Det handlar om Löfven, inte Hultqvist

INRIKES. En regeringschef som inte blir informerad av sina statsråd! ”Detta måste av alla uppfattas som bevis på att statsministern inte fyller sin uppgift som ledare av regeringens politik”. Skrev Tage Erlander i sin dagbok för 54 år sedan.

Peter Hultqvist hit eller dit. Den stora saken är vad den här affären säger om statsminister Löfven.

Sommaren 1963 unnar sig statsminister Tage Erlander en riktig semester och reser till arbetarrörelsens nya hotellkomplex i Toscana.

Den 20 juni skriver han i reseboken: ”Det finns tydligen inga som helst behov av mig i Stockholm.”
Just den dagen grips i Stockholm överste Stig Wennerström, misstänkt för mångårigt grovt spioneri på uppdrag av Sovjet.
Detta vet statsministern inget om.

Erlander känner inte till att misstankar mot Wennerström funnits en längre tid. Eller att de stärkts det senaste året, till följd av en intensivare spaning. Säkerhetspolisen har informerat regeringen, i meningen berört statsråd.
Men Tage Erlander badar på. Först tre dagar efter gripandet får han information.

Läs mer på Expressen… 

-Pettersson inser att Tage Erlander var tre-fyra nummer större än dagens politiker. På Erlanders tid var en ämbetsman en ämbetsman.

Tage Erlander 1965: ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.”

Nåväl, även Tage hade sina fläckar som chef för Sveriges koncentrationsläger men det får vi ta en annan gång, eller använd bloggens sökruta…

13 thoughts on “Det handlar om Löfven, inte Hultqvist

 1. Hur många av er är rädda för att era körkort är ”sålda” till en ”grossist” räck upp en hand….
  👋

  • Självklart är alla det !!!
   Dags för ALLA SVENSKAR ATT BYTA NAMN (då måste man begära ett nytt körkort – obs och kräva att det inte är offentligt).
   Vi vet ju att vår ”nye” inrikesminister är sååå stolt för sitt förslag, som gått igenom i ”riksdagen” (det är nog det enda han lyckats med).
   Får vi inte byta namn är det bara att DO anmäla detta !!!
   Jag har en del förslag till namn, t.ex. Ahmed, Ali, Sahra, Mahdora och m.fl. jag tror att vi alla har tillräcklig fantasi för att klara detta !!!
   Låt regeringen inte komma undan med denna flagranta riks förädring !!!!

 2. Innan den skamfilade S/S Svea går upp i vind, vänder och styr mot öppet vatten, måste vi vräka den socialdemokratiska teaterkulissen med anhang över bord. Sedan seglar vi bort utan att lämna några livbåtar.

 3. När han var statsministe var det en ära att få företräda befolkningen och man behövde inte bo i ”palats” han bodde i en lägenhet med sin familj !!!
  Dessutom var de flesta politiskt tillsatta ”lekmän” med en ersättning för de nuvarande som var en ”skärmytsling”, möjligtvis ersatta för resor till möten.
  De dåvarande politikerna ansåg det som en självklarhet att ställa upp för landet utan ”hutlösa” ersättningar.
  Skillnad nu och då går inte att jämföra ens.
  Var dom mera ”dumma” då jämfört med nu ???
  Möjligen ville dom inte ”sko” sig på statensbekostnad !!!

 4. Vi har en Svetsar till Statsminister! Han gick inte ens ut den utbildningen!
  I Ö-vik minns man än att raser o ledighet var viktigare än att ta ansvar för sin arbetsuppgift!!
  Hägglunds är kända för sina lata arbetare!

 5. Ger man fan på att Löven visste om det, de hade mörkat allt om inte DN journalisten hade kommit på det, låter OTROLIGT att ingen av mähäna har sagt ett jävla ord till Löven innan bomben släpptes,vi pratar om 8-10 månader, eller är det någon mer än jag som inte köper att de har haft chans att prata, känns som en gigantisk mörkning från sossarnas sida.

  • Ja, garanterat har han fått veta det tidigare men de sökte väl febrilt igenom alla mötesprotokoll de dagar han var tyst och hittade inget bevis för det före januari 2017.

 6. Det är väldigt allvarligt för ett land att ha en försvarsminister som inte berättar för allmänheten att uppgifter om landet lämnas ut till främmande makt.

  Varför skulle allmänheten vilja ha en en sådan försvarsminister?

 7. Tage Erlander var både rolig och statsman. Stolt en gång då han invigde Per-Albin Hansson bysten mitt över P-A Hanssons föräldrahem i Kulladal, Malmö.
  Fick ta honom i hand.
  Stor skillnad på dåvarande socialdemokrater och dagens. Egentligen började eländet med Olof Palme.

  Tyvärr går det inte förklara detta för s.k. födda sossar. Indoktrinerade.

Kommentera