Ett land i förfall


INSÄNDARE. Ett Land där en stor del av politikerna, myndighetscheferna, mediefolk och underhållningsbranschen (Dessa senare i de fall de arvoderas med skattemedel) är i förfall.

Den del av de svenska medborgarna som anser att varje individ har en skyldighet att leva upp till en upplyst och bildad nivå vad gäller moral, kompetens och ansvar i de uppgifter de tagit sig an kan inte annat än förtvivla och känna vrede över utvecklingen i Sverige i dag med avseende på de rubricerade. Vi kräver av nämnda grupper ett leverne där man höjer sig till vad som kan betecknas som mogen, upplyst, bildad och kompetent.

Eftersom jag representerar en generation som följt utvecklingen i Sverige sedan Per Albins tid kan jag inte undgå att göra jämförelser i tiden. Politiken. Fram till tiden något decennium före an-slutningen till EU präglades politiken av pragmatism där Sverige och dess folk var det centrala och andra frågor kom i andra hand.  dag gäller motsatsen.

Inte endast immigrationen och invandrarna utan också frågor utanför vårt land upptar helt politikernas (sjuklöverns) intresse. Dagens politiker (sjuklövern) kan närmast tros ha drabbats av en epidemi. Denna har inneburit vad som kan betecknas som godhets-snällhets- och tyckasyndom – syndrom.

Men härutöver är inkompetens och bristande moral de mest framträdande egenskaperna. Nästan ingen politiker på ledande nivå inom sjuklövern vågar i dag säga sanningen eller ha en åsikt som avviker från det vi i dag benämner politisk korrekthet Denna feghet och förakt för sanningen yttrar sig i att all kritik mot massinvandringen och invandrare, liksom mot bl a hbtq-individer är bannlyst hur mycket individer, tillhörande dessa grupper än avviker eller bryter mot lagar, och det vi kallar svensk värdegrund, som vi lagt fast i grundlag eller allmän lagstiftning. (Detta har självklart inget med varje individs rätt till sin egen sexualitet så länge vederbörande inte kränker andra).

När Stefan Löfven tvingar sina kvinnliga ministrar att bära schal då man besöker Iran bryter han självklart mot denna. När han går i Pride-demonstration och klappar händerna för att visa sin politiska korrekthet, blundar han för att det i samma tåg går och kryper ett antal individer – halvnakna – så när som på några läderkorsetter. Inte ens när ett flertal män också dessa så gott som nakna och krypande på alla fyra, endast iklädda läderattiraljer och försedda med halskedjor  leds i hundkoppel av andra män med liknande utstyrsel reagerar han. Självklart kan detta inte enbart ses som förargelseväckande. Det är givetvis mer än så. Det är en tydlig kränkning och skymf mot de ledda och åskådliggör på ett nästan skrämmande sätt att människovärdet gärna får trampas i smutsen bara man har den rätta läggningen och tillhör de ”förtryckta”. Men inte handlar det om sexuell frigörelse utan om förtryck som är lika perverst som om det vore utfört av heterosexuella individer.

När detta skrivs talar medierna om att förre finansministern Borg när han varit full och galen på ett party inte endast visat kuken utan också velat jämföra den med övriga män på partyt. Som om detta inte var nog har han kallat kvinnor för horor och tagit dem mellan benen. Trots min numera förlorade tro på politiker, medier etc antog jag att det skulle bli en storm mot hans galenskap. Men inte. Stora delar av etablissemanget kom till hans undsättning och försvarade honom med att, ” han var ju full”! Men finns det egentligen något försvar. Varför bar han sig så åt när han var full? Visar inte detta i stället på att denne man saknar såväl moral, mognad som bildning. I annat fall borde ju hans handlingar och  ordval  varit annorlunda. Men är det inte i fylletillståndet man röjer sin innersta personlighet?

Eller vad sägs om en sådan som Aftonbladets förre chefredaktör Jan Helin som blivit programdirektör på TV. En man som gjort Aftonbladet till något ännu lägre än den sämsta boulevardtidning. Det räcker med att slå fram tidningens första sida. Där blandas i stort sett det lägsta och grövsta inom sexualitetens område med uttalanden från kändisar där inget är för lågt, grovt och primitivt. Ett antal av Stockholm kändisar får sannolikt sina uppdrag och gage satta efter hur lågt de kan uttala sig på dessa sidor.  Som t ex en mor som säger till sin son att hon ångrar att denne inte föddes som bög! Denna person lär också ha fått ett gage av Tv för sin medverkan i Lets dance på 300000 kr. Är det underligt att Sveriges television inte har råd med kultur? Vårt ”rättsväsen” är på väg att dränera statsbudgeten genom enorma advokatkostnader till försvar av insläppta förbrytare i tusental. Ett rättsväsende som alltmer vantolkar lagarna när det gäller ekonomiskt stöd och förmildrande domar åt såväl individer som ej fått asyl och sådana som aldrig borde släppts in. Offren däremot lämnas ofta utan ersättning och om sådan utgår är den minimal i förhållande till vad de invandrade förbrytarna kostar. I stället för stöd åt offren hittar man nästan alltid förmildrande omständigheter för invandrarförbrytarna så att man kan minimera straffen. Självklart fanns det även under tidigare epoker ministrar och myndighetschefer som inte höll måttet men skillnaden i dag är att det i dag är fler av de som inte håller måttet än de som gör det.

Med andra ord. Såväl den politiska som myndighets-och media- ”eliten” är i dag korrumperad, obildad inkompetent och ansvarslös. Eftersom de som tillsätter såväl ministrar som myndighetschefer också är korrumperade kan vi knappast vänta oss någon förändring. Att en individ som Alice Bah Kuhnke kan bli demokrati- och kulturminister visar det djupa förakt regeringschefen hyser för såväl demokrati som kultur. Men det visar också vilken ringa betydelse man tillmäter dessa två funktioner! Hon är givetvis endast en av flertalet ministrar som inte är kvalificerad för sin uppgift.

Jämför man dagens ministär med t ex de under Per Albin och Tage Erlander kan man tro att dagens lider av utvecklingsstörningar såväl intellektuella som psykiska och mentala defekter. Ja inte bara tro det eftersom vi dagligen påminns om sådana brister. Den som därför röstar fram dessa individer (sjuklövern) än en gång, riskerar självklart att äventyra Sverige och de svenska medborgarnas framtid. Av de som inväljs i 2018 års riksdag och de som bildar regering skall som  minimum krävas genomförande av nedanstående.

–  Utvisa de 80000 invandrare som ej beviljats asyl.

–  Utvisa alla fängelsedömda invandrare efter avtjänat    straff.

–  Förbjuda muslimska skolor.

–  Förbjud kvinnokränkande attribut som slöja, burkha etc,

–  Utvisa invandrare som bryter mot lagar som förbjuder barn- och tvångsäktenskap, hedersvåld, som    hindrar såväl kvinnor som män att välja sin egen livsstil så länge dessa inte skadar andra.

–  Utvisa dem som hävdar att islam skall ha inflytande i Sverige.

–  Utvisa invandrade antisemiter.

–  Utvisa jihadister, salafister, islamister och terrorister.

–  Moskeer som sprider antidemokratiska budskap   skall stängas.-

–  etc.

Till regeringschefen Stefan Löfven. I medier florerar rykten att en av regeringens ministrar skall vara alkoholist. Vi kräver bekräftelse på om detta är sant. Om så är fallet skall denne/a självklart ovillkorligen avskedas.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

Olle Ljungbecks enmansdemonstration på Stortorget i Gävle.


16 responses to “Ett land i förfall

 • jockfall

  Förfallet av landet är politikerna skyldiga till!

  Gilla

 • Mm

  Heja Olle, kämpa på.

  Gilla

 • 66mn

  Tack olle för din klarsynthet och presentation av rena fakta, jag önskar att du var 40 år yngre och kunde och orkade ta den riktiga striden genom att gå i täten och leda folket för att återställa Sverige till vad det var för 30 – 40 år sedan. Jag är säker på att det finns väldigt många, mera än man tror som knyter näven i fickan men det dom behöver är en ledare, och du hade varit idealisk för den uppgiften. Men jag beundrar dig för att du trots din ålder ändå orkar engagera dig genom dina mycket läsvärda artiklar som du sätter till hundra procent.
  ETT STORT TACK TILL DIG OLLE.

  Gilla

 • Tony

  SVT kunde givetvis i sin nyhetssändning inte avhålla
  sig från att ge Donald Trump en känga för att
  värdet på dollarn gått ned, men hade givetvis inget
  negativt att säga om den lysande stjärna som är högsta
  boss i Sverige?

