Härskarteknik i politik och sociala medier


Stefan Löfven har fyllt 60 år och i fredags firande han det med alla partiledare och många andra på stor fest i Stockholm. Nästan alla partiledare var där utom Jimmie Åkesson eftersom han inte var bjuden. Anledningen enligt Löfvens pressekreterare Jonatan Holst är att SD inte är ett parti som socialdemokraterna inte vill samarbeta med. 

Socialdemokraternas avståndstagande till SD känner vi väl till. Jag respekterar Löfvens strategi även om jag har svårt att förstå hur han tänker. Hittills har hans strategi faktiskt haft motsatt effekt. Ju mer marginaliserade SD blir desto större stöd får de. Det visar inte minst opinionsundersökningar. Många bedömare menar att SD i nästa val till och med kan bli största parti.

Jag måste tillstå att jag reagerade på att Stefan Löfven inte ens klarade av att skilja mellan sak och person när det gäller Jimmie Åkesson och inte bjöd honom på sitt kalas. Det är härskarteknik på hög nivå när alla utom en får vara med. Jag har drabbats av det själv flera gånger och många med mig som drivit frågor som partiledningar inte gillat. När jag valde som politisk chefredaktör på NSD att vara emot ett EU-medlemskap fick jag en tuff tid. NSD var Nordens största tidning som tog ställning för ett nej. Jag blev också marginaliserad av partietablissemanget, de försökte avsätta mig, riksdagsledamöter hälsade inte och jag blev inte inbjuden på konferenser eller pressträffar med partiledaren. Situationen är lika inom andra partier när du gör något som ledningen ogillar.Andra aktuella exempel är de moderater som öppet protesterade mot decemberöverenskommelsen. Eller miljöpartisten Carl Schlyter som protesterade om partiledningens politik och kickades som riksdagsgruppens ordförande. Jag kan också tänka mig att den pågående striden om partiledarskapet i Liberalerna mellan Birgitta Ohlsson och Jan Björklund skapar osunda relationer och utanförskap inom partiet.  Förlorar Birgitta Ohlsson får hon det inte lätt eftersom hon har utmanat makten och ledningen på ett sätt som inte ät tillåtet. Självklart bottnar konflikterna som uppstår i makt och framför allt viljan att behålla och stärka makten.Exemplen är otaliga på hur olika åsikter inom politiken skapar mobbing och utanförskap. Detta beteende sprids nu också i rekordfart på sociala medier. Där befinner sig olika partiers och fraktioners åsiktspoliser. De bevakar oss på sociala medier och kollar att vi trycker rätt och vilka grupper vi är med i.  Hittar de något som de ogillar startar de kampanjer och förtal. Många människor far väldigt illa av sådana drev. Härskartekniken på sociala medier är mer utstuderad än så. Det kan vara att någon tar en bild från exempelvis ett styrelsemöte och sedan redigerar bilden så alla man gillar är med men inte de som ogillas och inte passar in. Vi har alltså i politiken, i arbetslivet och i skolan en utstuderad teknik för mobbing. Samtidigt som vi försöker lära våra barn och ungdomar att vara snälla, solidariska och ställa upp för andra, särskilt de utsatta.

Vi har också en grundlag som stadgar yttrandefriheten. Vi har rätt att ha olika åsikter, vi kräver att detta respekteras. Det är demokratins kärna. Det vore önskvärt om ord och handling gick hand i hand, det är viktigt hur vi behandlar varandra det om något påverkar samhällsklimatet. Självklart gäller det också i högsta grad Jimmie Åkesson och den politik som SD bedriver. Men Stefan Löfvens val att inte bjuda Åkesson på festen kan resultera i ett ännu större stöd för SD. Det är inte en födelsedagspresent som Löfven önskar sig.

av Lotta Gröning den 19 augusti 2017 

-Pettersson är övertygad om att Åkesson är glad att han slapp bli bjuden men det kommer en tid när Stefan Löfven ångrar sig, men hur som helst får S ändra sin slogan till ”Alla ska med utom en stor del av svenska folket”.

Det visar än en gång att herr Löfven inte är en värdig statsminister…

För dem som inte ser det vill jag påpeka att bilden ovan är satir. Egentligen ska man inte använda nazipreferenser, de är ett hån mot statsministerämbetet, ett hån mot nazisternas offer och ett hån mot demokrati å andra sidan är Stefan Löfven ett hån demokratin när han kallar andra demokrater för att ha ett nazistiskt förflutet men aldrig nämner sitt eget partis historia. 


57 responses to “Härskarteknik i politik och sociala medier

 • Roland Karlsson

  Skrev nyss en insändare till SN. Där tog jag upp Stefan Löfvens 60-årsfest. Alla partiledare blev inbjudna utom Jimmie Åkesson. Jag undrar om detta beteende gör sig bäst på ett 6-årskalas. Jag kommer inte rösta på något parti i nästa val. Men gillar Jimmie som person. Hälsade på honom o ställde en fråga när han var i Nyköping 2014. Nyköpingsborna vände honom ryggen. Sånt lärde mig mor o far att man INTE gör. Jag börjar tro nu att SD kan bli största parti 2018. Dom andra är så jävla barnsliga. Trevlig Söndag önskar jag alla!

  Gilla

 • Inga-Lill Mård

  Inser inte Stefan Löven att han är en mobbare som inte bjuder Åkesson, fy fan vilken djävla känslokall idiot! Hoppas att han får igen på ett eller annat sätt en dag!!!

  Gilla

 • Grune

  Skall den här 5-åringen få fortsätta ett år till så kommer SD att få ett bra stycke över 50% i valet.
  Den mobbing som denna varelse bedriver mot oss Svenskar saknar motstycke i världshistorien. Han måste vara obotligt sinnessjuk.

  Gilla

 • Sven-Erik

  Jimmie meddelar; Det är stort att fylla sextio år och förstår att statsministern ser framemot sin pensionering om lite drygt ett år

  Gilla

 • Barbro Karlsson-Bradley

  Nagon kommenterade om hur oduglig Lofven var som svetsare,
  det ar dafor han blev politiker. Helt oduglig i allting annat.
  Vad sager det om majoriteten av svenska folket?
  Sverige behover sin egen Donald Trump.

  Gilla

 • ossie

  Tror inte Åkesson var särskilt intresserad av att gratulera denna idiot. Han slapp att tacka nej. Hade han gjort det hade han fått skit för det och hade han tackat ja hade han fått skit för det också.

  Gilla

 • Gringo

  Han gräver graven själv, och jag tänker inte sätta några blommor.

  Gilla

 • SS

  60 år?idioten verkar vara som en 5 åring i skallen.tidernas största skämt.han borde arbeta på Butrix.Sveriges största clown.karln har inte åstadkommit nånting.vad beträffande socialdemokratin så har dom ägnat tid åt RASBIOLOgi, kärringen myrdal bla djävla nazist parti.Åkesson kommer få mycket stöd i valet.sen kan löfven dra.han är en dryg fackpamp.fy fan

  Gilla

 • Falköga

  Sanden i sandlådan blir djupare och djupare. Nog borde någon av de sju våga kravla sig ur. Jag hade faktiskt trott bättre om Jan Björklund men det är kanske Birgitta Ohlsson som är sänket. Nu är det snart kvicksand och flera kommer att sjunka. De får skylla sig själva och ingen kommer att sakna dem.

  Gilla

 • Jhonsson

  Alla skall med hade S som slogan vi ett tidigare val om jag inte minns fel.Jag tror de tänker på det gamla uttrycket: ”Det gör inget att det går åt
  h-e, bara alla är med”. De känner väl på sig att det går åt skogen för dem. Då känns det bra att vara sverigedemokrat och slippa att vara med om att dras ner i skiten tillsammans med S och Mp.

  Gilla

 • Billy Boy

  Vilka han än bjuder in … eller inte bjuder in till sitt 60-års party så har han ju sedan länge målat in sig i sitt eget (S)-hörn …

  … och därifrån kommer han sannolikt aldrig någonsin att kunna bryta sig ut och bete sig som en normal vettig människa.

  Gilla

 • anne b rat

  Tycker faktiskt att samtliga partiledare i sjuklövern borde ta sig en funderare på sitt eget ryggradslösa beteende genom att ställa upp på den här festen.
  Själva talar de så vackert om att man inte skall mobba sina ”kompisar”,
  utan att alla skall behandlas lika,men vad är detta om inte mobbning på hög nivå.
  Löfven själv har ju än en gång visat vilken ynkrygg han är!
  ”Han är inte min statsminister”.

  Liked by 1 person

  • Grune

   Ingen har rätt att försöka stoppa mobbingen på skolor och på arbetsplatser så länge vår s.k. statsminister är den värsta mobbaren som funnits i Sverige.

   Gilla

 • Adolf Nilsson

  Jävla idioter.SD blev vald av en del av Sveriges röstberättigade befolkning då ÄR svetsarns förbannade skyldighet att samarbeta med dom,oavsätt vad han tycker.Sen kan han käbbla om,samma värdegrund,allas lika värde och sammarbeta.Jag ser inte logik i hans käbblande.Sverige aldrig haft en sämre statsminister och det är bara förnamnet, primitivare människa har jag inte träffat i mitt 70 åriga liv och jag har träffat en hel del .Avgå snarast. MVH ADOLF

  Gilla

 • Greger

  Löfven slickar EU röfven

  Gilla

 • Milad Rhawi

  Statsministern Stefan löfven ÄR idiot och åsna

  Gilla

 • Thor

  Den hälsningen hade i Tyskland medfört fängelse för Löfven

  Gilla

 • Hans Nilsson

  I och med att Jimmie inte fick någon inbjudan behöver han inte yttra sig om det ställs frågor.

  Gilla

 • ossie

  Om han betalar och finansierar festen med egna medel så han naturligtvis rätt att välja vilka han vill bjuda men jag tvivlar på att denna fest bekostas av honom själv. Kanske partiet bekostar med det är ju medel de fått av skattebetalarna. Denna man stinker så man storknar.

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Jo jo LO pamparnas stalinist metoder känns igen!

  Gilla

 • Håkan

  Krösa-Maja med sitt vargflin kan ha sin födelsedag för sig själv!
  Större pajas får man leta efter, uppe i Ö-vik minns man än hur oduglig svetsare han var!

  Gilla

 • Henrik

  Vem ville komma på den festen?
  En fest med massa lätt begåvnings handikappade politiker.
  Det hade inte sett bra ut om Väl utbildade Jimmy hade varit på festen.
  Han hade ej setts som gäst, utan vårdare av alla dessa hjärnslöa politiker.

  Gilla

 • Katarina Elsässer

  Jag hade aldrig gått på den folks förrädarens födelsedagsfest som dessutom betalas av oss skattebetalare.

  Gilla

  • Bosse

   Nästa år när SD håller segerfest är nog inte idioten Löfven bjuden.Då får nog svinet planera för andra tillställningar.Jag hoppas att Haagtribunalen då har öppet hus för dessa förrädare och det bjuds inte på tårta.

   Liked by 1 person

 • Erkki

  Allas lika värde..hm. Joo joo. Bara hyckleri alt.

  Gilla

 • Osa Mabi Nladen

  Bilden på Löfvén i nazistisk uniform känns tveksam. Var jag Pettersson skulle jag passa mig för att använda den. Den kan vara olaglig att publicera.

  Gilla

  • Dumstruten

   I Sverige finns en tradition av satir. Det är kännetecknande för demokratier att ha ett visst mått av humor.
   Han ingår inte i en religiöst styrd kultur utan humor. Det finns tyvärr andra samhällen som saknar den självdistansen och det är närmast där du kan ha hämtat inspiration till din kommentar? Dags att lära känna det samhälle du bor i?

   Gilla

  • Argus

   På vilket sätt skulle den vara olaglig? Förtal kan det inte vara eftersom den uppenbarligen är fejkad.

   Gilla

  • Pettersson

   Är inte bilden äkta?

   Jag trodde den föreställde herr Löfvens morfar som var aktiv nazist.

   Hur som helst brukar Stefan säga att SD är nazister och har nazistiska rötter.

   Det vore intressant att få provat i domstol vem rötter som är värst.

   SD:s eller Stefans och Socialdemokraternas…

   Gilla

   • Bosse

    Vi får snart svar på det.Jag har polisanmält Löfven för hets mot folkgrupp och förtal när det gäller SD. Och än efter tre veckor har jag inte hört att det är nerlagt.Så hoppet finns.Viket fall som helst så får han ett brev som säger att han är polisanmäld,nerlagt eller åtalad.Symboliskt har det värde.

    Gilla

   • Hönsmamman

    Bra Bosse

    Gilla

  • Bosse

   Den dräkten är passande.Det hade också passat med lång vit heldräkt,tofflor och ett stort helskägg.Då hade han också smält in i miljön som han eftersträvar.

   Gilla

  • Grune

   Det är ju en perfekt beklädnad för denna varelse.

   Gilla

 • Observator X

  Nu är det dock som så att Jimmie Åkesson inte alls ska beblanda sig med partiledarna för socialistpartierna.
  Åkesson skall i stället förbereda sig för att vända Sverige mot förnuftets väg.
  Vi har ett helvetes arbete framför oss om vi ska ta oss ur den här mardrömmen. Ett arbete som skulle ha påbörjats för länge sedan…

  Gilla

 • Tony

  Hade där varit något med dom ”4 kärringarna i Alliansen!”
  så hade alla låtit bli att gå på Pajasens kalas när han mobbar
  en, men det är precis vad man kan förvänta sig av dem,
  dom kommer säkert också att dra tillbaka Misstroendevotum
  mot försvarsministern nu när dom blivit bjudna på kalas.

  Gilla

  • Grune

   Detta misstroende kommer aldrig att förverkligas p.g.a. att de andra 7 språkrören i 7-klövern inte vågar.

   Gilla

 • Hönsmamman

  De flesta är inte bjudna men jag anar att de flesta är med och betalar.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Någon borde granska vem som betalar för detta kalas. Ett kalas finansierat med skattemedel för att utesluta

  Hur många har jobbat med planeringen, förberedelser osv. Möblemang, mat, dryck osv. Vilka är bjudna? Är de där på arvoderad tid?

  Han har inte personligen stått och stekt korv eller skalat ägg. Vad kostar detta för skattebetalare?

  Han blir allt ynkligare.

  Gilla

  • Bosse

   Han kanske har gjort ett brott igen,jubelidioten.Har det tagits skattepengar till detta och inte alla partiledare är bjudna då kan det ses som muta.Men Jimmy Å. har heller aldrig varit bjuden på Nobelfesten.Men den kanske bekostas av Nobelstiftelsen.Så det är mycket troligt att han har gjort ett brott igen.Tur att man inte är på samma kalas som denne universelle jubelidiot.Då skulle man haft sina nästa 18 år utstakade och planerade.

   Gilla

 • malmobon

  Hör från många gamla i Malmö, att Socialdemokraterna och andra partier behandlar SD illa. Detta gör att SD växer mycket. Kör på med er stil Löfven, Björklund, Lööf, Busch, AKB, Sjöstedt och pågen Gustav..

  Överraskningen kommer 2018 och troligen redan i kyrkovalet 19 sept.
  Utdelning börjar i morgon. ”The sky is the Limit” Jimmie.

  Gilla

 • Janne

  Att inte Åkesson blev bjuden till Löfvens födelsedagskalas är naturligtvis enbart positivt.
  Själv skulle jag nog ta en inbjudan från Löfven som en grov förolämpning!
  Janne

  Gilla

 • Adrian

  Terrorattackerna ökar lavinartat…

  On August 19, 2017, around 11:20 a.m. local time an unidentified man armed with a knife, was moving along the central streets in the city of Surgut and attacking passers-by. He injured eight people. All the victims were hospitalized with wounds of differing severity,” the initial report said.

  https://sputniknews.com/russia/201708191056599810-surgut-stabbing-attack/

  Gilla

 • gamgubben

  Har detta sagts av Jonatan Holst är att ”SD inte är ett parti som socialdemokraterna inte vill samarbeta med”.
  Då har han ju sagt att de vill samarbeta, eller hur?

  Gilla

  • Realist

   Sen en fråga !!!
   Vem vill samarbeta med socialdemokraterna (fd. nazistsympatisörer)
   ????
   Vem vill se sanningen i vitögat ??

   Herr Löven behöver granska sitt partis historia framför allt det som hände under 2:a världskriget !!!

   Har statsministern läst på om historien ???

   Gilla

 • NisseBerra

  Citat ur texten: ”Många bedömare menar att SD i nästa val till och med kan bli största parti.” — Ja, med tanke på den ökande kriminaliteten i landet med dagliga mord runt om i landet, vilka frågor kommer valrörelsen att handla om då, tror ni..?? Och med sju partier som i stort sett samtliga sticker ned huvudet i sanden som en struts, lämnat walkover i frågan. Åkesson har all möjlighet i världen att ta poäng och procent på det.

  Gilla

 • centurion

  Snart kommer hösten. Då vissnar löven. Stefan, Isabella, Annie.

  Gilla

 • Carl edström

  Inte visste jag att statsministern var Nazisit

  Gilla

 • putte

  Han ska nog vara tacksam för att han inte är bjuden ,för där klappar dom bara varandra på ryggen , och Löfven går omkring som en tupp på en gödselstack och ler som sola i Karlstad . Men det kommer nog andra tider var så säker , och med det agerande som Löfven visar kan man ju bara göra tummen ner .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: