Nu kommer ”svensk-irakierna”


Allt fler irakier väljer att flytta tillbaka till sitt hemland, precis som en asylpolitik ska gå ut på.

Säg dock den glädje som varar, för nu flyttar allt fler av dessa irakier tillbaka till Sverige. Skälen till detta har ni nog rean räknat ut.

Shokhan Mohamad är en av alla irakier som valde att flytta hem till Irak igen. Det skedde 2014, men nu befinner de sig åter i Sverige. Bara under 2016 var det cirka 500 irakier som återvände till Sverige.

Orsakerna till denna återflytt då? IS nämns förstås som en orsak, men också ekonomiska skäl och kulturella skillnader.

”Det blir kulturkrockar, för barnen och resten av familjen”

Jo ni läste rätt. Skokhan Mohamad och hans familj flydde till Sverige för många år sedan, men då fungerade uppenbart kulturkrocken mellan ett muslimskt och ett modernt västerländskt samhälle bra. Vad det är för kulturkrockar i Irak som inte faller till föga för irakier får vi inte veta i artikeln.

Shorsh Kadir Rahim, som är företrädare för en regional regering i Irak, tror att fler kommer att återvända till Irak när allt vänder igen. Detta dementeras dock av Shokhan Mohamad, som säger att hon aldrig mer tänker bosätta sig permanent i sitt hemland.

”Jag ska aldrig flytta tillbaka för att bo där”

Här har vi problemet. Oavsett om läget stabiliseras i länder som Irak, Somalia, Eritrea, Afghanistan m.fl. kommer människor inte att återvända, annat än på semesterresor. De har vant sig vid det kravlösa, naiva och generösa livet i Sverige och tänker inte ge upp det i första taget. Tvärtom försöker de få hit fler av sina släktingar och landsmän, genom att berätta fantastiska historier om det Sverige där inga krig råder, där pengar ramlar in på ditt konto varje månad utan att du behöver göra något och där du kan bo gratis under resten av ditt liv.

SR


11 responses to “Nu kommer ”svensk-irakierna”

 • Joy

  Etableringspengarna räckte inte så långt. Då måste de ju met, enligt pk- logiken. För Sverige har ansvar för allt och alla!

  Gilla

 • Suzie

  Sveriges nuvarande illegitima socialistregim och den tidigare Ruinfeldt regimen har planerat och iscensatt detta plundrande av svenska skattemedel plus lån mycket väl därför bjuder dem in alla människor inklusive grovt kriminella från alla länder i tredje världen att leva helt gratis här med mycket högre bidrag och gratis sjukvård,gratis tandvård ,gratis mediciner och gratis semesterresa till hemlandet de säger sig ha flytt ifrån, mycket högre levnadsstndard och förmåner än de alltfler fattiga svenskar som jobbat ett helt långt liv och blivit lurade på en bra pension som de betalat in världens högsta skatter i över 40 år för, sjuka, handikappade och utförsäkrade svenskar får det alltmer sämre.Svenskarna skall förnedras, plågas,svälta,bli hemlösa,få sämre eller ingen vård alls,fattigdomen ökar snabbt bland svenskar sssssamtidigt som allt blir så mycket dyrare,maten tex blir dyrare för varje månad i butikerna, allt enligt socialistregimens ondskefulla planering.Sverige är ett skammens land som premierar främlingar före det egna, trogna och hårt arbetande folket.Den amerikanske frilansjournalisten med specialitet på krigshärjade länder/områden sa att i Rosengård i Malmö som han besökte i år gick inte att jämföra med slummen i Chicago då Rosengårds innevånare hade det mycket bättre materiellt ställt ,hus och gårdar var i fint skick och höga bidrag får invandrarna där vilket inte finns i Chicago värsta områden.

  Gilla

  • Joy

   Det är väl klart att det var så! Hörde ingen på vad alliansen och Reinfeldt sa innan de kom till makten? Varför är folk förvånade!?

   Gilla

 • Tomas O'Maely

  Har vi en gång släppt in dem blir vi aldrig av med dem.

  Gilla

 • larsson

  Det bästa tänkbara är med dubbla medborgarskap att bo i sitt hemland med bidragen från Sverige.

  Gilla

 • Tony

  Det finns hur många löjliga skäl som helst på varför man flyttar till Sverige, men det finns bara en enda orsak, dom generösa och kravlösa bidragen, ifall dom styrande hade haft förstånd att kraftigt dra ner på dessa hade välfärdssnyltarnas antal snabbt krympt ?

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Kulturkrock? Det var ett fint ord för att inte få bete sig precis som man vill och få allting gratis, som dom kan i Sverige!

  Gilla

 • malmobon

  Åkte taxi igår med en irakisk chaufför. Han var utbildad civ ingenjör. Mycket besviken på Socialdemokraterna. ”Dem bara snackar skit”.
  Han berättade att många invandrare kommer rösta på SD i valet.

  Har tidigare skrivit detta och fick det ännu en gång bekräftat.

  Blir en rejäl chock.

  Vad det gäller irakier så har dem stora möjligheter i Irak med att få fina arbeten, bostad och andra förmåner. Irakiska Regeringen vill och behöver sina medborgare.

  Återvändarstödet måste öka och informeras om mera. Hört i Malmö att många syrier vill återvända nästa år och jag har pratat med en syrir som vill hjälpa dessa med ett kontor i Syrier.

  Detta hade gått göra om vi hjälper till bygga upp infrastrukturen och bygga bostäder där nere. Samma borde gälla ör irakier och afghaner. Somalier blir svårt återvända. Har det för bra här. 98% arbetslöshet i Sverige.

  Bara till tänka till och rösta fram SD. I Malmö tror jag på minst 35%.

  Gilla

  • Joy

   Öka? Ska de få mer pengar eller ska flera tillbaka till Irak?

   Gilla

  • naimlap

   Att 35% skulle rösta på SD vid nästa val finns inte på kartan. Var skulle dom komma ifrån? Med 87% idioter de s.k. dumsvenskarna di fege vid valurnorna kommer att lägga sin röst på de sju sjuka partierna, därför med dem känner svinja en viss samhörighet.

   Gilla

 • Jan

  Dom borde naturligtvis aldrig tillåtas komma tillbaks. Detta är en av följderna av att tillåta dubbla medborgarskap.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: