Invandrare mot svenskar på bostadsmarknaden


INVANDRING. Hans Li Engnell arbetar inom en verksamhet underställd Socialtjänsten i Stockholm som i samarbete med Bostadsförmedlingen och fastighetsägare har till uppgift att hitta lägenheter åt personer som enligt socialtjänstlagen anses som särskilt behövande.

Tidigare har detta varit svenskar med psykisk sjukdom och/eller missbruksproblematik och misshandlade kvinnor som behöver skyddat boende.

Nu får dessa grupper ställa sig i kön igen. Engnell och hans kollegor har fått order om att prioritera lägenheter åt s.k. “ensamkommande flyktingbarn” och andra nyanlända migranter som av någon anledning rest till Sverige utan att ha arbeta och bosstad ordnad.

Om detta berättar Engnell i en debattartikel i Dagens Samhälle.

Engnell menar att allmänheten har rätt att veta att den förda invandringspolitiken får konsekvenser i ett samhälle med begränsade resurser. De utsatta svenskar som socialtjänsten skapades för att vara ett skyddsnät för – det som Lignell rubricerar som “den ordinarie verksamheten” – kan inte längre påräkna samma stöd som tidigare när politikerna beslutat att socialtjänsten i stället ska prioritera andra länders medborgare.

Engnell och hans kollegor tvingas nu säga nej till utsatta bostadsbehövande svenskar för att i stället ägna sig åt att dela ut lägenheter åt “ensamkommande” och andra nyanlända migranter som fått uppehållstillstånd. De behöver, i motsats till de utsatta svenskarna, inte uppfylla några särskilda behovskriterier för att ta socialtjänstens bostadsresurser i anspråk. Migranter räknas automatiskt som särskilt behövande, oavsett social status.

Han fortsätter: Den som inte begriper att en kvarts miljon asylsökande på två år påverkar sjukvård, socialtjänst och skolor i grunden är dömd att göra om samma misstag en gång till. Det är därför viktigt att titta på vad som händer på golvet ute i kommunerna.

Om vi får en öppen och ärlig diskussion om vilka de praktiska konsekvenserna av rådande politik är och lyckas skapa en insikt om att politik faktiskt handlar om att prioritera, har vi kommit en bit på vägen.


20 responses to “Invandrare mot svenskar på bostadsmarknaden

 • Jack

  Bara för att klargöra, jag vet att alla inte är Afghaner eller Hazarer . Jag är övertygad om att vissa kommit med bagage som bör ge de en chans till asyl av humanitära skäl.
  Är också övertygad om att väldigt många ljuger om sin historia, är här av ekonomiska skäl.
  Att Angela Merkel är fullständigt galen som lovade att en miljon skulle få komma till Europa.
  Att USA och deras vasaller är orsaken till allt från första början.
  Att jag inte har något emot att Sverige ska ta emot flyktingar.
  Att man måste sätta landets intressen först, folkets, se till att man har råd att hålla allt i fungerande skick, och sedan med överskottet hjälpa andra till exempel.
  Att jag inte är rasist , även om jag föredrar vissa raser framför andra, särskilt på det motsatta könet.
  Kan inte alla börja basunera ut detta budskap nu, att det måste vara nog.
  Stopp tills allting är löst och funkar igen.
  Det kommer fan gynna precis alla som nu befinner sig här, förutom spelarna i asylindustrin som tjänar mer på fler migranter.
  Den där jävla mutan måste också stoppas, det är rena rama åsiktsköpen, säg att du har ett stort jävla hjärta så ska vi ge dig massa pengar om du hjälper till att trycka på karusellen så den fortsätter rulla.

  Är det verkligen mindre än 50% som på något sätt inte fått någon negativ påverkan i sin egen familjs eller bekants liv?
  Jag vet vad som fick min bägare att rinna över, och det är inte de ekonomiska migranterna jag klandrar de beter sig som vilken normal person som helst. Skulle gjort precis samma sak kan jag lova.

  Det är clownerna som tagit över cirkusen jag föraktar. Det är vuxna, med normal mental kapacitet, som borde ha lite förståelse för hur statsapparaten fungerar då de arbetar där, men som har sådana tvångstankar och vanföreställningar att de lever i någon sorts alternativ verklighet, jag förstår inte alls hur de tänker..
  Och alla är lika jävla tvär-PK. Och att de INTE skulle veta om att de ljuger och målar upp bilder som är falska helt medvetet är omöjligt, i syfte att skydda den politik de drivit.
  Ökad anmälningsbenägenhet… sedan en helt inkompetent polischef som verkar vara hatad av sina anställda och de flesta andra också.
  Som också verkar ha planer att omorganisera polisorganisationen, betyder det att sätta folk som har rätt åsikter på rätt positioner?
  Svenska polisstyrkan verkar tydligen med reducerad kapacitet medans brotten ökar och de poliser som är duktiga verkar sluta i rask takt, av det sköna skälet att de tycker polischefen är en idiot.
  Pajasregering.

  Det är dessa människor, som jag inte förstår mig på.
  Snälla. låt de som är sjuka få bli försäkrade igen, kunna ha ett drägligt liv.
  Visst de har jobbat och betalat skatt, men kanske inte kan göra det längre, men måste ni straffa de?
  Nej alla fuskar inte, många sjuka blir utförsäkrade.. Det är deras skattepengar, som skulle betalat deras försäkringar, som ni nu bestämt ska ta hand om Ali från Afghanistan.
  Det är inte ok..

  Gilla

 • Jack

  Nu får vi inte glömma att det är rätt oroligt i Afghanistan. Och fattigt, och att unga killar vill försöka hitta en bättre framtid.
  Det är även synd om dessa, fast jag vet inte om det är mer synd än om någon annan, eller om de som typ håller på svälter ihjäl på vissa andra platser kanske har det ännu värre.

  Hursomhelst så har alla rätt till att skapa sig sin egen framtid.
  Jag förstår dock inte riktigt varför de nu kommer hit till Sverige och sedan får försörjning och boende ordnat.
  När bestämdes det att om man lyckas ta sig hit så blir de sociala skyddsnät som är till för mindre lyckosamma medborgare (alltså personer som bor i landet Sverige) till ens tjänst?

  Och även prioriteras framför de som egentligen skulle fått hjälp i första hand genom att hamna i någon sorts Vip-kategori för att de är friska unga män som skulle kunna ha en bra chans att faktiskt skapa sig ett liv på egen hand.
  Varför prioriteras dessa framför kvinnor och barn, och varför prioriteras dessa framför precis allt och alla i kategorin befintliga medborgare.

  Nu verkar ju ryktet spridit sig och folk vallfärdar hit i hopp om att vinna asyljackpoten, och de som inte verkligen har något som helst skäl och får avslag sätter sig ner på ett torg och kräver att de ska få på sitt sätt.
  Situationen är ju helt bisarr..

  Jag har en fantasi om att någon en dag kommer få stå till svars.. detta är den mest snedknullade och missinriktade humanitära insats jag hört talas om.
  Herre gud sätt killarna i jobb, låt de arbeta ihop sina stålar genom att städa och annat som iaf är en symbolisk gest för att visa att man är villig att göra någon sorts motprestation .

  Ni kan väl fucka till hela jävla bostadsmarknaden också förresten, öppna skattekistan och låta alla opportunister sno åt sig lite skattepengar genom att öppna vandrarhem som tar betalt som ett femstjärnigt glammhotell.
  Helt normalt. Inget konstigt alls.

  Vadå tycker du det är fel? Rasist!
  De har kommit hit och nu måste vi ge de allt vi kan, det är vår skyldighet som nation.
  Skit samma att det retar upp halva befolkningen, lämnar kvar de som faktiskt lider och skulle kunnat räddas på riktigt, gamlingarna dör snart ändå, utförsäkrar lite fd skattebetalare så vi har råd med vansinnesprojektet, bara gå helt jäkla dynamit all-in i planen som ska hjälpa varenda en som tar sig hit kosta vad det kosta vill.

  Det är val nästa år, vad spelar det för roll om ekonomin är helt handikappad då, nån annan får ta hand om det. Skattepengar är mest en imaginär siffra, det är inte som pengarna på sparkontot. Skattekistan fylls på igen sen finns ingen anledning till att försöka att inte begå helt sinnessjukt slösaktiga affärer, ansvarsfrihet har vi statsanställda. Så jävla skönt.

  Sen sitter det nån jäkla svetsare som titulerar sig statsminister, totalt handlingsförlamad. Mannen som fan kunde göra en bra grej i sin karriär vägrar att erkänna att alla har gått helt fucking bananaz. HERRE GUD DRA I NÖDBROMSEN! Snälla det är ju ditt jobb att göra vad som är bäst för landet… inte vad som nån feministnazist fått för sig är jättesnällt och så jäkla gott.

  Godhetsknarkare tror de gör en god gärning, när deras insatser är helt missinriktade och pengarna som kunde hjälpt så många nu bränns på 20k hyror och iPhones.
  Masspsykos. Vägrar erkänna att det inte finns mer resurser. Alltså de måste ju med stora röda siffror stå ”WARNING !! MARGIN CALL!” på alla apparater som hanterar ekonomin, det kan omöjligen inte sticka ut något enormt att denna kostnad imploderat till ett svart hål och riskerar dra ner allt annat .
  ALLA måste vara medvetna om det, Ingves , Riksbanken, Maggan, Soc, Fkassan precis allihopa. En extraordinär situation, men tro fan någon reagerar, har någon ens föreslagit iden att kanske säga att det behövs en paus nu vi har använt alla pengar vi hade till att ta hand om kärnfriska unga killar som inte ens antagligen var i någon större fara.

  Visst om de sagt att ok sorry, vi var tvungna att ta 20 miljarder för att 10 miljoner höll på att svälta ihjäl efter en naturkatastrof och torka i Malawi så skulle jag sagt men absolut gör det ! Rädda LIVET på folk i nöd, miljoner, det är ok och snällt. Humant.

  Iaf. De håller på styr skeppet på grund, antaglien har de minerat skiten också. Alla verkar vara med på myteriet förutom Jimmy, men de har låst fast han under däck så han också ska gå under i deras episka jävla fail.

  Save Our Souls..

  Gilla

 • Nyanlända tar inte utsatta svenskars bostäder | Petterssons gör skillnad!

  […] I går hade vi ett inlägg om att nyanlända invandrare tog bostäder från utsatta svenskar. Idag kom det en replik på socionomen Hans Li Engnell inlägg om de praktiska konsekvenserna av att […]

  Gilla

 • weasel

  ”Engnell menar att allmänheten har rätt att veta att den förda invandringspolitiken får konsekvenser i ett samhälle med begränsade resurser. ”

  Man kan ju tycka att allmänheten borde begripa det på egen hand utan att någon ”expert” eller ”politiker” eller ”journalist” förklarar det för dom.
  Men uppenbarligen är det runt 75 % av allmänheten som inte förstår att bostadsbristen påverkas av en ständig och massiv ökning av människorna på bostadsmarknaden :/

  Gilla

 • Mr Jordan

  Bevisbördan för svenskar är monumental. Har man ändå rätten på sin sida så väntar månader, kanske år i handläggningstid. Vad ska göras under tiden, om alternativen är förbrukade? Många arbetstagare i övriga samhället tvingas jobba övertid, i dagar, veckor och år. Hur ser det ut på statliga myndigheter? Existerar civilkurage och transparens? Hur behandlas visselblåsare? Jag menar, det är ju
  ändå service beställd och betalad av oss skattebetalare. Tack Pettersson för uppslaget om Axel Oxenstierna, ni och han behövs mer än någonsin!

  Gilla

 • Maja Anokhina

  Helt missvisande rubrik!
  Det skulle stå ” Flyktingar mot svenskar” istället..
  Klumpa inte ihop oss invandrare …
  Vi icke-flyktingar får inte några förmåner och sitter i samma båt med svenskarna

  Gilla

  • Ama Tona

   Nu var det själva modet och viljan att berätta hur det förhåller sig, till skillnad från olika myndigheter och personer som sitter med samma information och döljer för att inte hamna i besvär, som var det viktiga. Visst, du kunde föreslå en bättre rubrik då du kände dig fel inkluderad ,men det kom inte någon positiv kommentar från dig till den relevanta text….. Alla vi skickar till Migrationsverket och MSB

   Gilla

  • age

   ”Maja”!
   Missförstå inte!
   Vi vill, vi behöver och vi är glada för er.
   De flesra uttrycker sig om ”invandrare” som grupp.

