Tre år för mord på 17-åring, ingen utvisning


INVANDRARVÅLD. I veckan meddelade Gävle tingsrätt domen, B 381-17, mot den statslöse araben Mhmadd Mahdy Khaly Ali, född 1991 som i vintras mördade 17-årige Ali Jafari. Domen blev tre år och två månader sluten ungdomsvård då gärningsmannen var under 18 år när gärningen begicks. Ingen utvisning men 130000 kronor som han inte har i skadestånd till Jafaris anhöriga. 

Under utredningen framkom det som varit orsaken till mordet. För ett par år sedan hade den mördade Ali Jafari våldtagit en då 13-årig flicka i sin bostad, medan hans kusin hållit vakt utanför rummet. Ali Jafari hade sedan tillsammans med sina kompisar spridit rykten om flickan på skolan och bland ungdomar i Gävle.

Senare inledde flickan ett förhållande Ali Khaled, som inte gillade ryktena om sin nya flickvän. I vittnesförhör berättar människor i Ali Kahleds närhet att han var muslim och att det var viktigt för honom och hans familj att hans eventuella flickvän skulle vara oskuld. Det var orsaken till att Ali knivhögg Ali till döds med en mängd hugg i halsen och ryggen. Det är oklart om någon av parterna kommer att överklaga domen.

-Pettersson tycker inte det är något att muttra över, det är den beställda mångkulturen, mord och våldtäkter samt lindriga straff utan utvisning. Är du stolt Stefan?

TIDIGARE 2017-02-17. Arab häktad misstänkt för mordet på 16-årige afghanen Ali Jafari

INVANDRARVÅLD. En 17-åring har häktats misstänkt för mordet på en pojke i Gävle. 16-åringen hittades död vid en cykelbana på torsdagsmorgonen, 17-åringen anhölls samma kväll. Han kom självmant in till polisstationen. – Han har egentligen inte medgett någon inblandning eller att han vet något om det här brottet, säger åklagaren Therese Stensson. 

Åklagaren har varit fåordig med detaljer om fallet. 17-åringen har sagt att han visste vem dödsoffret var. Han häktades på den starkare misstankegraden.

-Pettersson säger att den häktade är en statslös arab…

Tidigare 2017-02-10. Ali Jafari mördat på väg till skolan

Afghanen Ali Jafari, 16, gav sig ut på resa från Iran och genom en mängd fredliga länder hamnade han i Sverige för drygt två år sedan. I går mördades Ali Jafari på väg till skolan i Sätra, Gävle, berättar familjehemspappan Hasan Tercan.

Ali Jafari, mördad i Sverige

Ali Jafari, mördad i otrygga och farliga Sverige

Ali Jafari var elev på Stora Sätraskolan i Gävle. Han var ett så kallat ”ensamkommande flyktingbarn” från Afghanistan men verkar ha bott i Iran. Ali bodde inledningsvis i Stockholm, men fick sedan en permanent familjehemsplacering i Gävle.

Ali var mycket duktig i skolan  och älskad av alla säger familjehemspappan Hasan Tercan.

En 17-årig pojke har anhållits som misstänkt för mordet.

-Pettersson säger att det är bättre att de ensamkommande barnen stannar hemma. Det är alldeles för farligt i Sverige så de som lockar hit ”barnen” är medansvariga till mord och elände som följer i deras spår…


2 responses to “Tre år för mord på 17-åring, ingen utvisning

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: