Iraniern, Ahmad Jawadi Asad, misstänks ha planerat massmord med terrorbomb i Sverige

TERRORISM. Nu avslöjar italiensk antiterrorpolis att svensk polis slagit till efter larm om att en 38-åring misstänks vid upprepade tillfällen via internet ha försökt köpa 400 kilo konstgödsel – användbart vid framställningen av bomber.

Den italienska antiterrorpolisen har lämnat underrättelser till svenska myndigheter att en 38-åring man med iranskt ursprung och dubbelt medborgarskap, svenskt och afghanskt, försökt att köpa substanser på internet som används för att framställa bomber.

Vid flera tillfällen uppges mannen ha försökt köpa 400 kilo konstgödsel som kan användas som komponent för att framställa kraftfulla sprängmedel, uppger bland annat italienska Sky.

-Pettersson säger att lita aldrig på hatmedia som kallar en misstänkt terrorist för Nässjöman…

Sedan undrar jag hur en iranier med afghanskt medborgarskap kan få svenskt? Ringer inga varningsklockor hos myndigheterna eller är det invandrande muslimer som sköter utfärdandet av svenska medborgarskap?

TIDIGARE 2017-07-21. Nässjömannen Ahmad Jawadi Asad begärs häktad misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse

MEDIA. En man i 40-årsåldern från Nässjö har gripits av Säpo i samarbete med polisen. Mannen är misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. — Vår uppgift är att skydda demokratin och rikets säkerhet och det är därför vi håller i förundersökningen, säger Karl Melin, pressekreterare på Säpo.


I tisdags greps mannen av Säpo i samband med en insats där polisen bistod. Mannen anhölls redan i måndags, i sin frånvaro. Han är i 40-årsåldern och bosatt i Nässjö och begärs häktad av Agnetha Hilding Qvarnström, som är chefsåklagare vid riksenheten för säkerhetsmål.

Eksjö tingsrätt häktade på fredagsmorgonen mannen på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Mannen är belagd med restriktioner eftersom rätten anser att det finns risk för att han undanröjer bevis.

Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Den 38-årige mannen förnekar brott.

– Han säger att han inte gjort sig skyldig till det han anklagas för. I övrigt har vi valt att tills vidare inte ge några ytterligare kommentarer, säger mannens försvarare Mikael Svegfors, till TT

Brottsrubriceringen kan innebära att man förbereder en explosion, översvämning, ras eller tågolycka eller annat som medför fara för liv eller hälsa eller omfattande förstörelse av egendom. Men exakt vad mannen misstänks ha gjort ville Säpo inte kommentera.

— I alla sådana här ärenden har vi svårt att säga något, säger säger Karl Melin, som är pressekreterare på Säkerhetspolisen.

Enligt häktningsframställan gäller brottsmisstankarna händelser från den 1 april i år och framåt. Säpo är inkopplat eftersom det rör sig om brottsmisstanke om ett allvarligt brott.

Riksåklagare Agnetha Hilding Qvarnström var med på länk vid häktningsförhandlingen och vill inte kommentera ärendet. Senast den 11 augusti ska åtal vara väckt.

-Pettersson läser ovanstående på SVT Nyheter och det enda man kan vara något så när säker på är att mannen inte är smålänning från Nässjö eftersom SVT upprepar det flera gånger i rubrik och text…

Alternativen är två: vänster extremist eller islamist. Hade det varit en högerextremist hade det stått nazist i rubriken…nu visade det sig som så många gånger förr att SVT försöker vilseleda sina läsare och tittare. Mannen heter Ahmad Jawadi Asad, född 19790625 i Iran men svensk och afghansk medborgare.

Jawadi Asad är efternamnet om jag tolkar handlingarna rätt

Eksjö Tingsrätt B 1112-17

29 thoughts on “Iraniern, Ahmad Jawadi Asad, misstänks ha planerat massmord med terrorbomb i Sverige

  1. FEL FEL FEL, Ska det förbjudas nu att köpa 400kg konstgödsel? , Herregud, han vill väl bara ta hand om sina krukväxter på balkongen
    man ska inte alltid tro det värsta.

  2. Lås dörren , stanna inne , åk INTE till jobbet , var ” livrädda ´´ , sluta handla .
    Då kommer de stora världsbankerna drabbas och inom fem dygn kommer det inte finnas några terrorister .

  3. I kväll skedde nästa mordförsök,denna gång i Tyresö….
    Vad kan det kosta att sända två ambulanser,en läkarbil och en helikopter till en skottskadad i Tyresö ? Märkligt ibland finns det nog med resurser.

  4. Vad är problemet? Att han ville köpa 400 kilo konstgödsel beror säkert bara på att han ville odla lite potatis i parketten. Hade jag varit hans advokat så hade jag använt det som försvar. I det Sverige som vi har nu, så hade det garanterat lyckats…

  5. Lås in tills han själv vill åka hem = där han hör hemma med likasinnade! Tack Italien för informationen, när det smäller, för det kommer det garanterat göra när han får chansen, kan våra myndigheter inte säga att vi var naiva och han var en okänd ”ensamvarg”.

    • Precis tack Italien! De flesta som tagits är efter tips från utlandet. Den uzbekiske lastbilschauffören struntade dock Sverige i då tipsen kom från Uzbekistan och Ryssland och det vet man ju hur onda de är och inte något att lita på

  6. Här en annan import som beter sig lite annorlunda…Mazen S lär han hetta och tydligen en korsning neger/arab. I varje fall var/är han gift med ”Lydia” som knappt undkom döden,när han angrep henne.I ett PMM-utbrott försökte han döda sin hustru.Nu sitter han häktad medan hon ligger på sjukhus i Cottbus (östra Tyskland) med svåra skador.Åter en kostnad som Merkel kan gottskrivas ! Bild från BZ:
    ’https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/de-asitcp-ir-bz-data-prod/data/uploads/2017/07/lydia_1500832599-768×432.jpg

  7. Det gröna terrorkriget? Migrationsverket har förmodligen många Sverigefiender anställda med ursprung från medeltida mena-kulturer. Jag kan tycka det är minst lika stort förräderi, som Transportstyrelsens. Risken för skador mot Svenska ursprungsmedborgare är jämförbara.

  8. Vi är världsbäst på att importera andra länders problem och betalar för det.
    Fantastiskt hur ett lands folk kan bli så stolligt.

  9. Babbe är bildad, han vet att de gröna växterna han har i sitt hem kräver mycket omsorg, typ 400 kilo konstgödsel.
    Han bryr sig om växter, djur och människor.

  10. Ja i praktiken är ju varenda bonde en latent Dynamit Harry , det är ju någonting för SÄPO att undersöka . Det måste nog betyda att var varenda bonde måste inneha licens för att få handskas med dylika varor . Det måste inrättas en ny myndighet med vidhängande GD .

  11. Någon liten heder har han dock,han ville köpa.
    Annars tror jag väl att det står många ton helt obevakat i böndernas lagårdar.

    • Ja förra året skrevs om stöld i Skåne av c;a 600 kg sådan gödning !
      Då hette det i svensk PK-press att det var ”östligor” som låg bakom.
      Men mig lurar man inte…. Är tämligen säker på vilka som stal det !

  12. En riktig multikulturell tillskott kan man säger, snart också Svensk medborgare. Men jag känner mig inte ett dugg berikad.

  13. Den svenska nomenklaturan är MYCKET dyr för Sverige ekonomiskt men de är också kostsamma vad det gäller vår säkerhet. Att övriga länder i världen försvara sin egen befolkning mer eller mindre är inte något som svenska politiker tar lärdom av utan utsätter den egna befolkningen för olika trakasserier från en nyimporterad befolkning. Dessa herrar och damer bör vi göra oss av med och då i demokratiska val. Det hastar för vi har redan passerat tolvklockslaget.

KommenteraAvbryt svar