Norskt förslag: Lär dig språket eller förlora bidrag

INVANDRING. Lär dig norska inom fem år eller förlora rätten till bidrag från den norska myndigheten Nav. Ett sådant krav vill Siv Jensen se. Jensen är ordförande för norska Fremskrittspartiet och Norges finansminister.

– Det är naturligt att genomföra språktest. Vi lanserar förslaget nu. Detaljer om utformningen kommer senare, säger hon till Aftenposten.

Fremskrittspartiets ledare säger också att partiet kommer att driva frågan om ett nationellt förbud mot ansiktstäckande plagg. Redan i nuläget förbereder regeringskoalitionen Høyre/Fremskrittspartiet ett regelverk som förbjuder heltäckande plagg inom skola och utbildning. Fremskrittspartiet vill att förbudet även om omfattar alla offentliga platser.

Den 11 september är det val till norska Stortinget.

  • Självklarheter säger Pettersson, det bör även utvecklas till att gälla utan grundläggande språkkunskaper så inget permanent uppehållstillstånd och absolut inget medborgarskap. Naturligtvis ska de heltäckande plaggen också bort. Det gäller att göra sig anställningsbar…

Aftenposten

8 thoughts on “Norskt förslag: Lär dig språket eller förlora bidrag

  1. Jättebra tycker jag, så borde dom göra i Sverige, men det är så mesigt i Sverige, politikerna har förstört vårat land, här får dom bara lära sig om sina rättigheter inte skyldigheter, det är så sjukt.

  2. Norge tar tag i problemen medans svenska regeringen är handlingsförlamad av allt PK-trams.

  3. Varför skall jag som skattebetalare finansiera tolkhjälp för folk som inte ids lära sig svenska, jag får till och med finansiera detta för tillresta kriminella ligor. Antingen så får de finansiera detta själva eller så får deras medborgarländer stå för notan.

  4. Norrmännen är inte speciellt snabbtänkta de heller. Detta skulle vara en självklarhet sen 40 år tillbaks i varje fall i vårt land där problemen med invandringen har pågått under ett antal årtionden.

  5. Islam is a mental disease which every single civilized human being should do something about it.

Kommentera