Arbetsförmedlingen lägger många, många miljarder på kriminella invandrare


INVANDRARBROTT. Arbetsförmedlingen kostar 80 miljarder om året. 80.000 miljoner! Det är inte kattpiss, det är rejält med pengar. Fast det räcker inte, de har begärt extra anslag. Den största delen av dessa pengar läggs på asylinvandrare i form av olika sorters bidrag/bedrägerier. Det värsta med arbetsförmedlingen är att de skapar inga jobb, det gör företagen och offentliga organisationer.  

Arbetsförmedlingen kostar 80 miljarder per år. Om detta är det tyst. En stor del av pengarna läggs på invandringen. Om detta är det tyst, mycket tyst. Debatten borde handla om dessa 80 miljarder per år och om vi kunde fördela dem på något annat sätt. Fundera själva…400.000 arbeten är nettokostnaden efter skatter, 400.000 anställningar av människor som bär det svenska samhället: sjuksköterskor, lärare, vårdpersonal, poliser med flera men vi…

Från Uvell.se kommer nedanstående, gå gärna in på länken och läs hela historien om hur kriminella invandrare med hjälp av svenska tjänstemän blåser oss på miljarders miljarder.

Här kommer min källas historia, från ett polisbefäl som frustrerad över att bli motarbetad av Arbetsförmedlingen kontaktade mig via ombud för att vara anonym. 

Jag berättar den historien han berättade om hur det går till, och det är inte en person som gör detta (vilket du kan se på antalet, 4 miljoner personnummer ”på vift”.

Det börjar med att du säljer en gammal bil på blocket för 5 000, en riskhög men rullar, den skrivs snyggt över på den nya ägaren. Den nya ägaren säljer den sedan till en person från forna Östeuropa t.ex, men eftersom köparen inte har ett svenskt personnummer, så kan inte trafikverket hantera affären, så den nya köparen får då ett svenskt personnummer så att säljaren skall kunna sälja sin bil. Sedan åker någon till Bulgarien och köper en falsk ID handling (kostar 3000) , kommer tillbaka till Sverige, knatar in på skattekontoret och vill starta ett företag i Sverige. Inget konstigt med det. AB, 50 tusen, allt ser OK ut.

Nu kontaktar man Arbetsförmedlingen, och söker nystartsbidrag för ett antal personer med Svenska personnummer, dessa personer befinner sig inte ens i Sverige, de har ”köpt en bil” (eller fått sitt personnummer på annat sätt, det finns flera myndigheter som kan utfärda personummer). Nu cashar man in 18 tusen per månad för dessa anställda (som inte ens finns i Sverige) och företaget han noll verksamhet. Efter sex månader blir dessa anställda sjukskrivna, eller till och med får föräldrapenning från försäkringskassan, trots att som aldrig ens satt sin fot i Sverige. På ett år kan en person lura av staten en 6-8 miljoner, och sedan när det är dags för revision, ett och ett halvt år senare, så finns inte ens ägaren eftersom handlingarna var falska. Detta är hur många miljarder som helst, och alla inblandade myndigheter, främst arbetsförmedlingen lägger locket på och hävdar sekretess, även mot Polisen. AF släppte tydligen nyligen en internrapport där man via stickprov kommit fram till att 30% av dessa nystartsjobb och andra subventionerade arbeten var bluffar.

Polisen får inte ta del av informationen hos varken AF, transportstyrelsen, försäkringskassan m.fl då dessa myndigheter skyller på ”Sekretess”. Polisen har utrett detta i flera år, men eftersom man inte får sista pusselbiten från främst AF är man låst. Polisen har enligt honom (och han jobbar långt uppe med organiserad brottslighet) berövats sina möjligheter att bedriva sin verksamhet så andra myndigheter kan åberopa ”personlig integritet” och sekretess. Men jag skall fråga honom vad som finns.

Men en sak ha sa, försök fråga AF om dessa nystartsjobb, du kommer bli avspisad direkt eftersom de inte alls har lust att ens prata om det. Samma sak med skatteverket och alla 4 miljoner aktiva svenska personnummer på personer ej bosatta i Sverige. Det är ju dessa personnummer som öppnar vägen till allehanda bedrägerier mot staten. Men, jag frågar om detta med det är mest troligt att ingen dömts. Hans vanligaste invändning mot hur EU fungerar är ”Personer rör sig fritt, varor för sig fritt, pengar rör sig fritt, men, Juridiken rör sig inte fritt. Att få svar från en östeuropeisk polismyndighet är ett halvårsprojekt, ifall de ens får svar, och mycket kan hända på 6 månader i den kriminella världen.

Källan: Polis och chef för en av de sju sammordningsgrupperna i landet som samordnar Polis, Skatteverk, Försäkringskassa, tullverket, Kustbevakning etc mot grov organiserad brottslighet. Så :

Några av problemen han nämner: (1) Förr fanns en regel, max en av fem fick ha lönebidrag på ett företag, nu kan 100% ha det. (2) Trots att AF ser fel kan man inte stoppa utbetalningarna eftersom beslutet som tagits gäller t.ex ett år.

Läs mer på Uvell.se…


48 responses to “Arbetsförmedlingen lägger många, många miljarder på kriminella invandrare

 • Hönsmamman

  Bra med nöjda poliser som får sköta sitt jobb.

  Gilla

 • ruben

  Det har varit några partier M och L sedan även hela Alliansen, som ifrågasatt AF och vill att den läggs ned och vad skulle hända om det bara lade ned? Inget annat än anställda, får börja söka annat jobb. De kan få 6 månaders uppsägning och det skulle ändå vara nyttigt. Svenska staten skulle få mer över till allmännytta, som vård, polis och skolor. Många av de fina lokalerna, skulle kunna anpassas till äldreboenden. Den personal, som vill och passar för det, kan få bli omskolad och anställas på dessa äldreboenden.
  Det finns mycket, som tungt belastar samhället till liten nytta och bör städas upp.
  http://www.dn.se/arkiv/nyheter/alliansen-lagg-ned-arbetsformedlingen/
  https://www.metro.se/artikel/m-l%C3%A4gg-ned-arbetsf%C3%B6rmedlingen-xt

  Gilla

 • Jhonsson

  Regeringen spenderar hundratals miljarder till ingen nytta på att släppa ingen mängd dysfunktionella och analfabeter i vårt land. Som en papegoja upprepar Löfven att:”invandringen blir lönsam lite längre fram”. Uttrycket är bara en av hans lögner. Han har helt enkelt anammat samma tes som Hitlers propagandaminister Goebbels. Nämligen den att om man upprepar en lögn tillräckligt ofta, tror folk, att det är en sanning.
  Så lita aldrig på sossarna. De ljuger allt förr ofta och döljer sanning och verklighet.

  Gilla

 • Lena

  Den här gjorde ont att läsa, ingen svensk ville ha det så här, vad gör ni i makten mot folk ?

  Skämmas skall ni mångfalt skämmas !

  Gilla

 • Mr Jordan

  Ladorna fulla, ladorna tomma, slösa och åter slösa. Utan avbrott, kasta in säckar med skattemedel, vettlöst och utan sans, rakt in i det svarta hålet. Det går bra nu…

  Gilla

 • Hönsmamman

  Hatefree spot. Man tackar.

  Gilla

 • Lena

  Så här minskar i % försvaret. Spelar kanske mindre roll då vi har ”lede fi” inom landet !

  Gilla

  • Lena

   Har tyvärr inga uppgifter om hur mycket det handlar om i pengar.

   Gilla

  • Ståfräs

   Det är ju ett skämt, grattis PK som planerar ”kärleksbomba” IS välkomna till Sverige, hoppas Ni drabbas stenhårt o våldsamt.

   Gilla

  • Billy Boy

   Försvarsläget för c:a 5 år sedan …

   … och kapaciteten har knappast ökat mycket under mellantiden … så Löfven & Hultqvist skickar väl fram utbildningsminister Fridolin (MP) som får försöka lära fienden en läxa …

   Gilla

 • Hönsmamman

  Fatta hur mycket pengar det handlar om.

  Gilla

 • Lena

  Sakta men säkert flyter ”skiten” upp till ytan.
  Det började med polisen som ärligt framförde hur deras situation ser ut, fortsatte med skolan där mängder av problen kom fram, sedan sjukvården som faktiskt på sina håll är i kaos och nu socialen, det går inte att längre att sopa problemen under mattan.
  Förlorarna är som alltid ………..de skötsamma !
  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/grupp-stalls-mot-grupp-pa-bostadsmarknaden-18224

  Gilla

 • GO

  Jag har bara en ambition kvar ; betala så lite skatt som möjligt

  Gilla

  • Lena

   Vi är numera många som har den ambitionen !
   Lätt är det inte men det går om vi tänker oss för, löneskatten är det inte mycket att göra åt, den dras direkt !

   Gilla

  • Ståfräs

   Helt OK eftersom inte ngn muslim överhuvudtaget betalar riktig skatt på egen inkomst, rätta mej gärna.

   Gilla

 • Rubi

  Vad lever vänstertrollen av? Har dom någonsin haft ett arbete? Får dom betalt för att demonstrera? Värnar dom om arbetare för att slippa jobba själva?

  Gilla

 • ruben

  Jag tror det finns resurser för att både sänka skatten med 20 000 per person och anställa 400 000 lärare poliser och sjuksköterskor. Om man räknar in på alla övriga kostnader vi skulle spara in på om vi blir av med all importkriminalitet. Här exempel på vad Svenska medborgare ständigt får problem med. därför att våra myndigheter har blivit helt omänskliga.
  http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/sn%C3%A5rig-v%C3%A4g-f%C3%B6r-r%C3%A4tt-till-v%C3%A5rd-1.4558567
  Det fungerar kanske om man kan hota myndigheten våld och terror från kriminella släktingar? Är det så det fungerar?

  Gilla

 • SvenskMan77

  Onödigt att jobba som bidragssökarlärare.
  Denna myndighet borde leta jobb åt folk som vill göra rätt för sig
  Det är inte alltid så lätt för svenskar heller utan kontakter.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Han har naturligtvis haft datorer och smartphones i stället.
  Kan han nu vara den som hjälper sina landsmän att skriva slagkraftiga skyltar att hålla upp.

  Det ord de ofta använder när de beskriver sig själva är att de kämpar.

  Någon har sagt till dem att de ska säga kämpar eller så är det vad dessa mindre intellektuella skribenter tycker är viktigt att fråga om: Kämpar du? Det är det viktigaste – att du kämpar? Vi ser att du kämpar.

  Mest kämpar ändå alla de som ska betala den här vansinniga bjudningen

  Gilla

 • Hönsmamman

  Det verkar som om gossarna är besvikna för att det finns en familj som vill ha hem dom.

  Vad har de lurat i pojkstackarn?

  Och hur kan landet fortsätta betala för människor som kommer hit och lägger sin tid på att tala illa om svenskar, obstruera mot lagar och bära sig allmänt illa åt. Ju fortare de åker hem desto snabbare kan de hjälpa till.

  Gilla

 • Lena

  Känner INGEN som har ordnat sitt jobb genom de byråkraterna, absolut noll.
  Jag uppfattar det ”hiet” som kommunister med allt vad det innebär, kusligt värre !
  Lyssna på den här svenske mannen som mer än någon annan visste vad han talade om, tyvärr så finns han inte med oss längre, dock så finns det filmer och alla hans välskrivna böcker.
  Han är både kunnig och mycket behaglig att lyssna på !

  Gilla

 • Jhonsson

  Arbetsförmedlingen är bland det mest överflödiga verk som finns. De jobb de skaffar är väl endast för dem, som anställer i just arbetsförmedlingen.
  Men några jobb skapar de naturligtvis inte. Lägg mer detta onödiga svarta hål!

  Gilla

 • Lena

  1983 så samlades cika 75000 svenskar i stockholm för att manifestera mot löntagarfonderna.
  Varför kan vi inte samlas nu och manifestera mot den huvudlösa politiken där inga av våra lagar följs ?
  https://sv.wikipedia.org/wiki/L%C3%B6ntagarfonder
  I Damark så röstar 92 % för invandringsstopp.(Ektrabladet)

  Gilla

 • Gringo

  Gör det enkelt och lägg ner skiten bara. Ett skojeri som kostar oss skattebetalare fruktansvärt mycket pengar, och vad får vi tillbaka, just det INGETING.

  Gilla

 • Tony

  Media i Sverige ser Nazister överallt, vad kallas en sådan sjukdom när hjärnspöken tar över det eventuella förstånd som funnits??

  Gilla

 • Hanna

  Tag bort lönebidragen för nyanlända. Taxinäringen och frisörbranschen finansieras idag av dessa bidrag som missbrukas vet jag av erfarenhet. Min frisör har enbart praktikanter numera och tar bidraget slut (förlängs ofta år från år) får personen gå. Hon menar att det inte går att konkurrera annars. Företagare vill inte betala för en invandrare tyvärr, när de vet att de får dem gratis eller nästan gratis. Branschen har blivit sjuk. Dra in alla dessa bidrag och låt folk betal vad en taxiresa och klippning verkligen kostar. Staten ska inte gå in!

  Gilla

  • Bosse S

   Förklaringen till att det i Malmö finns flera frisörer per kvarter än andra typer av näringsidkare. Dessa yrkesutövare har fullkomligt exploderat i antal de senaste åren.

   Gilla

  • benke

   Dessa lönebidrag är vad jag har förstått inte pensionsgrundande utan endast de 25% av lönen som arbetsgivaren betalar med påföljd att pensionen kommer ju inte att gå att leva på och då återstår mer bidrag o mer bidrag o mer………..

   Gilla

 • Jack

  Jag tror det är så att den största delen av dessa 80 000 000 000kr är olika typer av arbetslöshetsersättning. Togs dessa bort skulle motsvarande summa belasta socialtjänst i form av socialbidrag.
  Det är en ständig dragkamp mellan Försäkringskassan, socialtjänst och Arbetsförmedlingen att slippa betala. Försäkringskassan utförsäkrar personer som hamnar på Arbetsförmedlingen eller socialtjänst. Arbetsförmedlingen gör motsvarande. Socialtjänst försöker, men det är den sista instansen så det gör det svårt för dem.
  Det bästa vore naturligtvis att inte fylla på i dessa system med import av okunniga och sjuka människor som inte är vana vid vårt försäkringssystem och tror de har hamnat i paradiset.
  Det finns förslag på att skrota Arbetsförmedlingen, men vem kan ta hand om dessa omöjliga människor som är arbetslösa?
  Bra förslag mottages.

  Gilla

  • Pettersson

   A-kassan finansieras inte av Arbetsförmedlingen. A-kassorna finansieras till största delen, 90 %, med arbetsgivaravgiften och den del som kallas arbetsmarknadsavgift och till en mindre del med medlemsavgifter runt 10 %.

   Gilla

   • Jack

    Hur många nyanlända har a-kassa?

    Gilla

   • Jack

    Vill man vara noggran kan man läsa regeringens regleringsbrev till arbetsförmedlingen.
    Där står att:
    Ca 10 miljarder till Etablering/flyktingar
    Ca 8 m förvaltningskostnader /kontoren
    Ca 27 m arbetslöshetsersättning och aktivitetsstöd
    Ca 11 m arbetsmarknadspolitiska program
    Ca 14 m Lönebidrag och Samhall
    Ca 6 m Nystartsjobb och stöd för yrkesintroduktionsanst.
    mm.

    Gilla

  • jr

   Respektive hemländer,här är de inte önskade.

   Gilla

 • Janne

  Lägg ner arbetsförmedlingen, dom gör ingen som helst nytta, tvärt om så kostar dom som sagt massor av miljarder för ingenting.
  Lägg ner migrationsverket också, dom gör ännu mindre nytta och ännu mera skada och kostar oss skattebetalare minst 600 miljarder varje år!
  Och SVT, denna gigantiska och vidriga hjärntvättningsmaskin bör omorganiseras rejält. Byt ut minst 95% av dom anställda och ersätt med dugligt och vettigt folk!
  Bort med presstödet, den tvingande bilprovningen, skatt på mat och bensin, ge våra fattigpensionärer en rejäl och skattefri pension som dom kan leva på!
  Ja, det finns mycket att göra, men här behövs nog en mycket stark ledare med massor av sunt förnuft!
  Janne

  Gilla

 • Mr Jordan

  Sinnessjukt! Svetsaren släppte snabbt den heta potatisen, skattehöjningarna. Jag tror inte för ett ögonblick att de var seriöst menade, de motarbetade höjningarna kommer regeringen utnyttja i valrörelsen nästa höst. Vi vet redan nu hur det kommer låta, sossarna kommer då ha ett slagträ mot alla som vågar kritisera den ekonomiska politiken. De kommer lyfta fram det ökade anslaget till polisen och hävda att fler är på väg, om inga skattesänkande dårar sätter käppar i hjulen. De brutna vallöftena kommer förklaras med att krissituationen i världen kom emellan, människor på flykt, Sveriges ansvar o.s.v, o.s.v. Det finns bara ett sätt att sköta saker på; Socialdemokraterna sitter på facit, Stefan har svar på allt och inget. Snömos, undanflykter, lögner och ohederlig retorik.

  Om svenska folket går på den bluffen en gång till? Vi får väl se.

  Gilla

 • Billy Boy

  På torsdag den 24 augusti 2017 har regeringen budgetöverläggningar på Harpsund. Då får de ett gyllene tillfälle att diskutera de svindlande bedrägerierna där Arbetsförmedlingen är inblandad.

  Nuvarande generaldirektören på AF är Mikael Sjöberg (S), som är kusin till fd statsminister Göran Persson (S).
  Pressträff på Harpsund kl 15.00 med finansminister Magdalena Andersson (S).

  På kvällen blir det kräftskiva

  Gilla

 • Silfverbielke

  Inget företag har velat ha Arbetsförmedlingen som påtvingades oss på 70-talet.
  Ingen har haft någon nytta av arbetsförmedlingen någonsin.
  Ingen hade lämnat några jobb till Arbetsförmedlingen om det varit frivilligt.
  Arbetsförmedlingen har kostat Sveriges skattebetalare 100 tals miljarder till ingen nytta.
  Att eländet fortfarande finns kvar beror på våra stolpskott till politiker

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Håller med Lena .När jag ser svetsarn då byter jag kanal.Förstår inte sossarna,varje dag med honom vid spakarna är vi närmare till katastrof.Han är byfånarnas byfåne.Avgå tack.Mvh Adolf

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Inte konstigt att jag aldrig har sett en fattig utlänning i Sverige!

  Gilla

 • Lena

  Jag behövde bara gråta en stund, den här patetiske figuren får mig att gråta floder mellan skrattanfallen !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: