Obehandlat avloppsvatten förorenar vattnet i Gaza


MELLANÖSTERN. Sommarhettan har sänkt sig över energikrisens Gaza. Men havet – som vanligtvis bjuder in till svalka – har förorenats av avloppsvatten till följd av elbrist. – En tickande bomb, säger Gidon Bromberg från EcoPeace Middle East. 

Gaza har stått under israelisk blockad sedan 2007, då Hamas tog kontrollen efter strider mot styrkor lojala med den palestinske presidenten Mahmud Abbas och Fatah. Konflikten mellan de båda palestinska rörelserna har eskalerat och i juni i år beslutade Abbas att minska betalningarna till Israel för elektricitet som levereras till Gaza.

Åtgärden ses som ett av flera försök från Abbas att ta makten från Hamas, som fortfarande styr i Gaza.

Elbristen har medfört störningar vid reningsverk och enligt tjänstemän släpps över 100 000 liter obehandlat avloppsvatten ut vid kusten varje dag, skriver Reuters. 73 procent av vattnet längs med kusten är nu förorenat med avloppsvatten, att jämföra med 40–50 procent för ett år sedan, enligt The Guardian.

-Pettersson läser detta i en TT notis och undrar varför TT inte nämner att Gaza har gräns mot Egypten och Gazanerna kan prova att köpa el därifrån och se hur länge de får leveranser när de inte betalar räkningarna. Pengar finns, araberna får miljarder i bistånd men använder dem till annat än elverk, sjukhus och vattenrening…

Gaza 2017

Gaza 2015


11 responses to “Obehandlat avloppsvatten förorenar vattnet i Gaza

 • malmobon

  Sysav avfallsanläggning utanför Ystad är en av världens bästa.
  Mycket avfallet används som gödning, och där finns odlingar.

  Exporterar denna teknologi till andra delar av världen. Hjälper till bygga upp sådana.

  I stället för att ge pengar, borde detta kunna användas inom bistånd.
  Hade förbättrat miljön och vi vet var pengarna går till.

  Gilla

 • Jan

  Om palestinier och avloppsvatten kan man väl bara konstatera att skit ska skit ha.

  Gilla

 • jockfall

  Gasa får sköta sig själva. Röfven måste sluta skicka våra skattepengar dit!

  Gilla

 • jockfall

  Ingen tvekan om vem som är skyldig! Musimer måste våldta eller sätta på en åsna för att stilla sina behov.

  Gilla

 • Kattsand

  Tänk om våra no-go zoner hade fått klara sig själva, hade det inte sett likadant ut där då?

  Gilla

 • jockfall

  Lätt att lösa. fall på knä och be en bön!

  Gilla

 • Jhonsson

  Förmodar att det inte är så många länder, som vill idka handel med Gaza.
  Men Sverige under ledning av Löfven & Co vill nog.

  Gilla

 • Mm

  Muslimer som inte kan något, ska ha utan att betala, som vanligt. För övrigt helt ointressant, dra in bidraget på 1,5milj. Sverige har ju ont om pengar. Regeringen viggar pengar allt vad de kan, överallt. Statliga företag, våra sparade pengar, sossarna är vana att stjäla. Outsourca min identitet och allt annat till Gud vet vem. Varför inte göra om ”ta ut från pensionsfonderna tricket” som Göran Person gjorde utan att återställa. Men ladorna är ju fulla enligt Regeringen så då är väl 87% trygga o glada över det multikulturella och alla lata politiker som vi skall försörja

  Gilla

 • Håkan

  Så jävla trött på nyheter om Gaza!
  Vad har vi med det att göra?

  Gilla

 • Stenbock

  Ytterligare ett för svenska folket helt ointressant reportage,för att fylla deras sagoberättelser i PK-organen,från att taga plats mot våra verkliga problem inom landet !Vem f-n har intresse av Gaza bland oss svenskar ?

  Gilla

  • Stenbock

   Ett betydligt (enl. min mening) allvarligare brott,som borde ha publicerats i svensk press som varnande exempel,till ensamma badande kvinnor.I Österrike skedde i veckoslutet ett fruktansvärt brott mot en 25-årig kvinna.I samband med ett bad i en underbar alpsjö,blev hon helt sonika bortrövad,och fängslad i en skåpbil.I ett dygn upplevde hon ett helvetes martyrium,med sexuella övergrepp.
   Tack och lov kunde man långt om länge efter intensivt sökande finna henne vid liv.En 45-årig sexualdåre blev samma kväll fångad av polisen.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: