Läkare utan gränser upphör med verksamhet på Medelhavet


INVANDRING. Gruppen Läkare utan gränser upphör med verksamheten och drar tillbaka sitt fartyg som används för att rädda invandrare i Medelhavet på grund av hot från Libyens kustbevakning.

De libyska fartygens besättningar har blivit mer aggressiva vid patrullering av kusterna där människohandlare Libyens kustbevakningen försöker stoppa människohandel med båtar som är för små och trånga för de människor som desperat försöker nå Europa.

”Läkare utan gränser” sade till räddningscentralen som drivs av Italiens kustbevakning ​​att de libyska hoten innebar en säkerhetsrisk.

Läkare utan gränser sade att den medicinska personalen ska fortsätta att arbeta från ett fartyg som drivs av en annan stödgrupp, men att dess eget fartyg, Prudence, inte skulle vara inblandat i trafiken på Medelhavet.

The New York Times

-Pettersson tycker att läkare utan gränser ska kliva i land för gott och ägna sig åt att hjälpa sjuka och skadade människor. Inte bedriva invandringspolitik och hjälpa människor att flytta från Afrika till Europa. Hur har läkarna tänkt sig att bygga upp Afrika om de unga männen är i Europa? Hjälp afrikanerna hem i stället…

Tidigare på bloggen…


16 responses to “Läkare utan gränser upphör med verksamhet på Medelhavet

 • Pica pica

  Signalpolitiken kommer att avgöra. När de flesta av afrikanerna som betalat för att ta sig över till Italien kommer tillbaka till Libyen får smugglarna färre kunder.

  Gilla

 • jgarn

  De som deltagit i denne smuggeltrafik av ockupanter bör ställas inför en folkdomstol och bestraffas för sina brott. Quislingar är vad dom är och bör behandlas som sådana.

  Gillad av 1 person

 • salrol

  Utomordentligt bra samverkan mellan Italienska staten och Libyska staten. Föredömligt. Mer av sådant.

  Snart kommer EU-kansliets fördömanden av Libyen resp Italien (typ raserierna mot Visegradländerna). Lägg märke till att EU-parlamentet denna gång kört över EU-kansliet genom avtalet med Libyen.

  Snart har dock EU-kansliet räknat ut ett annat sätt att sabotera. – under sken av att effektuera parlamentets beslut, vilket således EU-kansliet gör tvärtemot det politiskt beordrade beslutet.

  Räkna med att inom kort kommer ett antal Libyska flygbolag börja reguljärflyga personer i hemlighet in i Europa. Sedan börjar folket i Europa upptäcka faran och agera politiskt, varefter EU-kansliet till synes ”backar”, för att på nytt med lite ändring göra om tricket.

  EU-KANSLIET MÅSTE REORGANISERAS OCH KULTUR-MARXISTERNA RENSAS BORT.

  Gilla

 • Mjölner

  De är så illa tvungna med den nya uppförandekoden. Man försöker nu äntligen stävja de värsta gangstergängens färjetrafik. Kom ihåg att EU har unisont godkänt negerimporten så faran är långt ifrån över. EU-toppen och Merkel med support från gangstern Soros är svåra att stoppa.

  Gillad av 1 person

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Läkare utan gränser lever verkligen upp till sitt namn via denna kriminella verksamhet, initierad av överstedjävul Soros och expedierad av politiskt prostituerade proglobalistiska eskulap-ormar.
  Inom detta korrupta kotteri lägger man den absoluta tonvikten vid att bevara illusionen av ideellt bedriven medmänsklighet och hygglighet, då det i själva verket rör sig om praktisk medhjälp mala fide till fiendestyrkornas invasion av Europeiskt territorium.
  Moraliskt defekta små undergörare som agerar i skydd av den gudomliga och inbillat oantastliga läkarrollen.
  Andreas.

  Gilla

 • anne b rat

  Äntligen!
  Ett stort tack till Libyens kustbevakning!

  Gilla

 • Grune

  Jag har sagt det länge nu. Sluta att hjälpa folk på de överfulla båtarna i Medelhavet. Om den förliser så gör det ingenting.
  Detta är nog det enda sättet att få stopp på invasionen av främmande makt till Europa och Sverige Om dessa styrkor ser att ingen bryr sig om dom sjunker så kanske dom inser att det inte är värt 100 000 kronor att få drunkna i Medelhavet.

  Gillad av 1 person

 • Korsfarare och otrogen hund

  En kriminell organisation och inget annat.De har visat sina rätta färger under åren av illegal taxiverksamhet på medelhavet.Låt oss innerligt hoppas att ingen uttalad sverigevän bistår med medel på något sätt.

  Gilla

 • Falköga

  Det är vanlig modell att skylla på någon annan; i detta fall kustbevakningen.
  Kanske det i stället var pengarna som sinade när bidragsgivarna fick veta vad organisationen egentligen sysslade med i lönndom.

  Gilla

 • Lars P

  Bra jobbat av Libyens kustbevakning.
  ”läkare utan gränser” stämmer verkligen,det finns tydligen ingen gräns för hur lågt de kan sjunka i sin PK iver.

  Gilla

 • Mimi N.

  And again:

  Mimi N.

  13 08 2017 at 08:31
  Criminals Without Borders – suspend yourselves, you’re no doctors. Real doctors save lives that are worth saving, you save criminals that bring disease and death to a whole continent. You encourage slaughter of whole nations by bloodthirsty cannibals. Stop doing that, go away !

  Gilla

 • Håkan

  Läkare utan gräns, vilket skämt!
  Fjantar som inte vill arbeta!

  Gilla

 • compulsoryunion

  obegränsat generösa med andras pengar (SIDA betyder AIDS på franska)

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: