Maria Ågren vill ha sitt jobb tillbaka???

Transportstyrelsens förre generalsekreterare  Maria Ågren vill att hennes inblandning i IT-skandalen kollas upp bättre hos ansvarsnämnden. Hon vill ta strid för sitt arbete. Tycker hon på allvar att detta är lämpligt?? Var det inte hon som bröt mot lagen? Hade jag varit som henne hade jag tigit, tackat och tagit emot den tjänst hon fick på regeringskansliet.  

maria å

Börjar hon bråka för mycket om detta kanske inte 70.000:- i dagsböter räcker – det kanske kan bli lite mer än fickpengar för henne.

Ågren och hennes fackliga företrädare – fackliga(!) – begär företräde hos ansvarsnämnden och åberopar LAS – Lagen om anställningsskydd. Allvarligt talat!

Man kan ju hoppas att hon får sin vilja igenom och att det hamnar i rätten om det är möjligt. För övriga människor i Sverige är hennes ”straff” på 70.000:- ett hån. Har man en månadslön på över 115.000:- så är detta ett hån – inget annat.

Att hon slåss för sin tjänst talar om var hon står. Sossarna håller varandra bakom ryggen oavsett. De får tjänster som de inte klarar, får en ny tjänst som de inte klarar……. Vart hamnar polis chefenDan Eliasson efter valet tro??  Vart hamnar Maria Ågren tro? FK? Mig.verket?  Inget förvånar………….

svt

27 thoughts on “Maria Ågren vill ha sitt jobb tillbaka???

 1. Hon har väl redan fått jobb på den sk ”elefantkyrkogården” där alla sparkade generaldirektörer träffas.

 2. Lite missförstånd här märker jag. En myndighetschef tillsätts genom förordnande, vanligtvis sex år, av regeringen. Detta för att garantera myndigheternas oberoende, i alla fall förr i världen. En myndighetschef som fråntas ansvaret för den myndighet denne har ansvar för placeras som ”Generaldirektör i Regeringskansliet” med bibehållen lön och ”titel”. Detta gäller till exempel om ämbetsmannen och regeringen är oense hur myndigheten ska arbeta genom att det blivit regeringsbyte och den nya regeringen har andra planer.

  Om ämbetsmannen begått brott är läget ett helt annat. Nu har Maria Ågren fått ett strafföreläggande som hon accepterat, troligen med löfte att få behålla förordnandet. Om nu regeringen ändå vill bli av med henne och hon stretar emot tyder det på att det finns större fula fiskar att hala in. Hon har helt klart gjort sig skyldig till både försummelse och brottlig handling och det ansvaret kommer hon ej ifrån. Frågan är bara om hon blivit instruerad eller fått klartecken från departementet.

  Det var Riksrevisionen som uppmärksammade ineffektivitet i IT-verksamheten på vissa myndigheter och föreslog att dessa borde hanteras av mera rutinerad personal, med andra ord outsourcing. Alliansregeringen hakade på av ideologiska skäl och sosseregeringen har fortsatt så att de inbesparade medlen kan läggas på den heliga invandringen.

  Senast jag studerade LAS, det var ett tag sedan, så var ledningen för en verksamhet exkluderad. Som skäl angavs att befattningshavare på den nivån både har kunskap och förmåga att förhandla. Om det är sant att Maria Ågren både varit fackligt ansluten och väljer att företrädas av dem helt mot intentionerna i LAS visar det bara att hon aldrig borde blivit myndighetschef. Nu tror jag att regeringen gör ett bondeoffer för att skydda sig själv och därför bör deras ansvar utredas i god tid inför nästa val.

  • Tack för den grundliga beskrivningen. Det är ju som sagt var, väldigt smidigt de lät henne komma undan. Som om det fanns värre skandal att slå vakt om. Hon följde nog instruktioner eller fått klartecken från högre ort har jag också misstänkt.

 3. Det är klart om hon bara har följt sin arbetsgivares – regeringens
  förhållningsorder så blir det märkligt.
  Varför få sparken för att man utfört det det man instruerats om
  att utföra?

 4. Har hon fått ett nytt jobb på regeringskansliet? Hon borde ha en spark i röven och sitta i fängelse i några månader. Hon kommer säkert att trivas på regeringskansliet bland de andra inkompetenta socialistiska oduglingarna.

  • Landsförräderi borde ge minst 10 års fängelse!
   Hos regeringen och den här kärringen finns ingen sjukdoms insikt över huvudtaget!
   Slipper arbeta med lön 4 år till!

 5. det kostar att ligga på topp, kärringen vill ha mer ersättning för att ljuga och inte sköta sitt jobb

  • Klart som korvspad att svetsarn har vetat om vad som har hänt, långt innan han själv viljat säga. Finns det verkligen någon som tror att de inte har pratat med varandra på två år!!! Detta är bland Sveriges största mörkläggning, och svenska folket har första parkett.

 6. Ge henne ett jobb med 10 000/mån så hon får leva som en fattigpensionär. Hon ska vara glad att hon inte får skaka galler.

 7. Ingen tvekan om att en generaldirektör har hela ansvaret. Det är vad de har betalt för. Svagt att försöka krypa bort från detta ansvar. Men skulle också Kunna vara att hon blivit tesagd hur det det hela skulle hanteras av någon högre upp och nu är förbannad för att hon måste ta hela skiten och helt enkelt vill ta fler med sig i fallet. Kan hända att diverse statssekreterare och ministrar nu har ågren för vad hon kommer att säga.

 8. Den svenska nomenklaturan blir allt mer stöddig. Det är som när man läser en memoarbok från gamla Sovjet. Hon kommer säkert att få stöd från sina kompisar. Lambertz i HD finner henne straffri och hon ska ha böter och arbete tillbaka plus skadestånd .

 9. Vem som helst kan anmäla A Borg för sexuellt ofredande. Om han döms riskerar han att få upp till 2 års fängelse.

  Får se om någon känner sig manad att få det prövat om han begått ett brott för vilket han ska straffas?

  Önskar att det fanns möjlighet att rättsligt pröva hans ansvar för Sveriges nuvarande situation.

  • Går inte, då lagstiftningen avseende förargelseväckande beteende gäller på offentlig plats.
   Ni var Anders bara ”Borgfull” (ref. Soldatmamman)

Kommentera