  Gilla

 • Tony

  SVT Visade inslag från den vidriga och osmakliga paraden,
  man överdrev också kraftigt antalet deltagare, man mässade
  om hur viktig paraden är, men sa inte ett ljud om vad Muslimer
  tyckte om den? Jag menar deras åsikter har ju högsta prio i
  andra sammanhang??

  Gilla

 • Jhonsson

  Om vi tittar på vilka det är, som befolkar riksdagshuset, är det lättare att föstå, varför landet Sverige går åt h-e!

  Gilla

 • Jack

  En jobbarkompis sa till mej om en annan jobbarkompis,
  – Hon säger att allt som händer i samhället är flyktingarnas fel, hon är helknäpp.
  Samma person säger,
  – Har du sett att de tagit ner gungorna på förskolan?
  – Ja, det har jag. vad beror det på? Svara jag.
  – Dom har inte personal som hinner skjuta på barnen på gungorna, dom har väl inte så mycket personal på förskolan längre.
  – Vad beror det på, undrar jag.
  – Det finns väl inte pengar, svarar hon.
  – Men, finansminister säger ju att ladorna är fulla och Sverige har aldrig gått bättre.
  – Dessutom har dom ju högre bemanning på HVB- hemmen för skäggbarn, än dom har på småbarnsavdelningen på förskolan.
  – Det är ju lika korkat som att alla välutbildade flyktingar som kom hit fick en egen privat lots, som skulle berätta hur Sverige fungerade. En lyx som inte ens gamla svenskar som inte klarade sig själva fick.
  – Nej kära jobbarkompis, det är inte flyktingarnas fel allt som händer i samhället. Det är våra politiker som tycker att människor från Afrika och Mellanöstern är viktigare än oss som bor här.

  Gilla

 • Magnus

  Vilken minister är alkoholist?

  Gilla

  • Bosse

   Jag skulle gissa på Ygeman.Han sitter ju och sover när dom intervjuar han.Men han ser mer ut som om han är drogad på knark.

   Gilla

 • Bosse

  Tack Olle för en ny bra krönika.Håller med om allt som skrivs.

  Liked by 1 person

  • Skåningen

   Dock har han tokfel när han blandar ihop Let’s Dance (som sänds på TV4), med att kulturen på SVT blir lidande på grund av de höga gagerna för vissa av deltagarna i Let’s Dance. Det har ingenting med SVT:s budget att göra.

   Gilla

 • Adolf Nilsson

  Bra som vanligt Olle.Sveriges förfall beror på oss själva som röstberättigade befolkning,stor del har röstat på förfallet.Idag var jag på utomhus loppis att hämta min fru .Kom i samspråk med en äldre dam som väntade på färdtjänst.Hon klagade att många hittar inte,jag råkade säga att det bara utlänningar som kör.Hon undrade om jag hade problem utlänningar.Jag berättade om våldtäkter och massa annat älende som har drabbat vårt land. Hon sa att våldtäkter har funnits förut utförda av svenskar,hon sa att jag var rasist sen gick hon vidare. Jag menar var har hon varit ?Läser hon inte tidningar om bränder,rån och annat värdegrund käbbel.När vaknar svenska Folket? Jag har tröttnat,har bott utomlands 20 år av mitt 70 åriga liv.Kan tänka mig flytta igen till länder som har större säkerhet på gator och torg.Tack för ordet Adolf

  Liked by 1 person

  • Bosse

   Märkligt att denna äldre dam hade lärt sig att vara politiskt korrekt.Dom brukar ju ha en annan värdegrund.Mera av den gamla sorten som den 72 åriga damen jag läste om igår som har blivit åtalad för hets mot folkgrupp. Hon hade rätt värdegrund tycker jag.
   Hon hade upptäckt vad som håller på att ske med samhället.

   Liked by 1 person

   • eva

    Åren har gått snabbt. De som var födda i mitten på 40-talet var runt 24-25 vid studentrevolterna i slutet av 1960-talet och nu är de runt 70. Dvs. äldre. Så den äldre damen som väntade på färdtjänst kan vara född 1940, därmed 77 år i år men 1968 var hon 28 år och fullt kapabel att vara med i FNL-rörelsen.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: