Vad händer om SD blir största parti i valet 2018 ? Pensionerad, icke PK professor i statskunskap analyserar

Jag hade förmånen att föra ett mycket intressant samtal med en pensionerad professor i statskunskap som inte är PK utan ser på krisen i Sverige fullständigt ärligt. Mina frågor och professorns utmärkta svar syns nedan.

Slutsatsen är att det definitivt lönar sig att rösta på SD, men var beredda på att ställa upp i massdemonstrationer mot den nya breda koalitionsregeringen !

Det är fullt möjligt att SD blir största parti i riksdagsvalet 2018 och får uppgiften att bilda regering. Kommer något annat parti då att ställa upp i en sådan regering eller fortsätter den sanslösa och odemokratiska mobbningen ?

Svar: De andra partierna kommer helt säkert att fortsätta mobbningen och vägra regera med SD. Deras beslut att inleda denna mobbning var helt makalöst dumt och saknar motstycke i europeisk politisk historia. Jag kritiserade detta väldigt hårt från första början för ett dylikt beteende hör inte hemma i en demokrati och att beslutet kommer att leda till problem i framtiden.

Varför kan de andra partierna inte ändra sig i denna fråga om SD faktiskt blir störst ?

Det skulle ge bilden av att de är kappvändare och att de begått ett gigantiskt misstag. Att medge ett gigantiskt misstag är för riskabelt för ett politiskt parti.

Kommer vi då att se att partier splittras eller riksdagsledamöter som hoppar över till SD ?

De andra partierna splittras säkert inte, det är för mycket prestige i denna fråga. Enskilda riksdagsledamöter kan hoppa över till SD, men de kommer inte att vara många.

Hurudan skulle regeringen då bli ?

Med största sannolikhet finns det redan nu en Plan B att skapa en bred koalitionsregering med S, M, C och L, eventuellt KD (om de klarar spärren). Koalitionsregeringens politik skulle dock klart innehålla väldigt mycket av SDs politik, redan nu har de andra partierna ”tagit över” förslag som varit SDs från början.

Vad händer om svenska folket då drar ut i massdemonstrationer i hela landet för att protestera mot denna nya regering ?

Detta är en helt otroligt intressant fråga ! Det skulle ju vara så fruktansvärt pinsamt för Sveriges rykte internationellt och bl.a. Trump skulle garanterat lyfta fram detta för det skulle passa hans politiska agenda perfekt.

Skulle vi tala om tiotusentals, kanske hundratusentals personer som demonstrerar regelbundet och länge på gator och torg, skulle detta leda till politiskt kaos. En sådan situation har egentligen aldrig uppstått i Sverige tidigare och det skulle vara riktigt svårt för de övriga partierna. Nyval är ju inte ett alternativ för val har nyligen hållits. I en sådan situation, under riktigt hårt tryck, är det möjligt att SD skulle tas med i koalitionsregeringen, som antagligen skulle upplösas ganska snabbt så att nyval kunde hållas efter kanske 6 – 12 månader. Men nyvalet skulle antagligen leda till att SD blir ännu större och demonstrationerna likaså. Jag måste fundera lite mera på detta och återkommer.

Återkommer när professorn funderat lite mera.

 

 

36 thoughts on “Vad händer om SD blir största parti i valet 2018 ? Pensionerad, icke PK professor i statskunskap analyserar

  1. Jag trodde världen blivit galen när vi alla skrattade åt engelsmännens och amerikanernas dumheter. Men nu är jag övertygad om att det måste vara något vi äter för hur kan det annars vara att människor, som trotts allt måste betraktas som intelligenta, kan ödsla sin röst på ett parti som öppet hatar mänskligheten. Dessutom inte har ett strå av politisk program hur Sverige skall gå vidare. För inte kan väl intelligenta människor låta sig bli indoktrinerade av en grupp skränande och plattityd deklarerande idioter, eller?
    Ibland skäms man för att vara svensk!

  2. Tycka vad man vill om hur partierna beter sig men att kalla det odemokratiskt är nog fel. Om över 50% av folket som partierna representerar inte vill samarbeta med SD är det ju majoritetens beslut och alltså demokratiskt. Det är ju inte demokrati att alla får som de vill. Precis som om alliansen får 40% och de röda vinner så är det ju 40% av folket som inte får som de vill. Nu är det ju mindre än så till och med.

  3. Rasistiska partiet – Har en väldigt stor fin näsa som jag är väldigt stolt över och svart fint hår som jag kammar noggrannt varje morgon och kväll. Så tycker jag om mitt kapital och vill ha väldigt mycket mer än alla andra så att jag kan dominera dem. Så är jag en väldigt fri kvinna, nästan tokigt fri, hi hi. ;-)
    Rasistiska partiet skriver:

    Tja. Eftersom SD är för kapitalets frihet som alla andra riksdagspartier så kommer det nog bli alldeles utmärkt. Då kan jag fortsätta dominera svenska medborgare genom riksdagens demagoger och kapitalet. Men varför är SD egentligen emot rasism? Att tycka om sin egen ras är det väl inget fel på? Jag älskar stora näsor och svart hår. Är jag inte fin?

  4. SD behöver 51 % för att få regera så som läget ser ut.

    Om SD kan fraktioneras i ex ett vänster-, ett höger- och ett mittenparti och fraktionerna samtidigt kan valsamverka så kan fraktionerna tillsammans utgöra 51%, men knappast annars.

    Den riktiga vänstern (exklusive monopolkapitalets lakejer) behöver på samma vis också fraktioneras på något vis om de vill regera.

  5. Svenskar är inga patrioter. De förstår inte vilket enormt värde är att ha ett eget land och ger det dumdristigt till muslimer. Frågan är om de flesta ska förstå vad hade dem förlorat den dagen när kalifatet i Sverige blir ett faktum?

  6. Jag tror aldrig att mesen Svensson skulle demonstrera i någon större utsträckning och framförallt inte länge. Det bara pyser till och så knyter man näven i fickan igen. Det finns ingen sisu i svenskar, de har haft det för bra för att orka ha något mål.

  7. Inger – Sweden – Aktiv pensionär, som följer med vad som händer i världen och i Sverige och intresserar mig för politik och på sommaren spelar jag golf. Jag är kristen och värnar om kristna värderingar i Sverige. Jag är inte socialist och jag hoppas Donald Trump kommer tillbaka som president i USA.
    ladycobra skriver:

    Reblogga detta på Ladycobra's Blog och kommenterade:
    Tyckte detta var så bra skrivet så jag rebloggar detta. Läs vad denne professor tänker och tycker.

  8. Intressant som sagt.Är svensken beredd att gå ut i massiva demonstrationer ens för sina barn och barnbarns framtid i vårt eget och enda hemland som nuvarande politkerhelvete och föregående jobbar intensivt 7/24 på att skänka bort till främlingar från barbarikulturer.Tveksamt men hoppet är det sista som överger en som man säger.
    Vad vi däremot med 100 % säkerhet vet är att sjukklöverligan hellre än att respektera demokratin och erkänna SD som ett demokratiskt val av folket och samarbeta med detta snart största partiet i Sverige hellre kör vårt land och folk rakt ner i avgrunden och låter barbarer från dysfunktionella klankulturer och världens alla grova kriminella ta kål på med valfria metoder /döda hela svenska folket förutom den satans maktelit som skapat detta monokulturella helvete ( ja för det är bara en importerad kultur som är totalt ointergrerbara i vår demokrati,yttrandefrihet,män och kvinnors lika rättigheter,denna barbarikultur importeras i legioner just därför) som påtvingats oss.Sjuklöverligan har ingått förbund med djävulen själv då de sålt ut vårt folk och land för silverpenningar därför kan de ej bryta det kontraktet.Men räkenskapens dag kommer för alla förrädare och ondskans lakejer,var så säker,då blir det inte nådigt eller behagligt för dessa rovdjur längre.

  9. Jag gillar Petterssons fråga om massdemonstrationer efter valet, men… det finns åtskilligt att demonstrera mot och för redan idag! Den fruktansvärda svek- och bedrägeripolitik som 7-klövern idag hjälps åt att genomföra kan inte lämna någon äkta svensk oberörd.

    Om Du inte gjort det förr så tag chansen att uppleva en demonstration från ”insidan” den 16/9 (preliminärt datum). Övning ger färdighet!
    Länk: http://www.folketsdemonstration.se/

    Stugsittare tycker väl allt är bra med Sverige idag, eller så förstår dom väl inte sitt eget bästa?

  10. Svenskarna har haft det för bra för länge. Det lär ta ett tag innan de begriper, att om de skall dela välfärden med en massa folk från jordens alla hörn blir det magert. Först då tror jag demonstrationer kommer igång.
    Kanske. Man är för bekväm av sig. Demonstrationer är ju vänsterns grej.
    Men jag tror det kan bli inbördeskrig!

  11. Att hundra tusentals Svenskar skulle börja att demonstrera vill jag se först innan jag tror på det. Svensken är för hjärntvättad för att detta kommer att ske.

  12. Med tanke på små detaljer i riksdagsarbetet som kom fram efter valet 2014, de två största partierna ska dela på ordförandeplatserna i utskotten…

  13. Utan att vara professor eller ha en kristallkula kan jag berätta vad som kommer att hända efter nästa (sista?) val i Sverige!

    Eftersom inte svensken i tillräckligt hög grad förstår att detta är det sista valet i Sverige där vi svenskar är i majoritet och kan bestämma om vi skall fortsätta att betala för vår och kommande generationers undergång eller inte, om Sverige och svenskarna skall finnas kvar som nation och folk eller inte, kommer SD knappast att komma över 50% och allt kommer att fortsätta på precis exakt samma sätt som det gör idag!

    • Inget trevligt scenario men är böjd att hålla med. Jag vet inte ens om man kan räkna med en juste rösträkning. Tror att det krävs mer än att vi inväntar valet 2018 och det är nog ingen tid att förlora egentligen. Frågan är bara hur man kan vända trenden.

  14. Självklart är de andra politikerna arga (rädda) för SD.
    Varje procent som SD ökar, är ett hot för politikerns existens.
    Det tas ju från de andra partierna, Björklund, Fridolin, Lövén, och Batra har all anledning att vara oroliga.

    • Det har skett två gånger då jag varit med. Det var mot kärnkraften. Det var många från alla partier som gick i Sthlm. Det var fredligt, man ställde sig under olika paroller. Vi var ett gäng tjejer, bredvid oss gick en Östermalmsdam i persianpäls. Demonstrationen handlade också om sveket, det skulle vara ett ja eller nej svar. Sossarna lanserade ett varken eller alternativ och det kännetecknar väl lite dagens situation-mähän.
      Andra gången var löntagarfonderna, jag gick i Strängnäs och de genomfördes inte. Feldt diktade i riskdagen löntagarfonder ett jävla skit nu har vi baxat dem ända hit.
      Kärnkraften påminner om invandringen. Man fattar ett beslut men ser inte att det leder till konsekvenser. Kärnkraften-du startar ett system men vet inte vart du ska göra med avfallet.
      Det kan bli demonstrationer som mot löntagarfonderna då det var torgmöten, talare i varje stad. Det var företagarna så vi var alla onda men hade ledsnat. Jag tror på de små städerna och byarna-landsbygden-inte större städer. Ofta en tändande gnista som utlöser, det ligger och kokar. Ofta behövs det en person eller några som ställer sig upp och det ska vara den som folket minst tror. Folk är som en fårskock, törs en så törs jag

  15. Om denna koalitionsregering blir av,,hur blir det då med Centerpartiets infantila idéer om 35-40 miljoner nya flyktingar, hoppas att det kommer upp som valfråga, vi har inte råd med en tredje skitsnackar regering till?

    • Jag tror att det är V och MP väljare som nu är C. Har inget med landsbygden att göra och inget med bönder där många är SD och många är förbannade M som funderar. Förhoppningen är att då det blir valdebatt framgår det hur korkat resonemanget är hos C och då sjunker det. Också att S sjunkit vid alla val nu-Nederländerna närmast utraderade, Frankrike förvirrat då de går över till Macron, en partiledare för socialisterna! Macron har ett konstruerat parti-som i artikeln här ovan, man skapade ett parti för att inte Le Pen skulle vinna. Som skedde i Sverige vid DÖ då alla blev sossar. Att sätta den parlamentariska demokratin ur spel. Som prof beskriver i artikeln

  16. Det kommer bli en spännande tid. Otroligt viktig kanske helt avgörande för Sveriges framtid.
    Tror (och hoppas) att mentaliteten i Sverige är likt en ketchupflaska. När väl saker har satt i rörelse så kommer hämningarna att släppa och vanligt folk öppet säga vad de tycker. Det är dax för Sveriges folk att vakna nu och sluta låta politikerna tänka åt dem.

KommenteraAvbryt svar