Två husvagnar bortforslade!

Från Polisen i Uppsala

ZIGENARE. Tyvärr är det inte ovanligt att husvagnar ställs upp på fel plats. Det medför ofta nedskräpning och otrivsel för andra i anslutning till boendet i vagnarna.

Idag fick vi tillfälle att använda den utmärkta så kallade ”bilmålsvaktslagen” och kunde bärga bort två husvagnar. De tas till en uppställningsplats och lämnas tillbaka till ägarna först om och när skulderna för obetalda parkeringsanmärkningar är betalda. I dessa fall över 40 000 kr kopplat till var och en av ägarna till vagnarna.

Förhoppningsvis har vi bidragit till att området blir trivsammare och bättre kan användas till rekreation och motion – som det är avsett för.

-Pettersson tackar Uppsalapolisen för detta och upprepar att lagar och regler för att hålla de våldgästande zigenarna borta finns och har alltid funnits. Det är bara fega och flata politiker och myndigheter som inte törs använda dem.

I åratal har jag påpekat att vill man få bort tiggarna från gator och torg och deras läger så finns det mängder med lagar och regler att använda i flathetens land. Jag har skickat insändare till lokaltidningen som inte tar in dem, jag har skrivit till politiker och tjänstemän som skyller på andra och varandra, jag har mejlat ICA-handlarn hemma som säger att de sköts centralt!Ingen törs följa de lagar och regler som finns av rädslan för att bli kallat rasist.

Varför tillåts zigenare bryta mot lagar och regler

I de flesta kommuner finns det kommunala ordningsstadgar. Där det anges var och när man får campa, var man får dricka alkohol, spela musik etc. Dessutom behövs ofta tillstånd för att samla in pengar vid den lokala butiken. Varför gör polisen och de lokala politikerna inget när vissa människor bryter mot deras egna regler? 

Det finns redan flera lagar som går att använda. Egenmäktigt förfarande är i svensk rätt ett tillgreppsbrott enligt 8 kap 8 § Brottsbalken.

Påföljden är böter eller fängelse i högst sex månader.

I Brottsbalkens 8 kapitel regleras stöld, rån och andra tillgreppsbrott. De tillgreppsbrott som inte särskilt reglerats i 8 kapitlet har samlats under beteckningen egenmäktigt förfarande.

Det finns tre situationer då ett brott utgör egenmäktigt förfarande.

 1. då gärningsmannen olovligen har tillgripit något men inte har någon avsikt att behålla det tillgripna.
 2. då annans besittning olovligen rubbas på så vis att den rättmätige ägaren hindras att använda föremålet som det är tänkt.
 3. då gärningsmannen med våld motsätter sig laga självtäkt. Utövningen av våld omfattar inte bara personvåld utan kan även vara oriktat våld där gärningsmannen sliter i en sak.
 • Om den allmänna ordningen störs och polisen uppmanar någon att lämna platsen kan det även bli åtal för ohörsamhet mot ordningsmakten. Om du håller fast dig i andra eller i föremål när polisen försöker få bort dig räknas det som våldsamt motstånd.
 • Att olagligt ta sig in på annans mark, hus, fabrik, båt osv. Olaga intrång ger böter och grovt olaga intrång ger fängelse i högst två år.
 • Man får inte bo utan avlopp och sophantering.

14 thoughts on “Två husvagnar bortforslade!

 1. Zigenarna invaderade en parkering utanför Kalmar, där det tidigare funnits s.k Salvestaden.

  Där var det parkering max 24 timmar, men kommunen ändrade det genast till 30 dygn (!). Fast husvagnarna stod där betydligt längre än 30 dygn.
  Ingen åtgärd från kommunen.

  Över 20 husvagnar fanns där, en del stulna, uppställda med för små avstånd. Det finns ju regler för hur när de får stå, med hänsyn till spridning av brand.
  Ingen åtgärd från kommunen.

  Det rådde eldningsförbud, men zigenarna eldade stulna kablar och annat.
  Ingen åtgärd från kommunen.

  De skrotade bilar och tömde oljor och annat direkt på marken, vilket är ett miljöbrott.
  Ingen åtgärd från kommunen.

  Efter det avslöjades att en stöldliga haft sin bas i detta läger, stängdes det, de erbjöds bussresa hem till Rumänien, 3 (!) personer nappade.

  13 husvagnar spreds över Kalmar, på nya olagliga platser. I stort sett alla vagnar var belagda med körförbud. Några husvagnar och ett stort antal skrotbilar fanns kvar vid Salvelägret, och dessa fick kommunen forsla bort.

  Katarina Borgemo på Stadsmissionen gulligullar i lokaltidningen som förstås gjorde snyftreportage.
  ”– De lever på saker vi andra tycker är skräp. De plockar tvättmaskiner från återvinningsstationer. Av tre tvättmaskiner kanske man får ihop en som fungerar, säger Katarina Borgemo.

  Även bilarna är sådant som svenskar uppfattat som skräp.

  – De kanske får en bil som andra har förkastat. Sen är de ofta fruktansvärt duktiga på att meka.”

  Bilderna säger något annat, men det ifrågasätter förstås inte gammelmedia…
  http://d6jf7ok6u1qis.cloudfront.net/imengine/image.php?uuid=50f17434-dc85-4b49-b49b-13e718e88419&type=preview&source=false&function=cropresize&width=768&height=512&q=40&x=0&y=8&crop_w=1200&crop_h=799&z=1.345291479820628

  http://d6jf7ok6u1qis.cloudfront.net/imengine/image.php?uuid=5b347749-5ab7-4dac-bfac-f2c96fc88a2a&type=preview&source=false&function=thumbnail&width=2500&height=2000&q=72

  • Kan även tillägga att ett vaktbolag hyrdes in för att en gång i timmen patrullera området runt det olagliga lägret.
   Detta pga att det förekommit ”vildridning” och även attacker mot hästar vid ett ridhus nära intill.

   Skattebetalarna stod för kostnaden.

   Ja, de fick förstås även betala röjning och sanering av platsen efter lägret till slut revs….

   • Det är bara att konstatera politiker i alla läger vågar inte röra något från ett annat land.

    Den 1 augusti 2017 09:03 skrev Petterssons gör skillnad! :

    > Fredde commented: ”Kan även tillägga att ett vaktbolag hyrdes in för att > en gång i timmen patrullera området runt det olagliga lägret. Detta pga att > det förekommit ”vildridning” och även attacker mot hästar vid ett ridhus > nära intill. Skattebetalarna stod för kostnaden.” >

 2. Jag har sett zigienare gräva fram under sina kjolar, förmodligen stöldgods under sina kjolar och dela upp mellan sig öppet utanför Kungsmässan i Kungsbacka. Ringde polisen. Knappast de har aldrig tid med sånt smått?

 3. Det är sannerligen på tiden att genomföra en radikal storstädning i våra gemensamma miljöer och överallt där dessa socialt handikappade och ordningsföraktande sammanslutningar drar fram genom det svenska landskapet på jakt efter nya brottsoffer.
  En förbannad skam och nesa att inte befintlig lagstiftning utan undantag tillämpas för att komma till rätta med detta utbredda ofog och därmed förebygga de kännbara kostnader saneringsarbetet medför.
  Andreas.

 4. Idag på TVR nyheter: man hittade en illegal camp vid periferin till staden Timisoara (västra Rumänien). Det var många, några tiotals, fast INTE zigenare, utan syrier som lämnat migrant centret för att korsa gränsen vidare till något väst- eller nordiskt land. De bodde där i improviserade tält, i smuts och sopor i flera dagar och väntade på en vägvisare till väst, men pesonen aldrig dök upp. Man plockade alla (flera tiotals) män, kvinnor och små barn med destinationen av eget val: Syrien eller migrant centrum och vänta på svar från migrationsmyndigheten.

  Ett par syrier – bröder och affärsmän – blev utvisade och 8-årsförbud att återkomma till Rumänien. Man hade tjocka mappar med skriftliga bevis och inspelningar där rumänska hemliga polis samlat en massa information om brödernas jihadförbindelser. Deras advokat vill överklaga ….vi har också våra ’Anna Ramberg’- politiska horor bland försvarare.

  • Jag vet nu rätt antal på de som sjappat från tre olika center. Inte för att det spelar någon roll – men de kan det här med ”the more, the merrier”. 42 stycken: 10 kvinnor, 15 män och 17 barn. Det yngsta barnet att ett år gammal.
   Var glada att de hittats innan Löfvén snor dem.

 5. För inte så många år sedan tillämpades våra lagar på det viset det var tänkt och lite till.
  Vid midsommartid var många tältplatser överfyllda och ibland var ungdomar inte välkomna, då de kunde föra oväsen och.uppträda berusade. Om de unga ägnade sig åt det som kallas vild kamping i någon skogsbacke, var polisen snart där och körde bort dem. Gick det att köra bort dem på den tiden, förmodar jag att det skulle gå idag också.
  Men de som kördes bort på dem tiden var vanliga svenskar och poliserna var poliser, som gjorde det man förväntade sig, att de skulle göra.

 6. Oh well we aren’t allowed to do anything about it because we don’t want to upset Zigenare.

Kommentera