Kan en stolt arab vara svensk?

NATIONALISM. Elaf Ali, 30, jobbar på Expressen och skriver bland annat krönikor om sin uppväxt som muslimsk kvinna i Sverige och det hedersförtryck som förekommer i de muslimska kretsarna, hon är helnykter och gillar inte den svenska spritkulturen osv. Ali blandar och ger men är på det hela stor en vettig invandrare. Dock har hon missuppfattat en sak…

Läs Elaf Alis krönikor på Expressen…

Damen har ett stort fel, ”…är stolt över sin Mellanösternkultur även om jag inte gillar allt med den. Och det gör mig inte mindre svensk. Jag har det bästa från två världar och fortsätter att blanda det med nya traditioner.
Jag brukar säga att mina rötter är irakiska men mina blad är svenska…”

Ali är alltså stolt över den kultur som tvingade henne och hennse familj till Sverige och säger själva att hennes rötter är irakiska. Elaf kom hit som fyraåring, men har en bit kvar innan hon blir svensk, men hon är mer svensk än många andra invandrare…

Ali frågar också vem som avgör frågan om hon är svensk och den är lättare att besvara. Det är svenskarna och inte invandrarna eller miljömupparna.

16 thoughts on “Kan en stolt arab vara svensk?

  1. Enligt Miljötalibanskan så borde Muhammedanizan helt klart vara svensk, d.v.s. ifall hon åkt tunnelbana.

  2. Elaf Ali lever som vilken svensk som helst och dessutom skriver hon jättebra krönikor.
    Hon väljer att blanda det bästa från Irak och Sverige.
    Vad hon sedan kallas är av mindre betydelse.

    • Vad är bra från Irak, utom oljan? Mitt svar är inte något. Det vi fått hit från arabvärlden är till 99,99% problem.

      • Här skriver hon själv några exempel:

        Jag älskar maten, musiken, generositeten, respekten för äldre och för familjen. Jag älskar magdans och våra galna bröllop.

    • Mia:
      Blanda det bästa av Irak/Sverige, krävs ingen krönika !!!
      Det räcker med två ord ”fy fan”…..

      • Lika positiv som vanligt?
        Pettersson gav oss chansen att läsa hennes krönikor. Där kan du bland annat läsa hur hon genomdrev att få samma frihet som svenska tjejer när hon växte upp..

      • Och därför skall hon enl. din mening helgonförklaras ?
        Vet inte hur gammal hon är men det fanns tider i islamska världen,då allt var naturligare än idag !
        Sista gång jag besökt Teheran klädde sig kvinnorna i stort som i västvärlden… Men detta var före Mullornas tid.
        Irak har jag sluppit besöka,och sörjer det inte !

  3. Börjar man diskutera om svenskheten,då är man illa ute.Man vet att man är Svensk behöver inte diskutera.Tänker på sångaren i Timbuktu ,diare eller vad han heter,står och viftade med svensk pass och sa hur mycket svensk han var.Jag viftar inte med passet jag vet att jag är svensk och jag är stolt för det men våra folkvalda gör allt att vi skall skämmas för att vara svensk.Fy fan ursäkta språket.Tack för ordet Adolf

  4. Hon kan naturligtvis vara svensk medborgare men med det sagt är/blir man inte svensk. Och vänd på det – om jag skulle bli irakisk medborgare skulle jag inte bli arab.

Kommentera