Apropå nazistiska rötter…


NAZISM. I veckan är det 78 år sedan Vänsterpartiet aktivt gav stöd till Nazitysklands invasion av Norge och Danmark genom Molotov-Ribbentrop-pakten och vi får inte glömma att Jonas Sjöstedt och Lars Ohly gick med i Kommunistisk ungdom samtidigt som länder med den ideologin avrättade oliktänkande med nackskott eller att S-regeringen lät nazisterna köra tåg genom Sverige. Ännu värre är kanske att både S och V i närtid hyllat diktatorer som Mugabe, Castro, Che Guevara, Chavez och med flera. 

1917 Socialdemokratiska Vänsterpartiet bildas av bland annat Zeth Höglund, Carl Winberg och Karl Kilbom, som lämnat socialdemokraterna. Partiledarskapet delas av Höglund och Winberg.

1918 Ernst Åström och Karl Kilbom blir partiledare.

1919 Socialdemokratiska Vänsterpartiet ansluter sig till Komintern, den kommunistiska internationalen.

1919 Zeth ”Zäta” Höglund blir partiledare, igen.

1921 Partiet byter namn till Sveriges Kommunistiska Parti.

1924 Sveriges Kommunistiska Parti splittras. Zeth Höglund och ”höglundarna” går tillbaka till socialdemokraterna.

1924 Nils Flyg blir partiledare. (Nils Flyg blir efter några år nazist; se nedan.)

1929 Partiet splittras, i ”sillénare” och ”kilbommare”, anhängare av Hugo Sillén resp. Karl Kilbom. Kilbommarna, däribland före detta partiledarna Karl Kilbom och Nils Flyg, bryter sig loss och kallar tills vidare även det andra partiet för Sveriges Kommunistiska Parti.

1929 Sven Linderot blir partiledare.

1934 Det andra Sveriges Kommunistiska Parti byter namn till Socialistiska Partiet. Ledare är Karl Kilbom och Nils Flyg, vilka alltså bägge två är före detta ledare för det ursprungliga Sveriges Kommunistiska Parti.

1937 Före detta kommunistledaren Karl Kilbom lämnar Socialistiska Partiet och går (efter tjugo år) tillbaka till socialdemokraterna.

1937 Under ledning av före detta kommunistledaren Nils Flyg utvecklas Socialistiska Partiet till ett nazistiskt parti.

1939 Molotov-Ribbentrop-pakten ingås. Sveriges Kommunistiska Parti är under två år allierat med Nazityskland.

1940 Sveriges Kommunistiska Parti stöder Nazitysklands ockupation av Norge och Danmark. (Hitler och Stalin är ännu allierade.) Dagen efter Tysklands invasion av Norge och Danmark skriver partiorganet Ny Dag:

”Det är de små staternas beskyddare England och Frankrike, som med sin flagranta kränkning av Norges suveränitet framkallar detta läge.”

1941 Molotov-Ribbentrop-pakten spricker.

1941 Sveriges Kommunistiska Parti försvarar Sovjetunionens invasion av Baltikum och Finland.

1951 Hilding Hagberg blir partiledare. Hagberg är en man som i alla lägen försvarar Sovjetunionen och dess diktator Josef Stalin.

1953 Stalin dör. Centralkommittén för Sveriges Kommunistiska Parti skriver:

”En stor och smärtsam förlust har drabbat hela den framstegsvänliga mänskligheten. Stalin är död. Vår tids störste folkledare och statsman, den socialistiska samhällsvetenskapens geniale mästare, kommunismens banérförare har gått ur tiden.”

Vid en minneshögtid över Stalin i Medborgarhuset i Stockholm den 9 mars 1953 håller C-H Hermansson (blivande partiledare) ett hyllningstal till den bortgångne diktatorn: ”Stalin är en av hela den mänskliga historiens största personligheter. Marxismen, den lära som Stalin behärskade med sådant mästerskap och som han vidareutvecklade till ett nytt och högre plan, förnekar ingalunda de stora personligheternas roll för historiens utveckling. Stalin förstod att ställa hela sin livsgärning i de framväxande, de progressiva, de oemotståndligt segrande krafternas tjänst. Därför blev hans liv så betydelsefullt för mänskligheten, därför blev han en gigant i den mänskliga utvecklingens historia. Att vara kommunist, det är att ha Lenin och Stalin till föredöme. Stalin är en av alla epokers mest geniala vetenskapsmän.”

1956 Sveriges Kommunistiska Parti får order från Sovjetunionen, där Krustjev är ny ledare, att Stalinkulten måste upphöra omedelbart.

1964 Carl-Henrik Hermansson (som höll hyllningstalet till Stalin elva år tidigare 1953) blir partiledare.

1967 Sveriges Kommunistiska Parti byter namn till Vänsterpartiet Kommunisterna.

1967 Maoistiska och stalinistiska ungkommunister bryter sig loss och bildar KFML, Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, som senare byter namn till SKP, Sveriges Kommunistiska Parti.

1970 Några extra mycket maoistiska och stalinistiska medlemmar av KMFL/SKP bryter sig loss en gång till och bildar KFMLr, Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna, som senare byter namn till KPMLr, Kommunistiska Partiet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna (eller nåt sånt).

1975 Lars Werner blir partiledare.

1989 Berlinmuren faller i november. (Anses som den mest symbolladdade händelsen i samband med öststatskommunismens fall.)

1991 Sovjetunionen upplöses, och Vänsterpartiet Kommunisterna byter namn till Vänsterpartiet.

1993 Före detta medlemmen av MLK, Marxist-Leninistiska Kampförbundet, Gudrun Schyman blir partiledare. Orsaken till att partiet byter ledare är att Lars Werner anses dricka för mycket!!! Snacka om att gå från askan in i elden.

2004 Blir Lars Ohly partiledare, han har bland annat sagt ”Jag representerar allt det som Sverigedemokraterna är emot”. Ljugit om att han spelat fotboll mot Nacka Skoglund, gjort klipp på bostadsrätt i Stockholms innerstad, haft barnen i privatskola och låtit sig opereras privat.

2012 efterträds Ohly av Jonas Sjöstedt, en man som är emot privata vinster i välfärden men själv inte hade något emot att som fullt frisk 40-åring softa för skattebetalarnas pengar i New York under 2,5 år. Sedan flyttade han hem och bosatte sig på Östermalm!!!  Som han tyckte var en hemsk tråkig stadsdel och han hoppades att familjen så småningom kan flytta till en annan stadsdel.

– Pettersson mejlade herr Sjöstedt den 9 januari 2012 och frågade om han inte ville byta sin hemsk tråkiga lägenhet på Östermalm mot en liknande i det mångkulturella Rinkeby men Jonas har inte haft tid att svara…

Nåväl ett parti med den historien av kommunism, nazism och som idag flörtar med izlamister ska vara väldigt försiktiga med att kalla andra nazister…

Vänsterpartiets historia HÄR och HÄR 


5 responses to “Apropå nazistiska rötter…

 • Tony

  Jag är helt säker på att Sossarna med benägen hjälp av det tjänstvilliga SVT att propagera för AKB s avgång, det handlar om att hålla allmänhetens ögon ifrån Regeringsskandalerna när det handlar
  om transportstyrelsens märkliga beteende. Att hålla allmänhetens intressen på andra håll tror dårarna att folket glömmer.

  Att SVT har en agenda kan vi se på många områden, se bara på deras sjukliga gaggande om USA s President, trots att Sverige styrs av en figur som alla skrattar åt, inte minst i utlandet, men detta lotsar dom inte om, säg upp TV licensen, det står i deras uppdrag att dom ska vara neutrala, dom befinner ljusår ifrån dessa bestämmelser!

  Gilla

 • Han Dendär

  Centerns grundprogram från 1933:

  https://snd.gu.se/sv/vivill/party/c/program/1933

  Paragraf IV ….

  Gilla

 • introvert

  Kommunism, nazism, islam = facistiska avarter de hyllar våldet och styrs
  än högre i hirarkin av nyttiga idioter. Den Sovjetiska kommunismen föddes
  ur zionism med förkämpar som Trotsky= Bronstein, Lenin, Stalin alla med
  hatets agenda. De kunde precis som Hitler få banklån i väst med Wall
  Streets goda minne. Utan dessa banklån för vapenrustning kunde inte
  andra världskriget äga rum, som det artade sig. Apropå Che Guevara
  hemligstämplade dokument öppnades 40 år efter hans död. Ernestos
  moder Cilia avslöjade inför hennes nära förestående död att han hade en
  kusin i Israel. Han visste inte då om sitt judiska påbrå på moderns sida.
  Hon avslöjade inte sitt ursprung förrän en kort tid innan hon dog. 1965 feb
  reste Che till Israel via Egypten och Cypern för att träffa sin kusin och lära
  sig mer om sitt urprung. Hans kusin var Ariel Sharon födda samma år 1928.
  Che stannade i Israel och studerade judendomen i en yeshiva, vet ej hur
  länge, men han och Castro hade redan brutit kontakten med varandra. En annan sak i det nazi förberedande Tyskland zionism och nazism gav ut ett mynt tillsammans. Det finns flera att beskåda länken zionism-nazism på mynt.

  Gilla

 • Dan Karlsson

  Kan man inte skicka Jonas Sjöstedt att tala sin partivän Kim Jong un tillrätta angående alla hot som han framför

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Kommunister är inte ens svin.Svin är trevligare som kommunister.Fattar inte att inte dom förbjudna,nazismen är nästan Samma skit. Bort med kommunister.Mvh Adolf

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: