SD + M + S = Bra?


Sverigedemokraterna, Moderaterna och Socialdemokraterna. Hur låter en sådan regeringskoalition?

Jag vet vad ni anser om S&M och i vissa fall också SD. Sluta inte läs för det, för det finns ett och annat att fundera över.

Få är väl de som inte ser hur landet Sverige snurrar allt fortare i en nedåtgående spiral och vad som händer med landet när nästa lågkonjunktur, skrämmer nog fler politiker än den värsta zombiefilm.

Alla vi som går till valurnorna vart fjärde år, borde väl förvänta oss att de partier och politiker vi röstar fram prioriterar vårt land och dess medborgare före allt annat och alla andra. Hur detta ter sig i verkligheten finns det delade meningar om.

Därför…

Sverige behöver en majoritetsregering som inte är beroende av mindre partier med en politik som i mångt o mycket skiljer sig från de storas. Vi har sett vad det lilla Miljöpartiet åstadkommit i regerings- och oppositionsställning. Nuvarande konstellationer skapar inga majoriteter och vi riskerar därför samma situation efter 2018. Om inte…

S&M kliver ur sandlådan, borstar av sanden, tar napparna ur mun och agerar efter Sveriges bästa som vuxna politiker väntas göra.

Om dagens socialdemokrater går tillbaks till den politik som faktiskt byggde Sverige starkt och homogent, dvs eran med Tage Erlander och tidigare. Om Moderaterna sedan anlitade ett medium som i en seans skrämde bort Reinfeldts spöke för all framtid och återgick till den politik Gösta Bohman förde. Då skulle vi ha två stora partier som förde en politik som en gång gjorde dem stora. Lägg därtill det tredje partiet som är en blandning av S&M:s gamla politik och vi skulle ha en regering med stor majoritet och som skulle kunna/våga återgå till en politik där landet Sverige och dess medborgare sattes i första rum.

Glöm allt detta med historia, för samtliga partiet i riksdagen har svarta moln på himlen. Vi väljare är mer intresserade av nutid och framtid. Inte minst den framtid vi lämnar över till våra barn, barnbarn och kommande generationer.

En regeringsbildning sker aldrig förrän efter valet och efter valet är det respektive partis siffror som räknas. Ponera att S får 25 procent, SD 23 och Moderaterna 18. Det skulle skapa en stabil majoritetsregering och vi skulle slippa tjafs, oheliga allianser och märkliga överenskommelser i Sveriges riksdag. Som alla vet måste en koalitionsregering ge och ta. Samtliga tre partier skulle tvingas göra avkall på vissa punkter, men få igenom andra. Hur som helst, skulle allt gå ut på att stärka vår demokrati, vårt samhälle och ge hoppet tillbaks hos alla som idag lämnats åt sitt öde.

Dessutom…

 • Vänsterpartiet skulle för all evighet mista sitt inflytande, vilket alla partiet utom de själva önskar
 • Miljöpartiet, om de ens kommer in i riksdagen, skulle se sin skadliga öppna gränser politik sakta förtvina
 • Annie Lööfs centerparti kunde sluta blåsa upp sig med sin generösa asylpolitik
 • Kristdemokraterna, om de ens skulle komma in i riksdagen, skulle förbli lika små och ointressanta som idag
 • Liberalerna, ja vem behöver det partiet, kunde skrika sig hesa. Ingen skulle bry sig längre

Förvisso skulle säkert några sossar lämna partiet, främst de som står närmast V. På Moderaternas sida skulle också en del lämna, främst de kvinnor som tror att man bygger politik med känslor och inte verklighet. Säkert skulle några lämna SD för partier längre ut till höger. Fast detta skulle ske efter regeringsbildningen och då skulle trion SD+M+S ha fyra år på sig att visa sin kompetens så att landet Sverige återfått sin rättmätiga plats bland världens bästa.

Majoriteten i riksdagen skulle dock bestå och det skulle bli lättare att vidta åtgärder som ger hopp åt landet Sverige och dess medborgare.

Låter detta spännande?


23 responses to “SD + M + S = Bra?

 • jgarn

  Zoombier från Bommersvik, NEJ TACK!

  Gilla

 • RäddSomFan

  Det enda jag ser fram emot är inbördeskrig alternativt världskrig, inget annat kommer lösa dom enorma problem Sverige och världen står inför och det är fakta.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  För att få lite ro i själen planerar jag för det värsta och hoppas på det bästa.

  Gilla

 • Jhonsson

  Både S och M har ju lovat att aldrig samarbeta med SD. De låter hellre hela Sverige gå åt h-e än att backa på dessa sina löften.
  Om de gjorde det, skulle de framstå precis som de ynkliga stackare de i själva verket är.
  För övrigt är nog M på väg mot nya bottenrekord avseende väljarstöd. Kanske ännu lägre än på 70-talet med runt 10 %.

  Gilla

 • Analallah

  S skulle aldrig gå med på det röven skulle backa

  Gilla

 • Carl

  Ett scenario utan S vore klart bäst och även utan M.

  Gilla

 • kbrel

  Kommer aldrig ske lika bra kör landet i sank och börja med stenyxor igen! Så länge Lögnven är minister 😦

  Gilla

 • Billy Boy

  Här en intressant analys av Marcus Oscarsson TV4 från 2016-10-01 om det politiska läget i Sverige.

  Oscarsson visar också på tänkbara konstellationer efter valet 2018 då SD förväntas uppnå betydligt större inflytande än idag. T ex skulle SD kunna blockera skapandet av en S+MP-regering med V som stödparti … men SD skulle också kunna blockera en Alliansregering.

  Marcus Oscarsson: ”Ohelig allians hotar Alliansen”
  Klipp – 2016-10-01 kl 09:51
  Längd 10:20

  http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/marcus-oscarsson-ohelig-allians-hotar-alliansen-3549152

  Gilla

 • ossie

  Sossarna är körda för tid och evighet. Deras hat mobbing kränkningar utfrysningar ska aldrig glömmas.

  Gilla

 • centurion

  Löfven är ju skiträdd för att förlora sitt stöd från kommunistmupparna, V/MP. Frigoliten med kumpaner har ju etablerat sig runt 4 %-nivån.
  Därför var det väl ingen större kioskvältare att senaste budgeten
  innehöll en betydande s.k. miljöprofil. Men knappast för milöns skull.
  Utan för att förbättra Stefans odds inför nästa mandatperiod.
  Det är kul att spendera andras pengar för egna syften…

  Gilla

 • Edwin

  Detta skulle innebära att Löfven sitter som chef en period till. Nej tack.

  Liked by 1 person

 • Grune

  Det är en omöjlighet så länge S säger att dom inte vill ha med SD att göra det måste ni väl förstå.
  Jag tror nog att SD klarar sig bäst på egen hand och att både S och M får lov att tänka om och ändra sin politik i grunden om dom skall ha något med regeringsbildning att göra

  Gilla

 • Nils Dacke

  Tyvärr har vi nog redan passerat point of no return och vi lär nog fortsätta den Golgatavandring som påbörjats mot det totala sammanbrottet. Därefter kan nog en ny politik med andra tankebanor blir aktuell.

  Liked by 1 person

  • Grune

   Det ligger något i vad du säger. Jag tror inte att något av språkrören i 7-klövern vaknar förrän Sverige är totalt förlorat till islamisterna, men då är det naturligtvis alldeles för sent.
   Därför är det av största vikt att vi lägger våra röster på SD i det kommande valet som kommer att bli det viktigaste valet som någonsin har förekommit i Sverige.

   Gilla

 • Mjölner

  En helt befängd ide med nuvarande navelskådande politikergarnityr där köttgrytan är det enda målet. Det hjälper inte att ta ifrån dem napparna.

  Gilla

  • Bosse

   Med ditt förslag Stefan K så skulle idioten Löfven sitta kvar som statsminister. Det skulle inte jag klara av en mandat period till.Och han skulle inte ge och ta.Han skulle bara ta.Det är en diktator av absolut värsta sorten. Förutsättningen för att Sverige inte ska kollapsa är att han försvinner.

   Gilla

 • orealistiska resmål

  En svensk ensamstående mamma kan inte få vinterkläder till sina barn men en somalisk familj kan få en ny 10 000 kronors barnvagn varje år.

  Liked by 1 person

 • Ove-Britt Henson

  Så länge Reinfeldt fortfarande har inflytande över moderaterna så tycker jag det är helt uteslutet att ha dom i regering.

  Liked by 1 person

 • Peter Skoglund

  Den bästa demokratin skapas av folket som väljare av politiskt parti.

  Vad som kommer ut av det får vi se i september 2018.

  Det är i perioden mellan riksdagsvalen, som den enskilde väljaren ska ha skaffat sig en helt klar bild av vad man ska lägga sin röst på i valet.

  Inte under de tre sista veckorna innan valdagen.

  Då det lovas ”fasadpolitik” av den allra bästa sort. Från alldeles för många politiker, som absolut inte ska vara politiker.

  Svenska folket ska företrädas av politiker som respekterar demokratin fullt ut. Vi har inte varit där de senaste mandatperioderna.

  I

  Liked by 1 person

 • malmobon

  Lägg av. Kommer aldrig på kartan. Händer ibland att SD röstar på förslag lagda av S i Regionen och kommunen, men det är då för att rädda pensionärer och sjukvård efter som dessa ger mer.

  Tror nog SD skall hålla sig utanför konstellationer och förändra i nämnder och pressa andra partier till att lägga förslag som SD vill.

  Är i stort sätt så idag. Alla kopierar SD politik, men försent. Gäller bara rösta fram SD till drygt 35%, så kommer Sverige börja uppbyggnaden av Sverige igen. Andra alternativ uteslutna. Blir Löven igen i.s.f.

  Gilla

 • compulsoryunion

  S&M låter som standard svenskt självplågeri (ge bort sitt land till världens fulaste islamister och ens egna barn har skolplikt i enskamkommande gruppvåldtäktsskolan) sado masochism kallar engelsmän det (S&M)

  Liked by 1 person

 • compulsoryunion

  S+MP+V = Batra

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: