Biskop Brunne är socialdemokrat

SVENSKA KYRKAN. Eva Brunne är sedan 2009 biskop i Stockholm stift och öppet socialdemokrat. Yttrandefrihet och åsiktsfrihet gäller även biskopar så det är inte så mycket att säga om. Hur lämpligt det är att Twittra om saken får var och en bedöma med tanke på att staten och Svenska Kyrkan skildes för 17 år sedan. 

Värre är kanske att biskop Brunne ville ta bort de kristna symbolerna i Sjömanskyrkan i Frihamnen, Stockholm. Ut med korset och märk ut riktningen mot Mecka, var hennes önskan, för att muslimer skulle känna sig välkomna.

Att Svenska kyrkans representanter inte klart fördömer islam som förföljer, kristna, judar och andra minoriteter säger också lite om hur långt det har gått.

Svenska kyrkan har 22 000 anställda, fler än sex miljoner medlemmar och en enorm ekonomi. Man kan tycka vad man vill, men ska vi släppa allt detta till svenskfientliga krafter?

Jag är övertygad om att bland kyrkans drygt sex miljoner medlemmar är inte majoriteten vänstervridna hbtq-aktivister och islamkramare utan vettiga människor.

Om alla vettiga lämnar kyrkan kommer andra att ta över och risken är stor att det blir muslimer med hjälp av pengar från den rika arabvärlden? Är det en sådan kyrka vi vill ha?

– Pettersson är ateist, men är medlem i Svenska kyrkan. Jag ber er bara att tänka efter, det är lätt att slänga in handduken och låta andra sköta ruljansen, men kyrkan är en del av vår historia vare sig vi vill eller inte…

Den 17 september 2017 är det kyrkoval.

23 thoughts on “Biskop Brunne är socialdemokrat

 1. Bara att läsa intervjun med Biskop Brunne fick mig att vilja gå och rösta, tvärtemot henne! Nu säger hon att det inte stämmer att hon ville ta ner korset i sjömanskyrkan, något som stått mycket om och som hon fått massa arga mail om. Hon ville bara ta ner det tillfälligt…!? Var det bättre?!

 2. Jag lämnade den Svenska Islam kyrkan 2010 och anser fortfarande att mitt val var helt riktigt.

  • Jag lämnade Svenska Kyrkan 2005 pga att den dåvarande ärkebiskopen Hammar flirtade med Islam! Humanist(till en viss gräns) och socilt sinnad kan man väl vara utan att ingå i någon religiös förening?

 3. Svenska Kyrkan är verkligen på dekis med dessa halvkommunister
  uppe i kyrkans högsta ledning? Förr i tiden kunde man ha en
  komminister i Kyrkan, men i dag ska det vara kommunister, och det
  är alls inte samma sak.

 4. 87 % röstar inte i kyrkovalet, trots att de är röstberättigade.

  Valdeltagandet i senaste kyrkovalet låg på 12,8%. En ökning med 0,9 % från 2009.

  Röstberättigade till kyrkovalet 2013, var 5 453 234 medlemmar. En minskning med över 200 000 personer jämfört med valåret 2009.

  Fakta om kykovalet 2013……..

  http://kyrkoval.svenskakyrkan.se/Valresultat2013/slutg/Valresultat/Resultat/Kyrkomote.aspx

  Tidigare valresultat……..

  https://www.svenskakyrkan.se/tidigare-valresultat

 5. Jag googlade på Svenska Kyrkan och fann en hel del som hänt där bakåt i tiden bl a om samröret med Socialdemokratin och diverse andra suspekta personer. Av det jag hittills läst så upplevde jag kontakterna som mycket komprometterande både för Svenska Kyrkans företrädare och för Socialdemokraterna samt även för de övriga deltagarna. Se ett par exempel nedan om vad som förekommit.

  Citat

  Välkommen till ”Det goda livet”
  Lördag 17 november 2012 på Club 700 kl 10.00–12.00 & 13.00–17.00

  Fyra seminarier om alltifrån barnfattigdom till religionsdialog, utställare,
  panelsamtal med Lotta Bromé som moderator och komikern Soran Ismail!
  Sören Olsson – Författare, Hans-Erik Nordin – Biskop, Strängnäs stift, Lena Baastad (S) – Kommunalråd.
  Ta med dina drömmar om ett bättre Örebro och kom.
  FRI ENTRÉ!

  Gillar du drömmar som blir verklighet? Missa inte vårt seminarium på Promotionbåten, i Lokal B:21 kl 11.00–11.45!
  ”Svenska kyrkan – tydlig resurs för city och arbetsliv”

  Det började som två drömmar. Den ena var ett utvecklat samarbete med Örebro city. Den andra var förbättrat stöd till handeln på Marieberg. Svenska kyrkan satsade – och drömmarna blev verklighet, med hjälp av
  citypräst Magdalena Sjöholm och arbetslivs-diakon IngMarie Rice Edsbrand. Under det här seminariet berättar Magdalena om sitt
  första år som citypräst då Svenska kyrkan varit med på Live at heart, Kulturnatten, testat drop-in-dop och dragit igång natt-öppen kyrka – och IngMarie berättar hur hon arbetar med anställda och företagsledning
  på bl.a. Marieberg köpcentrum, IKEA och Örebro Airport.
  Magdalena Sjöholm, citypräst och
  IngMarie Rice Edsbrand, arbetslivsdiakon

  Slut citat

  Läs gärna på länken nedan:

  https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwj8gbi5uq_VAhWva5oKHeKjCaAQFggtMAA&url=https%3A%2F%2Fwww.svenskakyrkan.se%2Fdefault.aspx%3Fid%3D928143&usg=AFQjCNFijLr2s4KhZBAkYwbmYqx5uE2jXA

  Delcitat

  I samband med Katrineholms kulturnatt 6 oktober 2012 arrangerade
  Strängnäs stift i samverkan med Katrinholmsbygdens församling
  och Sensus studieförbund en samtalskväll med Hans-Erik Nordin,
  Elisabeth Bäck, Joyce Kimwaga-Lundin, Jakob Samuel, Mona Sahlin,
  Gabriel Forss och Christina Jutterström i Katrineholms bibliotek.

  Starttid var kl 18.00 men redan vid insläppsdags kl 17.30 hade en lång kö intresserade människor samlats och cirka 200 personer lyssnade på samtalet och deltagarnas syn i olika frågor. Katrineholmsbygdens
  församling bjöd också på en enklare förfriskning bestående av cider och hemlagade bullar från Norrgåvornas mötespunkt.
  Svenska kyrkans syfte med själva samtalet var att som en aktiv part delta i och ta ställning i samhällsdebatten samt i viktiga samhällsfrågor.
  Samtalet, som pågick ungefär en och en halv timme, inleddes av moderator Christina Jutterström med frågan: ”Vad är det gott liv?” Under samtalets gång kom många viktiga frågeställningar upp och diskuterades, där man bland annat poängterade det förtroende och inflytande över samhället som finns även för människor som inte betraktar sig som religiösa.

  De mänskliga värderingar och den etiska samhällssyn som kyrkan står för är betydelsefull för påverkan av fördomar och människors känsla av utanförskap. Deltagarna återkom under samtalets gång ofta till vikten av kyrkans profil när det kommer till hur vi ser på och möter flyktingar, och hur man kan enas för att mota rädslan för andra oliktänkande människor och kulturer. Ett exempel är rädslan för muslimer och andra religioner, där man efterlyste samarbete mellan olika religioner och försök att skapa samhörighet genom kunskap istället för att förstärka rädslan.

  Slut delcitat

  Läs gärna vidare på länken nedan:

  https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiO-MSJtK_VAhVJYpoKHbWoBbMQFgg5MAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.svenskakyrkan.se%2Fdefault.aspx%3Fid%3D958729&usg=AFQjCNG0CBsoqVKIiwWbQLInxOc3WUYddw

  D v s man arrangerade samkväm 2012 under rubriken ”Det goda livet” och vid dessa möten talades det bl a om …

  ” … att mota rädslan för andra oliktänkande människor och kulturer. Ett exempel är rädslan för muslimer och andra religioner, där man efterlyste samarbete mellan olika religioner och försök att skapa samhörighet genom kunskap istället för att förstärka rädslan.”

  Idag 2017-07-30 (d v s snart 5 år senare) resultatet av den förda politiken och vad detta vanvett är på väg att göra med vårt land Sverige.

  • Rättelse:

   Sista stycket i min kommentar ovan skall lyda:

   Idag 2017-07-30 (d v s snart 5 år senare) ser vi resultatet av den förda politiken och vad detta vanvett är på väg att göra med vårt land Sverige

 6. Horribelt och bortom rimlighetens gräns. Hur är det möjligt, så mycket röta och moralisk uselhet ? Som om det inte räcker att allt är frånstötande och motbjudande … nu ska svenska kyrkans prelater stoltsera med islamiska bundsförvanter öppet – utan skam eller samvetskval.
  Och jag trodde att ortodoxa kyrkan är värst när jag häromdan berättade att homosexuella präster sparkas och förbjuds från all framtids kyrkoaktivitet. Men det är långt från sexuella avvikelser till förräderi mot sitt land.

 7. Du har så rätt i det Pettersson. Vilka är med i svenska kyrkans styrande organ? Vänner av våra traditioner eller motståndare.
  Jag skall kolla upp vilka, som är valbara och rösta på de jag vill ha med i kyrkans styrelser. Man kanske skall gå och höra sig för och snacka lite med de närmaste lokala inom kyrkan för att få en uppfattning. Jag skall även sprida vidare till förmodade Sverigevänner, uppmaningen varför de bör rösta i kyrkovalet.

  • Jag är heterosexuell ( om gud tillåter) , inte sosse och som ”grädde på moset”………..estet !

 8. Att inte Brunne och compani förstår att vi ”fåren” ( som ni ser oss) är trötta på ER !
  Vi eller jag rättare sagt jag funderar starkt att liera mig med hornpelle !

  • ”Vi eller jag rättare sagt jag funderar starkt att liera mig med hornpelle !”
   Nej för tusan, gör inte det, för då hamnar du i samma sällskap som
   våra skenheliga biskopar.

 9. Av de sex miljonerna medlemmarna är det inte många som verkligen är frälsta och att Eva Brunne skulle höra till den lilla skaran ser jag som ytterst osannolikt.

 10. Svenska kyrkan är ju sen många år kommunistisk. Se bara KG Hammar Wejeryd och Jackelen alla kommunister.

Kommentera