PK politikerna fokuserar på sin egen ”image” – den är viktigare än allt annat – också medborgarnas trygghet


Jag har länge funderat på frågan ”varför så många PK-politiker så frenetiskt stöder politik som så uppenbart är destruktiv för det egna landet ?” Listan på dessa politiker är oändlig – Merkel, Obama, Macron, Trudeau i Kanada för att inte tala om alla PK politiker i Sverige med kanske Reinfeldt som bästa exempel.

Jag vägrar tro att dessa politiker är så dumma att de inte förstår konsekvenserna av sitt agerande och sina beslut. Det är något annat som driver dem.

När jag ser bilden av en leende, självsäker och in i det minsta stylad Justin Trudeau trillar poletten slutligen in.

Justin Trudeau bryr sig i första hand om sin ”image” som han så noggrant byggt upp under hela sin karriär. I början av hans karriär fanns inga migrantkriser eller massinvandring och han tyckte väl då att ”liberal, nytänkande, miljövänlig och vän med alla” skulle vara ett vinnande koncept. Kanske någon reklambyrå hjälpte honom och kanske det gjordes avancerade analyser av kommande trender bland väljarna ? Det är helt uppenbart att denna ”image” fungerar mycket väl i sociala mediernas värld med korta enkla budskap och snygga bilder.

När jag nu närmare tittar på Merkel, Obama, Macron, Reinfeldt, Lööf, AKB och alla de andra motsvarande PK politikerna ser jag precis samma sak – en skickligt uppbyggd ”image” som innehåller elementen ”liberal, nytänkande, miljövänlig och vän med alla”. Löfvén försöker ju hänga på så gott han kan trots att han inte ger samma slipade intryck. Det är också fullt möjligt att han faktiskt är naiv på riktigt, svårt att säga.

Dessa PK politikers stora problem är ju att massinvandringen och migrantkrisen och därmed verkligheten slog till efter att de valt och byggt upp sin ”image”. En politiker kan ändra sina åsikter i viss mån, men inte hela sin ”image”. Kanske PK politikerna inser att en ny ”image” skulle vara ihålig och snabbt skulle genomskådas av väljarna ?

Så PK politikerna håller fast vid sin ”image” in i det bittra slutet, lite på samma sätt som orkestern fortsatte att spela när Titanic sjönk. De vill hellre gå till historien som ”aningen naiva” typ ”jag trodde för gott om mina medmänniskor” än att på allvar ta tag i de problem som finns, för då skulle ju hela den hårt stylade fasaden rämna. För det verkar inte finnas någon verklig vilja att få till stånd förbättringar i det egna landet under den polerade ytan. Då skulle politikerna agera annorlunda än de gör nu !

Jag tror att de kanske t.o.m. känner en lättnad över att de rasar i opinionen, trängs ut i de yttersta opinionsmarginalerna och slutligen i all tysthet försvinner in i historieböckerna. Och tro mig, de kommer att ha ett helt batteri med bortförklaringar om någon skulle komma på tanken att fråga dem varför de agerade som de gjorde.

Någon med en annan ”image”, ”person som vågar fatta också obekväma beslut” såsom Trump kommer att ta över istället. Så kommer att ske i hela västvärlden. Putin var väldigt tidigt ute, vilket bara visar hur enormt skickligt han förutspådde de kommande vindarna.

För Sverige svänger pendeln tyvärr alltför långsamt ! Folket har förtrollats av de slipade ”image”-politikerna som dessutom förvärrat situationen genom att helt frysa ut SD – ett beslut som de inte kommer att ändra. Mycket skada kommer att åsamkas Sverige innan ”personen som vågar fatta också obekväma beslut” kommer till makten.

Men den dagen kommer nog !

 

 


13 responses to “PK politikerna fokuserar på sin egen ”image” – den är viktigare än allt annat – också medborgarnas trygghet

 • The proud Swede

  Löfven är inte naiv, han är dum i huvudet…. Och en landsförrädare

  Gilla

 • Observator X

  En sak är säker: Det kokar ordentligt där ute!
  Knyta näven i byxfickan har aldrig gjorts så mycket, så hårt och så ofta som nu.
  Den svenska folksjälen har börjat resa sig upp, kastat av sig det skamliga oket efter att ha smitit undan två världskrig…nu står den svenske mannen i upp, han har tagit fram båda nävarna, håller dem framför sig och utbrister: ”Men öööhh, ba! Va faan!? Öööh!?”
  Eller: ”Aldrig förr har så många knytit så många nävar så hårt, så länge!”
  Ba!!

  Gilla

 • ossie

  Dessa vidriga quislingar bör få förvaring på ett kargt och otrevligt ställe.

  Gilla

 • Mjölner

  Pettersson! Svaret på frågan är GIRIGHET.

  Gilla

 • PK-assad

  Mycket bra artikel finlandssvenskan, men jag tror att dumhet också spelar in, eller, jag är övertygad om att så är fallet.

  Det finns inget försvar för dessa människor, de saknar helt moral och en ärlig omtanke om andra människor, t ex. de brottsdrabbade svenskarna.

  Sverige är egentligen ett otäckt land (har blivit) och jag skulle verkligen vilja se en samlad ansträngning för dem som vill lämna landet.

  Pettersson, en affärsidé för dig som är en produktiv herre.
  Tillhandahåll en portal med information, guidade resor, kontaktnät osv. för dem som vill dra.

  Gilla

 • ?

  Du glömde en sak. Ondska, psykopati och sadism. Fredrik Reinfeldt är ett skolboksexempel på en fullfjädrad psykopat.

  Underskatta inte dessa människor. Tillskriv dem inga som helst positiva mänskliga egenskaper.

  …och Löfven är bara dum i huvudet och sosse.

  Gilla

 • larslindblog

  Nåja…till sist skall förövarna tvingas möta rättvisan. Vi kan använda samma lagar som användes efter WWII i Tyskland, Norge mm.

  Gilla

 • ulsansblogg

  En klarsynt analys vad det gäller de maktfullkomliga och deras personliga agenda att härska över en befolkning som inte säger NEJ.och klart tydliggör att nu har vi fått nog av dumheter. Att svenska medborgare med den kunskap som de besitter ska äventyra sina liv med att acceptera mediokra politiker är för mig en gåta.De som överlåter rill politiker att ta ansvar för sina liv inser inte att de begår sitt livs misstag. Kunskap ger makt och det gäller för var självständig individ att INTE låta politiker tolka vad du som individ vet vad som är bäst.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/07/29/politik-pa-tomgang/

  Gilla

 • Sara H. från Skåne

  Bra sagt. Precis som alla dåliga chefer och VDar, politikerna arbetar inte för det uppdrag de har i nuet, utan på att landa nästa utnämning.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Mycket konstiga analyser det börjar bli. Jag för min del tror att det bara finns en enda anledning till att det ser ut som det gör. VÄLJARNA!

  Går man till val på att svenskarna skall tvingas betala för sin utrotning och får 87% av rösterna så är det väl självklart att man tycker att man inte har gjort något fel! Svårare är det inte!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: