Norskt förslag: Lär dig språket eller förlora bidrag


INVANDRING. Lär dig norska inom fem år eller förlora rätten till bidrag från den norska myndigheten Nav. Ett sådant krav vill Siv Jensen se. Jensen är ordförande för norska Fremskrittspartiet och Norges finansminister.

– Det är naturligt att genomföra språktest. Vi lanserar förslaget nu. Detaljer om utformningen kommer senare, säger hon till Aftenposten.

Fremskrittspartiets ledare säger också att partiet kommer att driva frågan om ett nationellt förbud mot ansiktstäckande plagg. Redan i nuläget förbereder regeringskoalitionen Høyre/Fremskrittspartiet ett regelverk som förbjuder heltäckande plagg inom skola och utbildning. Fremskrittspartiet vill att förbudet även om omfattar alla offentliga platser.

Den 11 september är det val till norska Stortinget.

  • Självklarheter säger Pettersson, det bör även utvecklas till att gälla utan grundläggande språkkunskaper så inget permanent uppehållstillstånd och absolut inget medborgarskap. Naturligtvis ska de heltäckande plaggen också bort. Det gäller att göra sig anställningsbar…

Aftenposten


8 responses to “Norskt förslag: Lär dig språket eller förlora bidrag

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: