
  Kan inte ens sköta sig eller följa svenska regler.
  Inte kan man kasta ut brottslingar eller våldtäktsmän heller.
  Så vad har dom här att göra.
  Ingen styr upp det hela. Skriv och tala om i tidningarna vad det är för människor som håller på. Allt bara mörkas.
  Svensk ekonomi och pensions system kommer att krassa snart. Många betalar inte skatt eller betalat in till pensionen. Har man inte betalat in ska man inte förvänta sig något. Betala till dom som jobbat hela livet istället.
  Nog för sent för Sverige redan.
  Finns bara 3 saker att göra stänga gränserna igen och utträde ur EU och ut med dom som inte sköter sig.
  Är invandrare själv så inte rasist.

  Gilla

 • Observator X

  Det är fullständigt omöjligt att INTE komma in på den ekonomiska biten.
  Den är nämligen grundläggande eller med andra ord:

  ”Räkningar betalas med pengar, inte med känslor!”

  Det är DET diskussionen skall handla om i första hand. Pengar.

  Jag behöver ej skriva mer om det. Allt därefter säger sig självt…

  Gilla

 • Suzie

  Flera av politikerhelvetet är säkerligen fullt medvetna om konsekvenserna av den massinvandring de bedriver sedan 40 år tillbaka med facit i hand.Sverige är ett experimentland där man bjuder all världens grövsta brottslingar,lycksökare,rika migranter som låtsas vara fattiga, en oskön blandning av helt id lösa människor från tredje världens värsta dysfunktionella klankulturer.Detta kommer fortsätta ända tills landet fullständigt kollapsar eller folket reser sig och gör uppror och kastar ut socialistregimen som vanstyr (oavsett vad de kallar sig bedriver 7 klöverligan samma massinvandringspolitik som ju var och en med öppna ögon och ett sunt förnuft intakt kan se).Se på hur Sverige har varit genom minst 500 år tillbaka och framåt,alla framsteg positiva utveckling mm och se nu vilket förfall,laglösheten breder ut sig,allt för att svenska folket låter skurkar vanstyra landet,skurkar som värnar om andra skurkar så att de kan utföra all sorts brott mot svenska folket då socialistregimen inte själva vill utföra grovjobbet,men sannerligen allt blod och ont de orsakat svenska folket och vårt land kommer slå tillbaka mot dem själva med full kraft ,de har sått ondska och får då skörda ondskan själva.Så är naturlagarna.

  Gilla

 • centurion

  Släpper man in fler personer än vad en lokal är anpassad för, så lär man få stora problem med myndigheterna. Knökar du in 15 personer i en hiss avsedd för max. 8 så lär du få akuta problem. Gapar man efter mer än man klarar av så får man magknip och ev. ramlar huv´et av.

  Gilla

 • ossie

  Man kan inte kräva att dessa förståndshandikappade politikerna ska förstå det mest självklara.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Till Billy Boy,svetsarn är ingen kejsare, han är byfånarnas byfåne.Avgå. Hans dagar är räknade,det kokar i landet snart är det färdigkokt då åker han ut .Mvh Adolf

  Gilla

  • Lena

   Han uppträder som en sådan, ”kejsare utan kläder”, likt alla andra politruker.
   Ett har de gemensamt, de har inte vett till att skämmas !

   Gilla

   • Kalasbetalaren

    Varför skulle han skämmas? Han har 87% av väljarna bakom sig för sin politik!

    Gilla

 • Projektmannen (@Projektmannan)

  Just ordet ”nu” kanske inte är så passande när artikeln är publicerad 11 nov 2015. I övrigt så var den ju intressant.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Enkelt,vi kan inte ta emot fler än vi klarar av.Lysnar på SVT någon svammel program opinion eller opium Live? Dom pratar om förlossningsvården kostar 4 miljarder ensamkommande lögnare kostar 26 miljarder om året för oss .Nu var jag inte så uppmärksam, så jag är inte så säker på siffrorna.,men om det här stämmer så har vi stora problem.Kan inte våra kvinnor garanteras en adekvat förlossning ,samtidigt skämmer man bort ensamkommande lycksökande gubbar somm väller in i vårt land.Man blir snart inte ens förvånad.Vad gör svetsarn till byfånen,han vet inte ens vad förlossning är eftersom han är barnlös.Själv har jag 4 barn och en som jag adopterade från Kina för att han hade förjävligt där när jag var där 16 årsen.Man undrar vad är det för samhälle lämnar vi till våra Barn? Tack för ordet Adolf

  Gilla

 • Argus

  CARLZON HAR FEL!

  Sverige har inga problem att ta hand om flyktingar. Av de 2,1 miljoner som fått uppehållstillstånd mellan 1980 – 2016 är blott 6,7% flyktingar (konvention och kvot). De utgör i genomsnitt färre än 4 000 om året.

  Problemen står att finna bland de andra 93,3%.

  Gilla

 • gamgubben

  Jag gissar att innerst inne har en del PK-politiker förstått men törs inte, ni vet köttgrytornas dragningskraft, erkänna.
  Vad vi hör från Carlzon är ju självklarheter för den med öppet sinne, för resten rasism.

  Gilla

 • Billy Boy

  Den framgångsrike företagsledaren Jan Carlzon har avslöjat att Sverige styrs för närvarande av den ”humanitära stormaktsledaren” Stefan Löfven (S) och hans trogna klan som uppträder exakt som i konstsagan av den danske författaren H.C. Andersen, utgiven 1837.

  Sagan är inspirerad av en berättelse ur samlingen El Conde Lucanor av don Juan Manuel, publicerad år 1337.

  I sagan syr två skräddare nya kläder till kejsaren. De säger att de använder ett magiskt tyg som gör att mindre begåvade personer inte kan se det. I själva verket använder de inget tyg alls, men eftersom ingen vill framstå som mindre begåvad låtsas alla om att de ser ”kläderna”, och kejsaren vandrar omkring naken. Ett litet barn utropar dock: ”Han har ju inga kläder på sig!”

  Bokens sensmoral används ofta för att symbolisera hur människor anpassar sig till gruppen, även när det är uppenbart för dem själva att gruppen har fel. Att liksom det lilla oskuldsfulla barnet i sagan utbrista Kejsaren är naken! innebär att påpeka något som alla kan se men som ingen vågat säga.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Kejsarens_nya_kl%C3%A4der

  I Göteborg iklädde sig Jan Carlzon rollen som det lilla klarsynta barnet genom att berätta sanningen d v s att Sveriges idag mest uppblåsta kejsare Stefan Löfven (S) är komplett naken.

  Gilla

 • Grune

  Vi befinner oss i den situation som vi har idag p.g.a. att vi saknat politiskt ledarskap i snart 50 år. Hade vi haft politiker i det här landet som var värda namnet så hade Sverige fortfarande existerat. Nu tillhör vi snart Afrika istället för Europa. Vår senaste statsminister Tage Erlander vrider sig förmodligen i sin grav och undrar vart socialdemokraterna har tagit vägen och vart man hämtat alla idioter.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Undrar vad det är för mediciner Kadhammar tar?

  Att kunna låta bli att oroas över invandringen till Sverige oavsett vad man tycker om den, är för mig en prestation!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: