De illegala afghanerna får förlängt tillstånd att demonstrera på Icke-Medborgarplatsen

INVANDRING. Demonstrationen som genomförs av illegala afghanska desertörer på Medborgarplatsen har fått förlängt tillstånd.

Sedan 6 augusti har afghanska män sittstrejkat i en demonstration först på Mynttorget och tre dagar senare på Medborgarplatsen. Deras mål är att stoppa utvisningar till Afghanistan.

Tillståndet för demonstrationen på Medis skulle ha gått ut 23 augusti, alltså nu på onsdag. Men nu har tillståndet förlängts med en vecka, till onsdagen 30 augusti.

Vad händer sedan?

– Vi får se om de kommer in med en ny ansökan. Då får vi ta den i beaktande och se vart vi hamnar, säger Kjell Lindgren, på Stockholmspolisen.

Finns det någon tidsgräns för hur länge man får ha en demonstration igång? – Det är mer av en rättvisefråga. Man kan inte helt lägga beslag på en plats, för då har demokratitanken satts ur spel. Andra måste också få tillgång, säger Kjell Lindgren.

-Pettersson föreslår att Stockholms politiker byter namn på Medborgarplatsen till Icke-Medborgarplatsen alternativt Utlänningarnas plats. Eller helt enkelt Centrala soptippen efter utseendet…

Om Medborgarplatsen på bloggen…

 

45 thoughts on “De illegala afghanerna får förlängt tillstånd att demonstrera på Icke-Medborgarplatsen

  1. Mr Jordan ställer bra frågor till mig. Ska försöka ta mig tid senare o berätta vilket samhälle jag vill ha. S som i svikare har förstört Sverige o deras solidaritet kan dom stoppa upp där bak. S:s politiker vill främst sko sig själva. Exemplen äro många. Det finns faktiskt fattiga o utsatt svenskar som inte får den hjälp dom behöver. Fattigpensionärer? USCH!!!!

  2. Det verkar som dom flesta som kommenterar på denna blogg är sossar. Fick sex tummar ner o ingen upp förutom min egen när jag redogjorde hur S har behandlat mig o min käresta. Intressant!

  3. Eftersom du frågar Lena så ska jag svara. Jag VAR sosse fram till slutet på 80-talet. Min gumma hade rätt till A-kassa när vi flyttade från Eskilstuna till Oxelösund 1991. Men fackpampen på SKAF hånskrattade åt oss för vi var fattiga. Han slängde hennes ansökan i papperskorgen o gick därmed mot LO-centralt. Enligt dom var det självklart att hon skulle ha A-kassa. Tror Pettersson själv minns vad jag skrev om detta i SN på 90-talet. Då slutade vi rösta S (för alltid troligtvis) Vi har krävt 10.000 i skadestånd av SKAF. Sen på 2000-talet tappade jag alla tänder på grund av långvarig medicinering av psykofarmaka. Landstinget styrt av S menade att det kunde bero på annat. Trots stöd av socialstyrelsen o folkhälsoinstitutet fick jag ingen hjälp. Alliansen kom en tandvårdsreform 2009. Då kunde jag få implantat för 52000. S skulle ha 130000 på sin tid, pengar jag aldrig fick fram. Vi har inte råd sa sossen Jörgen Danielsson. Men själv fick han 500000 extra när han slutade frivilligt 2010 efter arvodes skandalen i vårt landsting. Sådan ”solidaritet” kunde vi aldrig stödja. Jag levde tandlös i sex år. Jag kräver 50.000 idag av vårt landsting idag för att sluta fred. I vårt landsting ingår förutom S även Mp o C o L. Därmed är alliansen diskade också. Just en god tandhälsa för alla liksom en A-kassa vi kan leva på plus en bättre åldringsvård o sjukvård över huvud taget är mina frågor. Då vet du Lena varför jag o Anette hamnar i soffan 2018. God Kväll Lena!

    • Tack Roland för att du tog dig tid att svara mig.
      Tänk om du och Annette hade betalat plattskatt under alla åren säg cirka 15 % då hade ni haft möjlighet att förvalta och prioritera era inkomster till vad ni ville använda dem, ni hade även kunnat investera pengarna efter egna önskemål

  4. Trodde vi hade åsiktsfrihet i det här landet. Solidaritet för mig gäller ALLA svaga grupper. Dom här ungdomarna är verkligen utsatta. Sen Peter Skoglund kan du läsa mina kommande insändare i SN. Dom kommer att handla mycket om dagens psykvård. Det ena behöver väl inte vara emot det andra. Sen gillar väl ingen våld. Vet att många invandrar-ungdomar står för alldeles för mycket våld. Våra killar på Gripenskolan är jätteduktiga i skolan o vill verkligen anpassa sig till vårt samhälle. Vi utvisar ju idag även 107-åriga kvinnor. Tack Mia för ditt stöd. Jag är sosse men kan aldrig mer rösta på dom. Men Sd är inget alternativ vilket denna debatt bevisar. Vi är alla människor o borde behandla varandra med respekt och till sist: Den starke hjälper den svage. Svårare än så är det inte. Tack för ikväll!

    • Roland, dom unga männen, en del medelålders har fått sin sak prövat i flera instanser, de har överklagat och överklagat igen. Flera domstolar har kommit fram att de inte har asylskäl enligt lagen.

      Drygt 80 procent av de 7000 som ålderstestas har ljugit om sin ålder för att skaffa sig fördelar. De är egoister.

      De har sagt att de är från Afghanistan, nu kommer det fram att många har familj som har bott i Iran i generationer. Några av ”barnen” har till och med egna barn och familjer i Iran. De ljuger för att skaffa sig fördelar, de är egoister.

      De är ingen svag grupp. Deras familjer har skickat den starkaste för att ordna uppehållstillstånd och sedan anhöriginvandring för bidragens skull. De unga starka männen behövs hemma i Iran och Afghanistan.

      När fick utlänningar eller någon annan rätt att ta lagen i egna händer?

      Titta på bilden. Ser du några barn?

      https://petterssonorg.files.wordpress.com/2017/08/hur_gammal.png

      https://petterssonorg.files.wordpress.com/2017/08/svt-avslag.jpg

    • Roland Karlsson
      Så klart att vi alla får ha vår åsikt , jag är brara lite nyfiken du skriver att du är sosse ………….vad innefattar det ?

    • Åsiktsfrihet? Ja, i det här forumet i alla fall. Tycker du att SVT och SR står för det? Vet inte riktigt vad du klagar på, folk har väl rätt att gå i svaromål, även de som inte håller med du? Sedan kan det givetvis göras på ett hyggligt vis, såklart. Solidaritet, vad innebär det för dig, svenskt medborgarskap för alla som tar sig hit, känner sig utsatta och vägrar lämna? Tycker du att det var snyggt när regeringen plockade biståndsmedel för att finansiera några, i sammanhanget få utvalda i Sverige? Människor som tydligen hade råd att betala dyrt till en flyktingsmugglare? 107 år, onekligen en aktningsvärd
      ålder, många svenska pensionärer dör betydligt tidigare p.g.a. näringsbrist. Vi hör ofta att riktigt gamla och/eller funktionshindrade människor blir nekade plats på äldreboende, vilket medför en låst tillvaro i hemmet, utan möjlighet att komma ut i friska luften. Solidaritet, gärna för mig, men blir det rättvist för alla de som har betalat skatt större delen av livet i Sverige? Det finns många utsatta grupper i Sverige och sossarnas svar på det är att ständigt höja skatten. Känslan hos många är ändå att det bara blir sämre, bra att du lägger din röst någon annanstans. Tack och go´kväll, Roland!

  5. De som har fått avvisningsbeslut ska naturligtvis förpassas ur landet. Vad är problemet ? Hur svårt kan det bli ? Eller är det ¨Dolda kameran¨ som driver med oss ?

  6. Och maten – hur skaffar de mat, med vilka medel, vem betalar för allt de äter, dricker och förrukar ??? Batikhäxorna eller MP-figurer som minglar med dagens ’hjältar’ ?

  7. Snart blir det höst och vinter; DÅ måste väl alla ha blivit inkvarterade i alla goda och fina hem på Södermalm? Allt annat är omänskligt och väcker frågor om apostlarnas själar och motiv.

  8. Det var som nån skrev i ett annat ämne. En manet har mer ryggrad än den svenska polisen….

    Av bilderna att döma börjar detta likna nåt zigenarläger i Serbien, eller nåt.

  9. Jag tycker dom här ungdomarna ska få stanna i Sverige. Dom verkar skötsamma o vi har några här i Nyköping också. MEN begår dom ett grovt våldsbrott ska dom ut direkt. Dom kom ju 2015 o många har rotat sig. Nu räknar jag med många tummar ner. Men det får jag leva med för att JAG tycker så här.

    • Roland
      Jag ger dig en tumme upp för din rätt att skriva vad DU tycker i detta fall och inte rätta dig efter vad andra anser att du ska tycka.

      Här är ju så lågt i tak så man får gå krokig.
      (Och då räknar jag inte in Pettersson).

      • ”Mia”
        Du har tillräckligt många hål på egen kropp, inklusive huvudet. Varför inte stoppa tummen i något av hålen och sedan berätta hur det kändes ……………….

    • Roland…………

      Inte trodde jag att du var en sådan människa som tycker att man i ett demokratiskt land ska ”skita” i att följa lagar , regler och förordningar. Förvånande.

      I andra hand vill du att vi ska satsa mycket mer pengar på andra eftersatta samhällssektorer, inom både vård och omsorg.

      Så ska vi prioritera efter demokratiskt fattade medborgarbeslut eller låta pengarna rulla iväg på människor, som har fått sin sak prövad rättsligt, flertalet gånger?

      ”Begår dom ett grovt våldsbrott ska dom ut direkt” ,…..skriver du.
      Skulle det vara ett ytterligare skäl för att få stanna? Att ha en prövotid.

      Har du missat alla de våldsbrott som redan är begångna.

      Så det är din syn på hur man hanterar asylsökanden? Dom har inte asylskäl men de kan få stanna tills de begått grova våldsbrott

      Så du tycker att andra medborgare ska riskeras att utsättas för våldsbrott först. Verkligen en konstig syn på humanism.

      Din samhällsanalys har att önska.

    • Roland! Av vilken anledning ska dessa lögnare ha rätt till ytterligare bidrag från samhället om dom får stanna kvar.Hur många av dessa kommer att vara nyttig för samhället?Troligen inte en.Hur många kan inte vara grovt kriminell?Det är Sveriges största misstag om man ger efter för dessa skitstövlar.Dom kan sitta där över vintern och frysa fast så kan sophämtningen plocka upp dom till våren.Du har i alla fall en tumme upp med ditt idiotiska inlägg,från hon som gett samvetet och muslimerna ett ansikte.Sen dom flesta som skriver här vill ändra Sverige till det bättre.Därför är synpunkterna ganska lika.Vi har upptäckt vad som är fel.

  10. Jag är Svenska medborgare, bete jag mig på detta sätt eller bryta mot lagen åker jag in. Men för illegala personer gäller inte Svensk Lag, däremot
    gäller fri läkarvård ,Tandvård, socialbidrag, barnen till illegala få gå i skolan, Dagis och polisen få inte efterlysa dom aktivt Något R. parti kräver till och med RÖSTRÄTT för illegala.
    Med andra ord mitt Sv. medborgarskap är i stort sätt till nackdel för mig, med få undantag. därutöver ha jag den ”förmånen” att betala skatt som används för att stödja terrorister i Gaza och alla Illegala som ha bosatt sig i Svea Riket på obestämd tid i väntan på nästa amnesti.

    • Batikhäxorna har välsignelse av självaste riksdagsledamoten R.Dinamarca – hon sitter fortfarande på Tindertrappan och hoppas…..

    • Det här ser inte bra ut.Jag kan slå vad om att när regeringen ser att värsta intresset är borta från allmänheten av dessa lögnhalsar så kommer deras krav att beviljas.Att inte idioten Löfven har något att säga.Lika bra kanske att han håller käften.Fy fan vilket land detta har blivit.

  11. Sverige framstår allt mer som det flumland vår regering tydligen vill skapa.
    Flatheten är total. Personer med utvisningsbeslut tillåtes demonstrera på Medborgarplatsen (av alla platser!) i stället för att bli avtransporterade till den plats de kom ifrån.
    Vi måste få en regering, som inte frågar media om hur saker skall hanteras, utan kan fatta egna beslut. Och viktigast av allt, rätt beslut

  12. Varför skall dom inte få sitta kvar, lagarna är till för att brytas. Kriminella invandrare skrämmer bokutgivare, slår sönder väntrummen på sjukhusen, o nu skall det komma fler från Finland o ha ny asyl prövning. Finland är väl i krig även om det är 70 år sedan det slutade. Tobe skrämde dom kriminella med 6 månaders fängelse om man hotar sjukhus personalen o en pladderhatt från MP tog i ifrån tårna o sade att en utredning kommer. Tycker ni Sverige fungerar bra?

    • Jo, hörde också fikusen Tobé på radion i morse. Tänk vad stor uppfinningsrikedomen är när man är i opposition. Jaa, vi har ju moderaterna och Reinfeldt som lät sig som rövknullas av (mp) för att få behålla makten. Skulle situationen uppstå efter valet att alliansen skulle få majoritet med hjälp av (mp) eller nåt, så har vi Fridolin som minister igen. Vad tror ni..??

  13. ”Man kan inte helt lägga beslag på en plats, för då har demokratitanken satts ur spel.” Det har den redan! Illegal vistelse i landet. Ockupation av allmän utrymme. Hot att de tänker INTE flytta sig. Riskerar att deras olagliga protest sprids till andra städer. Med risk för stora upplopp, skadegörelse och oskyldiga människors hälsa. Polisen borde ha gjort som baltutlämningen. In i bussar och deportera med våld. Allt för att visa andra grupper som är på gång att göra samma sak. Och politiker skall INTE tala med kluven tunga! Dom uppmuntrar olagliga att fortsätta sin kriminella uppförande.

  14. VARFÖR??? De är ju redan utvisade! Betyder inte Sveriges LAGAR någonting när det gäller migranter? Varför ska vi svenska bry oss om lagen när INGEN ANNAN GÖR DET?????

    • Hur många av dessa ”barn” har flera identiteter ? Det vet man inte eftersom poliser inte får kolla dem. Kom ihåg förra årets REVA-rabalder. Det som är också konstigt är att dessa s.k. ensamkommande lyssnar på och tar order från en 17-årig kvinna, då kan det inte vara så dåligt jämställt i Afghanistan som påstås i PK-tidningar.

KommenteraAvbryt svar