   Ni, alla svenskar, som inte är födda i Sverige me som är en del av Sverige räknas inte som ”invandrare”.
   Det är inte ”ni och vi” utan endast VI i Sverige, för Sverige.

   Ha det bra!

   Gilla

 • ruben

  Så onaturligt skamlöst. Det låter som ett sämre Monty Python skämt. Är det inte olagligt? Regeringen vill tydligen att SD skall vinna nästa val, undrar just varför? Prioritera nu utvisning av alla ensamkommande, som inte försörjer sig inom rimlig tid eller upptäcks med att ha ljugit om sina uppgifter. De skall givetvis gälla alla bidragsturister. Sverige är inte hela världens socialkontor.

  Gilla

 • Suzie

  Sveriges arbetsslavar måste göra gemensam sak och gära någon form av skatteuppror,vägra betala skatt för en välfärd som numera enbart går till främlingar från tredje världen och inte till medborgare som bidrar och deras familjer.Samhällskontraktet är brutet från statens sida.Socialistjuntan är sataniskt fräcka som stjäl alla skattemedel och skänker bort till grovt kriminella,terrorister,lögnare och alla som vill hit för alla höga bidragens skull.

  Gilla

  • PeterM

   Alla kan ju sluta att betala TV-licensen, det är väldigt enkelt och sparar några tusenlappar varje år !

   Gilla

 • Grune

  Om du har stått i bostadskön i 10 år så får du backa några tusen platser för det kommer att skepp lastat med analfabeter som skall gå före.

  Gilla

 • Tony

  Finns det något annat land i världen där den egna befolkningen kommer i andra tredje hand till förmån för importerade bidragstagare??
  Tror inte det , varför har vi blivit begåvade med träskallar till beslutsfattare??

  Gilla

 • Jhonsson

  Engnell önskar få en diskussion om invandringens praktiska konsekvenser på samhället Det skulle vara synnerligen välkommet och välbehävligt men är säkert bortom rimlighetens gräns. Jag kan redan nu höra alla godhetstörstande politiker tillsammans med PK-eliten gemensamt ropa om ”allas lika värde” och innan ens diskussionen börjat, hör man dem i kör ropa ”Ni delar inte vår värdegrund, då kan vi inte diskutera något med er”.
  Våra politiker och myndigheter vill inte veta av sanning och verklighet. De har själva skapat det elände vi medborgare onödigtvis tvingas leva i. Jag antar att de måste bergripa att deras handlande för vårt land ner till u-landsnivå. För att rättfärdiga sitt handlande kör de vidare i samma spår som tidigare. Att. Vårt land går åt h-e bryr de sig inte om. I stället försöker de få oss att tro, att år det dom gjort hela tiden varit rätt. Men de har hela tiden behandlat svenska folket som skiten under skorna och värre så. (S)kattehöjarpartiet socialdemokraterna har hittat på flera än 50 nya skatter under sin tid vid styret. I samma takt som skatterna höjes, får vi allt mindre valuta för skatten vi betalar. Allt spenderas på den invandrade nyadeln. Vår skola är i botten, sjukvården går på knäna, usel åldringsvård, polismaktens underbemannad med en pajas som chef, försvaret en spillra mot förr, en sönderfallande infrastruktur mm, mm.mlisten kan göras ännu längre.
  Så tyvärr Engnell, den diskussionen du och de flesta av oss svenskar skulle vilja se och höra, blir nog aldrig av.

  Gilla

  • Tony

   Jag tycker dom ska döpa om värdegrunden till dom värdelösas grund., och med det menar jag dom som ständigt kör dessa fraser.

   Inte alla skattehöjningar går till det nya frälset, en bra del går också till politikernas egna förmåner som redan är alldeles för stora.

   Sen menar dom nog alla rikas värde, alltså dom själva..

   Gilla

 • NisseBerra

  Att svartskallar går före i kön har väl varit allmänt känt i 20-25 år. Det är lyckligtvis få som inte förstått det än. Och det är äckligt att det tillåts fortsätta.

  Gilla

 • ossie

  Detta har väl pågått länge. Bara det att vår media undviker att publicera såna fakta det vore ju rena draghjälpen för SD.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Den killen måste vara nära pensionsåldern, för han har nått slutet på sin karriär…. Eller så står han nu på AFAs dödslista som ”lovligt villebråd” som ska oskadliggöras.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: