Invandrare mot svenskar på bostadsmarknaden


INVANDRING. Hans Li Engnell arbetar inom en verksamhet underställd Socialtjänsten i Stockholm som i samarbete med Bostadsförmedlingen och fastighetsägare har till uppgift att hitta lägenheter åt personer som enligt socialtjänstlagen anses som särskilt behövande.

Tidigare har detta varit svenskar med psykisk sjukdom och/eller missbruksproblematik och misshandlade kvinnor som behöver skyddat boende.

Nu får dessa grupper ställa sig i kön igen. Engnell och hans kollegor har fått order om att prioritera lägenheter åt s.k. “ensamkommande flyktingbarn” och andra nyanlända migranter som av någon anledning rest till Sverige utan att ha arbeta och bosstad ordnad.

Om detta berättar Engnell i en debattartikel i Dagens Samhälle.

Engnell menar att allmänheten har rätt att veta att den förda invandringspolitiken får konsekvenser i ett samhälle med begränsade resurser. De utsatta svenskar som socialtjänsten skapades för att vara ett skyddsnät för – det som Lignell rubricerar som “den ordinarie verksamheten” – kan inte längre påräkna samma stöd som tidigare när politikerna beslutat att socialtjänsten i stället ska prioritera andra länders medborgare.

Engnell och hans kollegor tvingas nu säga nej till utsatta bostadsbehövande svenskar för att i stället ägna sig åt att dela ut lägenheter åt “ensamkommande” och andra nyanlända migranter som fått uppehållstillstånd. De behöver, i motsats till de utsatta svenskarna, inte uppfylla några särskilda behovskriterier för att ta socialtjänstens bostadsresurser i anspråk. Migranter räknas automatiskt som särskilt behövande, oavsett social status.

Han fortsätter: Den som inte begriper att en kvarts miljon asylsökande på två år påverkar sjukvård, socialtjänst och skolor i grunden är dömd att göra om samma misstag en gång till. Det är därför viktigt att titta på vad som händer på golvet ute i kommunerna.

Om vi får en öppen och ärlig diskussion om vilka de praktiska konsekvenserna av rådande politik är och lyckas skapa en insikt om att politik faktiskt handlar om att prioritera, har vi kommit en bit på vägen.


18 responses to “Invandrare mot svenskar på bostadsmarknaden

 • Nyanlända tar inte utsatta svenskars bostäder | Petterssons gör skillnad!

  […] I går hade vi ett inlägg om att nyanlända invandrare tog bostäder från utsatta svenskar. Idag kom det en replik på socionomen Hans Li Engnell inlägg om de praktiska konsekvenserna av att […]

  Gilla

 • weasel

  ”Engnell menar att allmänheten har rätt att veta att den förda invandringspolitiken får konsekvenser i ett samhälle med begränsade resurser. ”

  Man kan ju tycka att allmänheten borde begripa det på egen hand utan att någon ”expert” eller ”politiker” eller ”journalist” förklarar det för dom.
  Men uppenbarligen är det runt 75 % av allmänheten som inte förstår att bostadsbristen påverkas av en ständig och massiv ökning av människorna på bostadsmarknaden :/

  Gilla

 • Mr Jordan

  Bevisbördan för svenskar är monumental. Har man ändå rätten på sin sida så väntar månader, kanske år i handläggningstid. Vad ska göras under tiden, om alternativen är förbrukade? Många arbetstagare i övriga samhället tvingas jobba övertid, i dagar, veckor och år. Hur ser det ut på statliga myndigheter? Existerar civilkurage och transparens? Hur behandlas visselblåsare? Jag menar, det är ju
  ändå service beställd och betalad av oss skattebetalare. Tack Pettersson för uppslaget om Axel Oxenstierna, ni och han behövs mer än någonsin!

  Gilla

 • Maja Anokhina

  Helt missvisande rubrik!
  Det skulle stå ” Flyktingar mot svenskar” istället..
  Klumpa inte ihop oss invandrare …
  Vi icke-flyktingar får inte några förmåner och sitter i samma båt med svenskarna

  Gilla

  • Ama Tona

   Nu var det själva modet och viljan att berätta hur det förhåller sig, till skillnad från olika myndigheter och personer som sitter med samma information och döljer för att inte hamna i besvär, som var det viktiga. Visst, du kunde föreslå en bättre rubrik då du kände dig fel inkluderad ,men det kom inte någon positiv kommentar från dig till den relevanta text….. Alla vi skickar till Migrationsverket och MSB

   Gilla

  • age

   ”Maja”!
   Missförstå inte!
   Vi vill, vi behöver och vi är glada för er.
   De flesra uttrycker sig om ”invandrare” som grupp.

   Ni, alla svenskar, som inte är födda i Sverige me som är en del av Sverige räknas inte som ”invandrare”.
   Det är inte ”ni och vi” utan endast VI i Sverige, för Sverige.

   Ha det bra!

   Gilla

 • ruben

  Så onaturligt skamlöst. Det låter som ett sämre Monty Python skämt. Är det inte olagligt? Regeringen vill tydligen att SD skall vinna nästa val, undrar just varför? Prioritera nu utvisning av alla ensamkommande, som inte försörjer sig inom rimlig tid eller upptäcks med att ha ljugit om sina uppgifter. De skall givetvis gälla alla bidragsturister. Sverige är inte hela världens socialkontor.

  Gilla

 • Suzie

  Sveriges arbetsslavar måste göra gemensam sak och gära någon form av skatteuppror,vägra betala skatt för en välfärd som numera enbart går till främlingar från tredje världen och inte till medborgare som bidrar och deras familjer.Samhällskontraktet är brutet från statens sida.Socialistjuntan är sataniskt fräcka som stjäl alla skattemedel och skänker bort till grovt kriminella,terrorister,lögnare och alla som vill hit för alla höga bidragens skull.

  Gilla

  • PeterM

   Alla kan ju sluta att betala TV-licensen, det är väldigt enkelt och sparar några tusenlappar varje år !

   Gilla

 • Grune

  Om du har stått i bostadskön i 10 år så får du backa några tusen platser för det kommer att skepp lastat med analfabeter som skall gå före.

  Gilla

 • Tony

  Finns det något annat land i världen där den egna befolkningen kommer i andra tredje hand till förmån för importerade bidragstagare??
  Tror inte det , varför har vi blivit begåvade med träskallar till beslutsfattare??

  Gilla

 • Jhonsson

  Engnell önskar få en diskussion om invandringens praktiska konsekvenser på samhället Det skulle vara synnerligen välkommet och välbehävligt men är säkert bortom rimlighetens gräns. Jag kan redan nu höra alla godhetstörstande politiker tillsammans med PK-eliten gemensamt ropa om ”allas lika värde” och innan ens diskussionen börjat, hör man dem i kör ropa ”Ni delar inte vår värdegrund, då kan vi inte diskutera något med er”.
  Våra politiker och myndigheter vill inte veta av sanning och verklighet. De har själva skapat det elände vi medborgare onödigtvis tvingas leva i. Jag antar att de måste bergripa att deras handlande för vårt land ner till u-landsnivå. För att rättfärdiga sitt handlande kör de vidare i samma spår som tidigare. Att. Vårt land går åt h-e bryr de sig inte om. I stället försöker de få oss att tro, att år det dom gjort hela tiden varit rätt. Men de har hela tiden behandlat svenska folket som skiten under skorna och värre så. (S)kattehöjarpartiet socialdemokraterna har hittat på flera än 50 nya skatter under sin tid vid styret. I samma takt som skatterna höjes, får vi allt mindre valuta för skatten vi betalar. Allt spenderas på den invandrade nyadeln. Vår skola är i botten, sjukvården går på knäna, usel åldringsvård, polismaktens underbemannad med en pajas som chef, försvaret en spillra mot förr, en sönderfallande infrastruktur mm, mm.mlisten kan göras ännu längre.
  Så tyvärr Engnell, den diskussionen du och de flesta av oss svenskar skulle vilja se och höra, blir nog aldrig av.

  Gilla

  • Tony

   Jag tycker dom ska döpa om värdegrunden till dom värdelösas grund., och med det menar jag dom som ständigt kör dessa fraser.

   Inte alla skattehöjningar går till det nya frälset, en bra del går också till politikernas egna förmåner som redan är alldeles för stora.

   Sen menar dom nog alla rikas värde, alltså dom själva..

   Gilla

 • NisseBerra

  Att svartskallar går före i kön har väl varit allmänt känt i 20-25 år. Det är lyckligtvis få som inte förstått det än. Och det är äckligt att det tillåts fortsätta.

  Gilla

 • ossie

  Detta har väl pågått länge. Bara det att vår media undviker att publicera såna fakta det vore ju rena draghjälpen för SD.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Den killen måste vara nära pensionsåldern, för han har nått slutet på sin karriär…. Eller så står han nu på AFAs dödslista som ”lovligt villebråd” som ska oskadliggöras.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: