Kvinna dömd till fängelse och utvisning för tiggeri

TIGGERI. Idag dömdes en utländsk kvinna till 20 dagars fängelse och utvisning ur Danmark med inreseförbud i sex år. Domen föll i Köpenhamns tingsrätt, och är ett resultat av nya strängare lagar för tiggeri som trädde i kraft i juni 2017 användes mot den 63-åriga kvinnan.

Det är första gången sedan lagändringen trädde i kraft som en person deporterats efter tiggeri. När det gäller utvisning av EU-medborgare gäller särskilda regler. Är du en unionsmedborgare, har du i princip skydd mot utvisning.

Om en EU-medborgare ska skickas ut ur landet krävs det att personen utgör ett verkligt, faktiskt och tillräckligt allvarligt hot mot den danska allmänheten.

Det hävdade åklagaren Marlene Beynon att den rumänska kvinnan gör. Och domstolen valde att ge henne rätt. Åklagaren och domstolen betonade att kvinna fått varningar och två villkorliga domar för tiggeri tidigare.

Särskilt sätta både åklagare och domstol president Lone Bach Nielsen betonade att kvinnan tidigare fått varningar och två villkorliga domar för tiggeri.

– Hennes beteende är kontinuerlig och systematisk. Den har en skadlig effekt på alla förbipasserande som har att göra med hennes tiggeri, sade åklagaren i rättssalen.

Kvinnan förklarar att hon varit i Danmark till och från i femton år och att hon ser Danmark som sitt hem trots att hon regelbundet reser till Rumänien där hennes sju barn bor.

Förutom kvinnan dömdes tre andra personer för tiggeri i Köpenhamns tingsrätt under tisdagen. Hittills har nio personer dömts till fängelse för tiggeri i Danmark.

Jyllands-Posten

-Pettersson tror inte ett par veckor i dansk fängelse och fri hemresa är så avskräckande på zigenarna men det är bra att danskarna försöker i varje fall…

7 thoughts on “Kvinna dömd till fängelse och utvisning för tiggeri

 1. Jag fattar inte vad dom gör i Danmark? .., när aplandet nr 1, som dessutom är en Humanitär absurd stormakt ligger precis bredvid

 2. Vara hur det vill med den avskräckande effekt som följer av denna dom – den fyller ändock ett syfte som en efterlängtad markör och ett slags attitydförändring, vilket med tiden kan få genomslagskraft även inom det humanistiska parasitparadisets nedmonterade portar.
  Andreas.

 3. De kan ju avtala med Rumänien om fängelsevistelse där. Slipper de ha tolk också.
  Och så åker de ut ur landet.

  • Fängelserna är proppfulla med kriminella element. Pengarna ska gå till arbetsamt folk, till mödrar utan inkomst, till gamla stackare vars pensioner räcker inte för att betala en plats på älderdomshem – och socialen saknar pengar till alla behövande. Zigenarna är först som skriker efter bidrag, anklagar rumänerna för att vara xenofoba, fast deras ord är något som låter som ’rashatare’ – rasister i Sverige! Vi har massor med problem med ziggarna inne i finkan och ute på gatorna, med händerna i andras fickor m m.sömnig.
   Godnaaaat !

 4. Att dom sätts i fängelse har dom nog inget emot för då har dom tak över huvudet och gratis mat så att dom kan äta upp sig ordentligt inför hemresan . Nä då är det nog bättre att skicka ut dom på en gång för det blir det billigaste för skattebetalarna .

 5. Av med hatten för danskarna !
  För svenskarna – en gåta – för de har en tapper kung.
  ” Who should all the people, even kings and emperors, take off their hat ? ”
  And the answer is ——– ?

Kommentera