Inrikesminister Johansson: Staten bör ta mer ansvar för återvändare

ISLAM. Personer som återvänder till Sverige efter att ha krigat med terrororganisationer utomlands är en säkerhetsrisk, anser justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S). Han vill nu att staten ska ta ett större ledningsansvar för återvändarverksamheten, i stället för att kommunerna ska fortsätta ha ansvaret.

En del av de här individerna kan ju utgöra säkerhetsproblem i Sverige. Det kan också vara så att de har begått allvarliga brott i samband med kriget, säger Johannson.

Johansson säger inget om vilket ansvar regeringen ska ta, men poängterar vikten av att säkerhetspolisen har möjlighet att hålla individerna under kontroll och bevakning.

SVT

-Pettersson undrar hur det står till med herr Johansson. ”kan utgöra ett säkerhetsproblem”!!!. Problemet har varit känt i många år, hittills har 150 personer återvänt och Säpo har ingen chans att hålla koll på dem. Sedan har vi alla andra asylsökare utan id-handlingar och med okänd bakgrund som är allvarliga säkerhetsproblem.

Vi har som exempel den så kallade Kubasvensken som fick åka regeringsplanet hem år 2004 och ställt till skit både före och efter det.

Europadomstolen: det är rätt att ta medborgarskapet för islamister

Stäng gränsen. Islam är en skitsak…

22 thoughts on “Inrikesminister Johansson: Staten bör ta mer ansvar för återvändare

 1. Ja Morgan Johansson, det är hög tid att staten tar sitt ansvar för dessa individer.
  Se till att de förpassa ut ur Sverige och det kvickt. Något annat behövs inte! Sluta dalta. Perioden av flathet måste vara över. Det börjar bli allvar Morgan Johansson.
  De har själva valt sida. Svenska skattepengar skall inte slösas på dessa individer.
  När skall vår sk ”regering” vakna? Måste det till ett inbördeskrig?

 2. Ge dom permanent bostad under havsytan med ett par betongsko. Det är väl så som de skulle ha gjort själva med folk de ogillar.

 3. De ska ner till Haag omgående, eller utelämnas till landet de begått terrorist- och krigsbrotten i. Ord räcker inte till för det fullständigt rubbade politik-och journalistfrälset som härjar i landet. Ett djupt förakt mot rättssäkerheten är de och de ’små gosedjuren’ de vill pyssla om.

 4. Det finns bara ett sätt att behandla IS-krigare som återvänder till Sverige. Skicka tillbaka dem till den plats de kom ifrån. Vi har inget behov av dessa råskinn. Varför har politiker så otroligt svårt att fatta? De vaknar ju sällan förrän det är försent.
  Sluta för Guds skull att dalta med de IS-krigare, som kommer hit. Själva har de säkert inte visat någon nåd!

 5. ”Shorty John” har öppnat näbben efter en längre tids tystnad. Med tanke på hur staten sköter allt annat blir det ingenting vettigt gjort nu heller, bara munväder som som vanligt. Vi hyser förmodligen en hel arme av tränade islamistkrigare. Hur många är det ingen som VET eller VILL upplysa oss om. Det vore klädsamt om ”Shorty” fortsättningsvis kunde hålla näbben stängd och inte reta folk med meningslösa uttalanden.

 6. Och världens mest feministiska regeringen skall inte
  bestraffa män som ägnat sig åt: grov våldtäkt, slavhandel,
  och kidnappning av kvinnor.

  Är det falsk marknadsföring som regeringspartierna
  ägnar sig åt?

  • du glömde nämna den ”grova vanvård” de utsätter delar av sin ursprungsbefolkning för…det är denna ”svaga” grupp som får lida och tyst får beskåda förfallet…de är oftast de som är 87:ornas kärnväljare, mandatperiod efter mandatperiod…förklara detta, om ni kan!

 7. Man kallar de som återvänder för säkerhetsrisker men ändå ska de få komma tillbaka till Sverige.
  Det vettigaste är väl att dessa hålls utanför landets gränser.
  .

 8. ”Återvändare” är inget annat än IS-terrorister.
  De har våldtagit, skurit halsen och bränt folk levande, med andra ord krigsförbrytare.
  Och dessa ger Sverige skyddad identitet, gratis boende och ”all inclusicve”. Något är sjukt i Sverige.
  Det är sådana som andra länder slänger ut.

  Hur går det för Ynkeman med sina 80 000?

  • …något är sjukt i Sverige skriver du
   Nämn istället något som är FRISKT!
   …då får man garanterat söka till
   Fan kommer å hämtar en

 9. Mer ansvar i det här fallet betyder egentligen gratis bostad, gratis utbildning, gratis bil och körkort och immunitet för de grova brott de varit med om att utföra.

 10. Våldsbejakande extremism

  Delcitat

  Säpo: 3.000 våldsbejakande extremister i landet
  Den övervägande delen av personerna som står för våldsbejakande extremism är islamister, berättar han vidare under ett seminarium på måndagsförmiddagen.
  – Det är ungefär 3.000 personer som vi är intresserade av. Av dem är ungefär 2.000 islamistiska extremister, säger Thornberg.
  Övriga extremister kommer bland annat ur vit makt-miljön och vänsterextrema autonoma rörelser.
  Thornberg understryker dock att det bara är en liten andel av dem som har vilja och förmåga att utföra attentat i Sverige.
  – Det innebär inte att vi har 3.000 terrorister som är beredde att göra attentat på våra gator, säger han.
  (Publicerad 2017-07-03)

  Slut delcitat

  Läs gärna hela DN:s textreportage och kolla också TT:s videointervju med säpochefen Anders Thornberg på länken nedan:
  (Ett extra intressant avsnitt kommer vid c:a 15 minuter in i videon fram till c:a 20 minuter då Thornberg svarar på frågor om de c:a 12 500 personerna som fått avslag på sina asylansökningar som skall utvisas men ändå finns kvar i Sverige.
  Dessutom kommer ett avsnitt där Thornberg undviker att svara på storleken av de våldsbejakande grupperna, autonoma vänsterextremister och högerextremister, vilka kommer på andra och tredje plats efter den allra största gruppen som är de våldsbejakande islamisterna.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/sapo-3000-valdsbejakande-extremister-i-landet/

  Här ett reportage från SVT i samma ämne men avhandlar i huvudsak våldsbejakande islamistisk terrorism:

  Säpo: Tusentals radikala islamister i Sverige
  Säpo bedömer att det i dag finns tusentals våldsbejakande extremister i Sverige. Ökningen de senaste åren har varit dramatisk.
  – Vi har aldrig sett något liknande i den omfattningen förut, säger Säkerhetspolischef Anders Thornberg i en TT-intervju.
  (Publicerad 16 juni 2017)

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sapo-tusentals-radikala-islamister-i-sverige

 11. Man gör som den odugliga ”knulla i Bangkok” kräks när man hör någon i regeringen komma med nya ”hittepå”
  Rösta SD

 12. Dom ska inte komma tillbaks, dom har förbrukat sin rätt att vara här, dom skulle aldrig få satt sin fot här om vi haft ett kontrollsystem värt namnet, men när dörren står på vid gavel kommer råttorna också in.

  tycker att Herr Johansson ska ta sin löjliga regering med sig och
  försvinna ur Sveriges historia, se bara upp så du inte snubblar över tröskeln din lille Mes.

Kommentera