AKB avgår


Anna Kinberg-Batra meddelade just nu att hon avgår. Hon säger att hon fattade beslutet på torsdagskvällen. Innan beskedet att hon avgår riktade hon kritik mot kollegor i partiet.

– Det är för många moderater som nu ägnar sig åt det som bara kan beskrivas som självskadebeteende.

– Problemen upphör inte när jag går ut genom den här dörren. Problemen började inte efter 2015 när jag valdes. Under lång tid har Moderaterna haft brister, som nu syns. Och vi har diskuterat för mycket om dem, och för lite om hur de ska lösas.

Väljarflykten kommer att fortsätta för Moderaterna så länge de inte ser Sverigedemokraterna som ett fullvärdigt samarbetsparti.


32 responses to “AKB avgår

 • Roland Karlsson

  Kan nu berätta för läsare på denna blogg följande: Jag som arbetar grabb har givetvis röstat i dom flesta val på sossarna. När jag sen blev osams med dom började vi rösta på M mest i protest. Nu är jag sur på båda. Skickade ikväll ett mail till vårt landstings högste höns. Monica Johansson S. Skrev att enda verkliga protest på er är nog att rösta på SD i nästa val. Plötsligt svarade kärringen o tyckte precis som jag. SD det tog verkligen. Men det var inte så lätta att rätta till fel sa hon. Men att begå dom var lätt. Är så jävla trött på floskler från politikerhåll. Hur många röster får SD i ren protest från missnöjda medborgare? Därmed tror jag SD blir största parti i nästa val. Många av ”mina frågor” tar ju SD upp också så varför inte smida till verket. Bara att nämna detta gjorde S lite skitnödiga.

  Gilla

 • Mm

  Plocka tillbaka landsförrädaren Reinfeldt, då upphör moderaterna att vara ett parti

  Gilla

 • Gt

  Vilken teater uppvisning den lilla dockan fick kicken från kneget och hoppas hanif bali blir ny ledare …men min röst går till sd

  Gilla

 • Lukas

  Välj vem ni vill som partiledare, jag kommer i alla fall aldrig tillbaka. En gång i tiden röstade från 18 års ålder på M i varje val men det är historia nu.

  SD 2018 och så länge jag lever!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Lyssnade på AKB:s tal idag och blev imponerad av hur klokt och förnuftigt det var. Hela hennes retorik var briljant.

  Jag själv var helt övertygad om att hon skulle sitta kvar. Ända fram tills hon då kom till meningen, där hon sa att hon nu avgår. Så jag hade fel.

  Tror att hon från och med nu, hade vuxit som partiledare, genom att var bra i kraftig motgång. Dessutom hade avverkat sin inkörningsperiod, sedan hon tillträdde.

  Talet hon höll idag hedrar hennes personliga avslut som partiledare för moderaterna.

  Talets stora innebörd var ju en stor känga åt det egna partiets agerande.

  Ett huvudlöst agerande skulle jag säga från ett icke -moderat håll.

  Gilla

 • Edwin

  Nu trillar dom en efter en. AKB börjar, nästa är Löfven får jag hoppas. En stor parodi utspelar sig framför våra ögon. Anna hade chansen att få styra landet fram till nästa val men hon tog den inte (vågade) för vad skulle pappa Fredrik säga?

  Nu är hon borta liksom M. För vem som blir M ledare spelar ingen roll, det finns ingen kvar av de gamla gardet.

  Gilla

 • Valter

  Jag tror hon blev tillsatt av Reinfeldt, som kunde styra henne. Närmast en marionett figur i stort sett.Med det SD hatet som Reinfeldt hade som norm, fortsatte hon till en början med. Sedan när hon vågade ta egna initiativ blev hon obekväm för många, och avsattes. Förre partiledaren hade nog ganska många fingrar i syltburken, i det spelet. Fortsättning följer, om dom lyckas bryta kräftgången eller inte.

  Gilla

 • William

  SD blir nog största parti och att kd innerst inne hakar på Åkesson det tror jag.alliansen är körd nu .frågan är löfven hans dröm är ju att samarbeta med L och C .och det kommer inte hända.jag tror sd blir starkare efter AKB avgång.vi får se….

  Gilla

 • ThinLizzy

  Allians-drottningen är död. Leve drottning Annie Lööf (eftersom hon åkte på Bilderbergmötet).
  Alliansen accelererar mot stupet. M är ett parti utan visioner, ideologi eller strategi. Väljer M en Kristersson eller Svantesson som ledare fortsätter kräftgången.

  Gilla

 • graal1

  Stockholmare är klokare än AKB!, så går det när man krampaktigt håller fast vid DÖ

  Gilla

 • peter kostin

  Flykten från M verkar gå mot C och Mp. Tydligen var hennes uttalde om att närma sig SD fungerat som en kvarnsten runt halsen. Det är synd för Sverige behöver en majoritetsregering.

  Gilla

 • angelicaplacet

  På allvar trodde hon att det bara var att bli partiledare och sedan skapa decemberöverenskommelsen och därefter vägra att fälla regeringen och därefter bli statsminister till nästa val.

  Gilla

 • Monica

  Det spelar ingen roll om de byter partiledare eftersom många av deras gamla väljare har gått över till SD. De kan ju inte kopiera SD partiprogram då blir det ju plagiat. Av ren prestige vill de inte officiellt samarbeta med SD.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Hon offrades för att hon var kvinna säger många bla. Gudrun Schyman. Så vitt jag vet var Håkan Juholt inte kvinna. Kvalificerat skitsnack.

  Gilla

  • Anna2

   Jo, såg att Boisen skrev nåt åt det hållet också. Det stickas nu offerkoftor så fingrarna glöder på dem.
   Nu avgick hon ju faktiskt, efter påtryckning i och för sig, men så där i största allmänhet tycker jag nog lite krasst att kan man tillsätta folk enbart för att de är kvinnor (eller män för den delen) så borde man väl kunna avsätta dem av samma skäl.
   I grund och botten är det kompetensbrist och de får tjänster baserat på komplett feltänk. Mutta är inte per automatik bättre än dingelidong. De funkar bäst i samarbete.
   Skit in – skit ut. Då måste man rensa upp och hugga av det ruttna som hotar förgifta de friska delarna.
   = Kvotering och svågerpolitik varken börjar eller slutar bra och tätt efter fiskbullar är det nog bland det vidrigaste jag vet. Stinker nåt helt överdj-gt.
   Kontentan är väl som Dick Erixon skrev på Samtiden. Med mina ord – man gör alla kvinnfolk en björntjänst eftersom man genom att pusha inkompetent kvinnfolk till framträdande positioner så framstår alla q’s som idioter.
   Måste ändå hålla med AKB att problemen M har försvann inte när hon tillträdde och försvinner inte när hon avgår.

   Gilla

 • Roland Karlsson

  Sveriges opposition är roliga. Lövfen ska bort säger alla. Varken C eller L vill sitta i en S-regering. AKB tvingas bort för hon ville tala med SD. Men då sitter ju Lövfen kvar. Mupparna kanske åker ur o skulle dom vara kvar är dom så små att dom inte tillför något för S. Den här verkligheten kan ingen ny moderatledare ändra på. Faktum är att SD kan bli största parti i nästa val. När folk läser att poliser måste vakta flickors fotbollsträning ja då är nog måttet råkat.

  Gilla

 • Galten

  ”Kinberg Batra får frågan om hon ångrar att hon öppnade dörren för SD.
  – Det var rätt. Jag ångrar ingenting. Det är lätt att vara efterklok, säger hon.
  – Att ta tag i besvärliga frågor betyder också att ta sina smällar. Men jag ångrar absolut inte mina ställningstaganden.”

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Nu börjar hennes resa från lågavlönad politiker mot de riktigt stora pengarna.

  Gilla

 • Sisu

  Ironiskt att hon levererar sitt bästa tal någonsin när hon avgår.

  Gilla

  • Ulli

   Så länge en politiker kan bita sig fast i sin position, den är beredd att prata vilket strunt som helst.
   När hon visste att hon förlorar sin position (trots tidigare struntprat för att vara PK), pratade hon klartext.
   Egentligen logiskt.

   Gilla

 • ossie

  Hoppas att Reinfelt kommer tillbaka så ännu fler hoppar över till SD.

  Gilla

 • Bror

  Ja, det är otroligt att de gjorde han till partiledare från början…eller kanske inte. Avsikten var förstås att försvaga Moderaterna inför kommande val, där Annie Lööf blir den nya statsministern.

  Gilla

 • Ulli

  Skulle vilja se slutet på M.
  Framförallt landsförräderiet begånget 2006-2104 men också hur M agerat sedan 2014, avskyvärt och oförlåtligt.

  Gilla

 • nosferatu

  Tobias Billström?

  Gilla

 • benke

  Vilken ny partiledare kan vara mest SD-vänlig ??

  Gilla

  • Kurt

   Det finns nog ingen och så länge M inte inser det uppenbara, att fullt ut erkänna SD, då kommer raset att fortsätta…

   Gilla

 • SvenskMan77

  Dock hade Juholt brett stöd av sossar.
  Bara toppen inom s som inte gillade han.

  Gilla

 • Lilla fröken PK

  Moderaterna kommer inte att ”få ut sin politik” så länge de inte inser att de måste samarbeta med SD, som förmodligen kommer att göra sossarna rangen stridig om vilket parti som blir störst i riksdagen.

  Gilla

 • larsson

  Helt uppenbart finns Reinfeldt kvar i kulisserna och hans falang består av halva ”Nya Moderaterna”. som dessutom stöds dessutom av gammelmedia.
  Gammelmedia är mer förtjust i Reinfeldt, än väljarna.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Vem bryr sig.Vill att svetsarn avgår och tar sitt ansvar som landsförstörare.Vi måste få bort han nu ,vi har inte råd att vänta till nästa val.Vi har allvarliga brister i flera viktiga samhällsfunktioner och det görs ingenting .När svetsarn dyker upp nånstans bara käbblar och svamlar om saker som han inte fattar.AKB ÄR 1000 smartare än svetsarn,hon har vett att avgå då borde byfånen svetsarn okså ta sitt pick och pack och försvinna till våra underbara skogar i norrland. Snart är det dags att plocka svamp så han kan roa sig med det, säkert skulle göra mer nytta i svampskogen än i politiken.Garanterat..Svenskar kräv att vi måste få någon som bryr sig om vårt land och oss.Det gör ont att se landet blir förstörd mer och mer.Var med om att byggt upp vårt välstånd som krackelerar mer och mer av en byfåne partis framfart.Mvh Adolf

  Gilla

 • Jenny

  Anna Kinberg Batra kan väl bli Fas3 – are nu. Hon är väl stolt över sin politik och kan väl bli en del av den?

  Jag är trött på att politikerna lever i en egen värld och bestämmer hur andra ska leva samtidigt som de lever i en egen värld – i egna bostadsområden, träffar bara utvalda personer på fester och efter politiska karriären lever de på riksdag pensionen eller håller föredrag, sitter i styrelser, ambassadör. Deras politik drabbar lärare, socialsekreterare, poliser, arbetslösa och.många andra men inte de själva.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: