Sex barn påkörda utanför Tierp

OLYCKA. Sex barn fördes på tisdagen till sjukhus efter att ha blivit påkörda av en bil utanför Tierp. Två av dem var på eftermiddagen mycket allvarligt skadade och opererades akut.

Två av barnen har mycket allvarliga skador och opereras akut, enligt en kommuniké från Akademiska sjukhuset i Uppsala. Ytterligare två av barnen har lindriga skador, de andra barnen som var med i olyckan har fått åka hem.

Olyckan ägde rum strax efter 14 på landsväg 272 vid Pilbo utanför Tierp. En bilist ska ha kört på de sex barnen. Enligt polisen är omständigheterna oklara runt händelsen. Föraren, en man i 80-årsåldern, har förhörts av polisen.

-Pettersson hittade bilden nedan på UNT.se och på den kan man se att barnen knappast lekt vid sidan av vägen, snarare på. Det verkar vara en leksaksbil eller trambil som ligger i diket. Vägrenen är obefintlig och vid sidan är växtligheten hög. Så jag tror att barnen lekte på vägen.

Men vägen är rak och sikten god så även om ungarna var på vägen så borde bilföraren ha sett dem i god tid.

Hur som helst verkar det ha varit en tragisk olycka och föräldrarna till barnen, som verkar ha vari bulgariska ”bärplockare” har ansvaret för att barn inte leker på vägen, men, men, den som inte såg ungarna med fri sikt ska nog lämna in körkortet…

7 thoughts on “Sex barn påkörda utanför Tierp

 1. Hej till alla som kommenterar jag är moster till barnen.Vill bara säga att föräldrarna är inte bärplockare blir så irriterad när jag läser alla kommentarer .deras mamma jobbar och kämpar som alla andra för att hennes barn ska ha ett bra liv som alla andra barn .anledning till att komma i Sverige att barnen ska ha en framtid inte för att blir bärplockare.Den manen blev slagen av syster till barnen som är 9 år gammal och såg hur han kör på hennes lilla syskon ska ni kalla det misshandel? Det är barn och sprang ut från trädgården på gatan medan mamman skulle bara tå utt tvätten och komma utt för att leka boll med de . Det är inte så att färeldrarna inte tår hand om sina barn .snälla slutta med konstiga kommentarer när ni inte vet hur igentligen allt är .

 2. Skicka sjukhusräkningen till föräldrarna, förövrigt är det ej okej att misshandla en chockad 80:åring.

  För ofta som man ser skyltar med Varning för barn vid vägkanter.
  De föräldrar som sätter upp sådana skyltar ska inte ha barn.
  Böter och kontakt med sociala direkt.

 3. När hela Balkan flydde till Sverige för ca 20 år sedan fanns det en förläggning i Skjulsta söder om Eskilstuna. TGOJ-banan med godstrafik går förbi där och på den tiden var det mer tåg än nu. Jag såg hur flyktingbarnen vandrade på järnvägsspåren utan att deras föräldrar verkade bry sig. Vi var några som försökte säga åt barnen att inte gå på spåren men de brydde sig inte, förstod nog inte språket. Något tåg kom tack och lov inte.

 4. Under alla omständigheter är det inträffade mycket sorgligt och man kan bara beklaga det inträffade, med förhoppningen att denna tragiska incident skall tjäna som ett varnande exempel och erinra om riskerna med att låta barn uppehålla sig på eller i anslutning till trafikerade vägar.
  Andreas.

 5. Rumänerna, som arbetar i EU-länderna år efter år, lämnar sina barn hos mor- eller farföräldrarna – gamla och dumma. Inte sällan blir barnen sjuka av saknad eller råkar illa ut om de hamnar i ziggehallikarnas händer.

Kommentera