Allt om Nazismens offer inget om Kommunismens eller Islams


När jag tänker tillbaka på min skoltid under 70 och 80 talet kommer jag mycket väl ihåg alla de timmar vi ägnade åt att lära oss om Nazismens offer. Som ung gymnasieelev var jag en gång på besök (med klassen) i Kulturhuset, Stockholm, för att bevittna en utställning om förintelsen. Bildspråket var otroligt starkt (hundratals bilder lite text), det gick direkt i vårt undermedvetna.

Dock när det gällde Sovjetkommunismen lärde vi oss lite om Oktoberrevolutionen och att Trotsky mördades, men inget om övriga dödsoffer. I övrigt lite om Kolchoser, Sovchoser och Planekonomi.

När det gällde Mao berättades det om att han spred en röd bok med sina läror (dock berättades inget om dess innehåll för oss elever) och att Chiang Kai-Shek tvingades att fly med sina närmaste till Formosa nu Taiwan. Dock inte heller här ett ord om regimens offer.

Om Islam och Mohammed, fick vi lära oss om de 5 grundpelarna och att den heliga boken heter Koran. Dock inte heller i detta fall något direkt om dess innehåll och inte ett ord om vad Mohammed var för en person (som skulle ha varit att finna i Sira och Hadiths, dock deras existens och stora viktighet nämdes inte alls). Dessutom inget om Islams mycket blodiga/brutala historia (som sträcker sig tills dags dato nota bene) som t.o.m. slår ”Sovjet+Mao” kommunismen i antal dödsoffer med ett antal hästlänger och nazismen med ytteligare ett antal hästlängder.

M.a.o. redan under 70 och 80 talet var indoktrineringen i svenska (med stor säkerhet i de flesta av västvärldens) skolor massiv.

Först under min högskoletid (eftersom ingenjörsstudier => betydligt mer begränsad politisk indoktrinering än vad som annars troligen skulle ha varit fallet) började mitt långsamma uppvaknande.

P.S.

Vänstern vill vehement (av förståliga skäl) klassa Nazismen som en högerideologi men motsatsen är fallet.

Högerideologin: Individens frihet, Yttrandefrihet, Gyllene regeln, Nationalism, De styrande skall tjäna folket och inte vara dess härskare. Låga skatter.

Kommunism / Socialism / Islam: Ingen eller mycket begränsad individuell frihet och yttrandefrihet, Imperialism, De styrande resp. en stark ledare härskar över folket, Ingen gyllene regel, Ingen likhet inför lagen, Politiska motståndare beskylls för att vara parasiter och översittare. Höga skatter.

Inte heller att glömma, muslimska ledares kollaboration med hitlerregimen. Dessa ledare övertygade Hitler att judarna skulle mördas efter det att Hitler’s tidigare ide var att deportera dem till Mellanöstern. Judehatet var gemensamt, de muslimska ledarna dock radikalare redan i sina första tankar.

Personligen stödjer jag högerideologin i kombination med sociala komponenter (=> ”mittenpolitik”) likt allmän skola, allmän sjukvård, hjälp till sjuka, temporär hjälp till de som ”hamnat snett” men inte utan krav på uppoffringar för att kunna bli självförsörjande. Mycket kännbara straff i fall av grov brottslighet. Att leva av andra utan att vara sjuk eller utan att kraftigt anstränga sig för att bli självförsörjande (skola, arbeta) är INTE ett socialt beteende.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Den_gyllene_regeln

Sharia_Non-Muslim_look_inside

 

 

 


9 responses to “Allt om Nazismens offer inget om Kommunismens eller Islams

 • Mohammed

  Jag läste nyligen en vettig artikel som sade sig veta att ingen gasades ihjäl
  under andra världskriget alltså 0 personer och inga gaskammare enl arkiv som rödakorset tog hand om ,gas använde man till desinfektion och avlusning av kläder på den tiden även i sverige enl artikeln är gaskamrarna bullshit och jävla lögn ,och vem vet ? Det var tydligen Ryssarna som spred rykten om massavrättningar i gaskammarer och andra hakade på

  Gilla

 • Dan

  Bra att man tar upp kommunismen också. Men religionen som har tagit död på flest människor i historien tycker jag också ska rannsakas.. Egentligen tycker jag att olika ismer och religioner ser bra ut på papperet, men det är när utövandet hamnar i händerna på fel personer då blir problemen oöverstigliga. Då gör man inte så att man analyserar vad som är fel och förhoppningsvis löser det. I verkligheten har det varit så att man istället stängt ner demokratin för att hålla nere befolkningen. Religionen har fungerat likadant och bäst när det har varit samhällen där demokrati och val inte hållits. Att manniskor blir mer och mer sekulariserade och inte ser hotet från islam beror på att allt som religionen stod för sköts idag av samhället. Därför är många handfallna inför det motstånd som behövs för att bekämpa totalitära företrädare för religiösa röreslser. Trots att vi borde bekämpa den som vi bekämpar totalitära ismer.

  Gilla

 • Jhonsson

  Vänstern har sedan ett antal år på ett skickligt sätt tagit hand om media. Därav den enkelriktade propagandan. Den sk ”opinionen” det vill säga Alliansen har låtit det ske och uppenbarligen inte fattat vad som pågick.
  Även om man bläddrar i en ”borgerlig” tidning får man intrycket av att det är en vänstertidning.
  Det finns mycket i Sverige som borde rättas till.
  En sådan sak är att ge oss en sverigevänlig regering vid valet 2018.
  Men kanske är det för sent, det ät ju ett år dit och Löfven & Co hinner åstadkomma mer förstörelse under den tiden.

  Gilla

 • larslindblog

  Om det judiska folket är FÖRINTAT undrar jag vilka som bor i Israel ?

  Liked by 1 person

  • Skåningen

   Vem f-n har påstått att det judiska folket är förintat? Däremot gjordes det ”tappra” försök att förinta dem av nazisterna under WWII. Vet du inget alls om dödslägren under den tiden?

   Gilla

 • Tussilago

  För de som vill vara lite mer finns det en dokumentär serie på Youtube.
  Europa tv
  ”EUROPE- The last battle” (1-4)
  (Vill ej sätta Pettersson på pottkanten så ni får söka själva.)

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: