Varför stoppas inte”målvakterna”?


I  Expressen finns en ledare som behandlar just detta ämne.  Transportstyrelsen måste hitta ett system som gör det omöjligt för målvakterna att äga andras bilar. Det är ju inte bara skrotbilar – jag har personligen sett bilar för flera hundra tusen som ägs av målvakter men används av grovt kriminella. Om en kriminell blir stoppad i en målvaktsbil gång på gång, varför tar inte polisen bilen??  Lagen måste ändras så att detta kan bli möjligt för polisen och transportstyrelsen om den inte tillåter det idag.     Vad är en målvakt?       Tidigare i ämnet på Petterssons

Man får en känsla av att ingen riktigt vågar ta tag i detta. Malmö och Göteborg  gjorde ett tappert försök, vad hände sedan??  Fortfarande har man inte hört något mer……. Är lagen verkligen så uselt formulerad??

Så fort man som privatperson äger lite för många bilar för att det skall vara vettigt kan man kolla upp denna person. Den som äger mer än 5-6 bilar har dem oftast hemma om det är deras egna. Kan inte vara speciellt svårt. Poliserna vet säkerligen vilka bilar som är målvaktsbilar, i alla fall väldigt många av dem. Ring bärgare direkt så är bilen väck och de skall inte få en chans att få tillbaka dem.  Att lagen kan drabba oskyldiga har jag mycket svårt att tro.

Vi har flera bilar i vårt hushåll och de står hemma på gården – lätt att kolla. Precis lika lätt hos målvakter, bara att köra igång transportstyrelsen……..


15 responses to “Varför stoppas inte”målvakterna”?

 • centurion

  Varför hör man aldrig några kommentarer av miljömupparna betr.
  alla bilgrillningar. Här är det fråga om betydande utsläpp av bl.a.
  cancerogena dioxiner och annat otyg.
  Vidare har vi problemen med spåren efter ziggarnas ockupationer.
  Och det är inte bara sådant som syns ovan mark, utan också
  grundvatten-fientliga kemikalier från div. fordon och annat, som
  dessa individer gör sig skyldiga till. Har nog alla diagnos-bokstäver
  utom I o Q. Något att ta tag i Muppar.

  Gilla

 • Stenbock

  ”Målvakterna” betjänar ju den nya adeln i landet Mari…därför !
  Vore det pursvenskar skulle det gå till som i Erfurt,där statliga radio/TV monopolet lät hämta en lien familjebil,p.g.a. obetald radio/TV-licens :

  Gilla

 • Jhonsson

  Naturligtvis hade det varit en enkel match att ta målvaktsbilar i beslag med hjälp av kronofogde, polis och bärgningsbil. Varför vill man inte?

  Gilla

 • Jogge

  Förvånad Pettersson ? Du bor i Sverige! Vakna.

  Gilla

 • Jhonsson

  Om bilägaren har stora skulder kan kronofogden naturligtvis ta bilen i beslag och sälja den på auktion. Ett samarbete mellan polis, kronofogde och bilbärgare skulle göra susen.
  I stället för att sitta och gnälla kanske det vore dags att handla!
  Eller vågar man inte?

  Gilla

  • Maria

   Har man inte infört att förutom skatteskulder så följer även obetalda parkeringsböter med bilen (reg nr.) vid en eventuell försäljning. Detta torde då försvåra för kronofogden att vidaresälja beslagtagna bilar… Begriper personligen inte att så många länder med flera invånare än Sverige kan ha registreringsskyltar som följer ägaren istället för bilen men här skulle det tydligen inte gå…

   Gilla

 • malmobon

  Uppsala polisen följer mig på Twitter. varför vet jag inte, men dem tar 4-5 bilar varje natt. Kunde tagit fler om resurser funnits.

  I Malmö hör jag ingenting om detta. Polisen Malmö har alltid varit helt värdelös på klara upp brott. Mord definitivt. Om det beror på liberala Åklagarna som släpper ut de som åker fast.

  Ute vid Rosengården finns en Preem mack där uthyrning av bilar till kriminella blomstrar. Svart och ingen registrering sker. Används ofta i grova brott. Var ägaren till macken som berättade detta. Han har informerat polisen, men verkar inte göra något.

  Hade varit enkelt för polisen i Malmö att beslagta målvaktsbilar. Regelbundna kontroller vid Möllevången, Amiralsgatan Erikslustvägen, vid Abdos där muslimer handlar. Oftast på fredagar. Malmö är mycket lätt kontrollera. Hade vi haft kameraövervakning vid Dalaplan, Nobeltorget så kunde detta räckt långt.

  SD, Malmö vill ha mer av kameraövervakning.

  Gilla

 • ruben

  Plocka av dem alla bilarna, sälj dem och låt pengarna gå till nödvändigare ändamål. Dessutom skall målvakterna spärras i fordonsregistren så de aldrig kan registrera sig för fordon mer.
  De som visar sig regelbundet använda ”målvaktsbil” skall åka på kraftiga böter, samt bli avtagen körkortet och dessutom skall bilen beslagtas till försäljning förstås. Det måste vara enkelt att identifiera både målvakterna och brukarna. Det kan inte vara så svårt att täppa till alla luckor om viljan finns.

  Gilla

 • Luntan

  Varför inte skrota de sämsta bilarna? Men är bilen värd en massa pengar så går det väl att sälja den på auktion och ge pengarna till polisen?

  Gilla

 • Analallah

  Nej men inte ska vi stoppa de kriminella svenska samhället älskar kriminella o spec blattesvin fråga kärring på Medborgarplatsen

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Det enklaste hade varit att om du har skulder får du bara ha en bil registrerad på dig!

  Registreras någon mer bil på dig efter att du har fått din första skuld eller om du inte gör av med alla bilar utom en, kommer dessa omedelbart att tas om hand av polisen och förverkas om dom visar sig i trafiken! Saken är löst!

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Sverige måste få en helt ny lagstiftning som speglar dagens samhälle. Det räcker inte längre med att lappa och laga i den gamla som var skriven för en helt annan tid.

  Gilla

 • Tony

  Nej hela tiden stryks brottslingarna medhårs, men
  samhället är desto tuffare om en vanlig Svensson
  gör något fel, det är väl högre böter på att parkera
  fel än att slå en gammal pensionär medvetslös.

  Kommer att tänka på dom två primater som slog
  på halvt ihjäl Karl- Eric C i Göteborg, och sen ser
  dessa två Äckel sitta och flina i rättssalen där dom
  får sina löjliga straff utdömda. Att kalla Sverige för
  en rättsstat idag är att kraftigt överdriva.

  Gilla

  • Bosse

   Det är för att det är brottslingar som inte är svenska som det är så svårt att ta i detta.Annars hade man gjort det.Nu finns rasiststämpeln
   där och den är man så rädd för.Ynkryggar till poliser säger jag. Stora fega ynkryggar som kommer hem till kvällen och skryter för frun eller flickvännen vilken machokarl dom är. Dom ska ha kjlol på sig dessa fjollor. Titta hur dom bär sig åt på Medborgarplatsen vid demonstrationen! Nu säger polisen där också för att slippa besvär och för att vara PK, att det är barn.Ja men titta då i deras ID handlingar( om dom har några)om detta stämmer. Finns inget ID då är det förvar som gäller.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: