Det går bra att prata med Saudiarabiens mördare men inte med SD

ISLAM. FN:s utredare anklagar den Saudiarabiska militära koalitionen för att i mars ha utfört en dödlig attack mot en somalisk migrantbåt utanför Jemens kust.

FN:s utredare påstår att 42 människor dödades och 34 skadades på fartyget som hade fler än 140 personer ombord och befann sig i Röda havet nära hamnen i Hodeidah.

”Det civila fartyget attackerades med hjälp av ett 7,62 mm kalibers vapen från en beväpnad verktyg helikopter,” säger utredarna i en 185-sidig rapport som lämnades till FN:s säkerhetsråd i måndags.

”De saudiska koalitionsstyrkorna är de enda parterna i konflikten som har förmågan att använda beväpnade helikoptrar i området”, enligt rapporten som även säger att helikoptern sannolikt kom från ett örlogsfartyg.

Koalitionen består av Saudiarabien, Egypten, Förenade Arabemiraten, Bahrain, Kuwait, Jordanien, Marocko, Senegal och Sudan. De har anklagats för liknande attacker tidigare.

FN-rapporten säger att attackerna brutit mot internationell humanitär rätt och hotade fred, säkerhet och stabilitet i Jemen.

Reuters

-Pettersson tycker det säger en hel del om Sveriges regering som samtalar med Saudiarabiens mördare, röstar fram Saudiarabien till FN:s kvinnorättskommission. Låter Saudiarabien finansiera muslimska samfund och friskolor i Sverige, kritiserar länder i Östeuropa för att de inte vill ta emot migranter men inte Saudierna som inte tar emot några flyktingar och vägrar kalla landet en diktatur men kan inte samtala med Sverigedemokraterna på grund av SD:s påstådda människosyn…

7 thoughts on “Det går bra att prata med Saudiarabiens mördare men inte med SD

    • ”Han måste gå en SFI-kurs för att bidraget ska betalas ut”. Aha jag trodde man gick för att lära sig svenska, få ett jobb osv!

  1. Svenska regeringen, inklusive alla andra partier, är dödligt förskräckta för SD. De ser SD som ett hot mot dem alla och de vet att SD kan bli så stort att skulle kunna regera utan stöd från andra.
    Saudi och andra mördarregimer ser de inte som ett sådant och med dem går det bra att pratar.
    Våra politiker är inget än en skock hycklare!

KommenteraAvbryt svar