Peter Springare: ”I stort sett hela polissverige håller på att resignera”

BROTTSLIGHET. Att antalet särskilt utsatta områden enligt officiell statistik nu har växt till 23 stycken vittnar om att samhället och ytterst polisen tappar kontrollen och våldsmonopolet i dessa områden. Det berättar Örebropolisens utredare av grova brott, Peter Springare. Han menar att chefer inom polisorganisationen, inklusive rikspolischef Dan Eliasson, är handlingsförlamade när de i själva verket borde ta i med hårdhandskarna.

Rikspolischefen Dan Eliasson gick 21 juni ut i pressen och vädjade med en teatralisk retorik om hjälp. Han presenterade samtidigt en rapport där NOA, Nationella Operativa Avdelningen, nu identifierat 23 ”särskilt utsatta” områden bland totalt 61 utsatta områden runt om i landet. Det är alltså ett tillskott av ytterligare åtta ”särskilt utsatta” områden sedan den nya polisorganisationen sattes i sjön.

”Hjälp oss, hjälp oss”, kved han ynkligt och teatraliskt. Han vädjade till andra samhällsaktörer om hjälp med att komma till rätta med brottsligheten. Men detta duger inte, gode herr rikspolischef. Det som hänt och händer veckans alla dagar i dessa förlorade bostadsområden runt om i Sverige är utom all förebyggande och dialogkontroll. Det har helt enkelt gått käpprätt alldeles för långt. Det som händer i dessa områden i form av våld, skjutningar, utpressningar, hot och annan grov kriminalitet är polisens sak i allra högsta grad. Det är uteslutande vår sak att ingripa och rota runt i denna röra.

Det är vi poliser som måste se till att uppdaga brotten, gripa och utreda de kriminella gärningsmännen och därigenom se till att de blir inkapaciterade i anstalt där de hör hemma. Kort sagt det är vi inom polisen som med kraft måste återta våldsmonopolet i dessa områden. Det är vårt yttersta samhällsuppdrag. Det måste vi göra själva, genom för ändamålet intelligenta och professionella beslut och överväganden.

Exempelvis måste vi satsa på rätt saker när det gäller att bygga upp strukturer inom vår organisation, så att vi kan gå i land med vårt uppdrag och leverera det som skattebetalarna har rätt att förvänta sig. Kärnverksamheten måste prioriteras. Alla våra resurser måste under ett antal år uteslutande läggas på ordningspolisverksamhet och kriminalpolisverksamhet.

Sociala insatsexperiment med polisen inblandad och diverse dialogprojekt måste stå tillbaka till dess att förhållandena normaliserats, framför allt i alla utanförskapsområden runt om i Sverige. Det är ju helt befängt att tro att man mitt under brinnande ”krig” skall gå in och ägna sig åt förebyggande och dialogverksamheter. Vi kan heller inte hela tiden gömma oss bakom alibit att straffen är för låga och att åklagare släpper ut våldsverkare med vändande post.

Polisen måste av egen kraft och med stöd av den lagstiftning som faktiskt finns och som räcker till, ta tillbaka våldsmonopolet. Det är polisen som skall se till att kriminella inte öser stenar över blåljuspersonal. Jag tror vi lurar oss själva om vi adresserar problemen till polisens tillkortakommanden i utanförskapsområdena, för mycket till dålig lagstiftning och andra aktörers agerande. Detta är för närvarande polisens största ”utmaning”, rättare sagt problem, och det framgår med all önskvärd tydlighet att Dan Eliasson, Mats Löving och samtliga deras regionpolisledningar inte håller måttet och har förmågan att inse vad som krävs…

Läs hela Peter Springare krönika på Nyheter Idag…

…eller på norska…

 

Om Peter Springare på bloggen…

-Pettersson påstår inte att det inte finns svenska rötägg men polisen är dimensionerad för att ta hand om dem och inte tusentals extra importerade problem. Det är lika med skolor, vård osv. Problemen bottnar till största delen i asylinvandringen…

38 thoughts on “Peter Springare: ”I stort sett hela polissverige håller på att resignera”

 1. Peter springare har helt rätt i att det måste bli ett slut på daltandet med alla dessa mycket grova kriminella som tagit över område efter område och det kommer inte sluta med det för så länge dom märke att det inte finns något motstånd så kommer det att fortsätta. Och en sak är säker att enda sättet att få stopp på detta är att visa från och med nu så kommer vi inte längre att tveka utan vi kommer använda precis så mycket våld som krävs för att göra slut på erat skräckvälde i alla områden i Sverige.

 2. Nej lägg ner nu, folk måste börja inse att det finns inget som någon kan göra nu, det är försent för länge sedan, ta i stället och försätt Sverige i konkurs och låt folket ta över rättssäkerheten, släpp samtliga vapen fria bland genuina ostraffade svenskar och låt dessa städa upp i gettona och resten av samhället och inför samtidigt straffimmunitet för samtliga genuina ostraffade svenskar tills dess att samhället åter kan stå på alla 4 benen och inte som nu då landet ligger i koma med respirator.
  I grund och botten hoppas även jag på att Sverige kan räddas, men alltså ….så mörkt som det ser ut så tvivlar jag starkt på det.

 3. Varför görs inget åt alla de barn som är ”hemmabarn”? Ingen vet hur de har det före 7års ålder då skolandet börjar. Vi har ju hört att många blir slagna . O vi känner till tvång av vedervärdigt slag mot flickor. Om föräldrar ej klarar att vara goda demokratiska , o jämlika medborgare -så behöver vi lära ut detta. Föräldrautbildning. Lärdomar om vad hur o när barn behöver bemötas. Ge barnbidraget som belöning.Då ges ett val. Utbildning om tex demokrati i hemmet ger pengar=barnbidrag. Utan utbildning, info = utan barnbidrag under kursernas gång. (-vi har ju resultatet redan). Att vi resonerar : pratas om mer pengar -bränner de färre bilar då? Gör som vi andra -tar de jobb som finns för både kvinnor och män. Eller studerar som vi andra ’o lånar de flera hundra tusen vi andra får ta o dras med hela livet. Eller slutar skolka o får studiepengen . De jag känner har i inte ens tid att stå ute o bränna bilar . De läer läxor. -så vad är då frågan ? Behöver hjälp ? O i vilket långsiktigt syfte? Pengar behövs inte för att tala vänligt, inte heller kostar det något för en far att vara ett föredöme genom att visa musklerna där de behövs; skura golv, bära tungt. O samtala, ge uppgifter till barnen från första början-då hinner föräldrar lära ut de vuxenfärdigheter de små måste kunna. ALLT DETTA SKER JU INOM HEMMETS VÄGGAR. -så varje fråga som dyker upp: prata med föräldrarna! Dom vet !

 4. Vad har vi för sorts politiker idag? De måste vara som de tre aporna. Det enda som gäller är att hålla sig kvar vid köttgrytorna och möjligen att hjälpa till att skaffa välavlönade jobb åt sina trosfränder.

  När Ygeman framträdde som en stor vit handlingskraftig handske trodde man att nu skulle Eliasson åka, inte minst när poliserna själva ville ha bort honom så skulle allt redas ut. Nu vet vi. Den där Ygeman visade sig inte bli en tummetott ens.

  Stefan Löfven säger att han ska sitta kvar som statsminister under alla omständigheter och han ”tror” inte på SD:s ökning bland arbetare. ”Det är ändå resultatet på valdagen som gäller” säger han.

  Minskningen av migranter tror jag inte alls på. Afrikanerna väller nu in över Europa sen de sprängt gränserna. Rapporter från Schweiz och Österrikes gränser ser illa ut.

 5. Det svenska rättsväsendet har varit dimensionerat för det samhälle Sverige var för några decennier sedan. Det var på den tiden, då det bodde svenskar i Sverige. Men Reinfeldt och Löfven ville ha något annorlunda. En helt okontrollerad invandring tilläts och framställdes som en högvinst.
  OK, de blev en högvinst för invandrarna men en nitlott av enormt format för oss svenskar. Många framtida generationer kommer att få betala notan för dessa politiska ledares missgrepp.
  Kriminaliteten ökar i takt med invandringen. Antalet poliser mindre till antalet än någonsin och försedda med en oduglig ledning. Att se en polis patrullerande på en gata eller torg är en sällsynthet. Medborgarna åtnjuter inte längre det skydd de borde ha. Den importerade brottsligheten har nått sådana dimensioner, att myndigheterna med alla medel försöker dölja, vilka det är som begår brotten. När rättsstaten havererat inträder ofta ett tillstånd av anarki. Hur långt har vi dit?
  Vi måste få en sverigevänlig regering vid valet 2018.
  Låt oss förpassa Löfven och hans regering till historieboken.
  Sveriges väg i den allt brantare utförsbacken måste hejdas!

  • Nu råder enligt uppgift högkonjunktur. Någon som har tittat på vilken näring som står för högkonjunkturen? Är den exportrelaterad, privat företagande eller skattefinansierad? Eller t.o.m. finansierad av EU? Nån som vet?

 6. Som kanske bekant läser jag enbart svensk PK-press sporadiskt.Detta p.g.a. risken att bli illamående resten av dagen.
  I dag tittade jag in på STATS-TV`s textsida,för att se om något förutom jordskalvet vid KOS skett.Jo det fanns en sida som fick mig att vakna till.
  Rubriken ljöd ”Sverige allt mindre asylvänligt” !!! Man t.o.m. konstaterade att Sverige nu fick färre lyckosökare än Grekland,Italien och Frankrike…. Det sista landet borde inte ha funnits med,eftersom Franc i år endast mottagit knappa 400 av ”dessa stackare”.Däremot har man glömt Spanien som just nu angripes från alla håll av afrikanska niggrar.
  Nåväl att göra en sådan undersökning är ju i sig själv helt meningslöst.
  Naturligtvis får de länder som dessa anländer/importeras till,fler än lilla Sverige uppe vid polcirkeln.Ungefär som att konstatera hur Sthlm`s
  Centralstation,har större resandefrekvens än Norra och Södra stationerna i staden. Källan till denna falska vinklade sida,är som tidigare TT.
  En bild från dagens Krone med delar av skörden senaste veckan:
  http://imgl.krone.at/Bilder/2017/07/20/Aussagen-von-Kurz-wie-von-einem-Neonazi-Kritik-aus-Italien-story-579609_630x356px_1bcbc9b40ad697eed7be38f7f06e49b7__storybild_jpg.jpg

 7. Denna fråga är en stor anledning till att SD håller på att bli största parti.

 8. Polisen har varit mer eller mindre tafatta sen mitten av 1970 talet och detta har bara eskalerat sen dess. Dagens poliser talar som räddhågsna kärringar. Mitt förtroende för myndighets och räddningstjänstens chefer är NOLL och intet.

 9. Den nuvarande regeringen är ena riktiga klantarslen och det är samtliga medarbetare till dom också.
  Sverige har varit utan regering sedan 1969.

 10. Pajasen Alex Schulman kallar Springare för ”en vanlig bitter rasist”.

  Men, det är klart:
  – vad vet Springare som bara har mer än 20 års erfarenhet, jämfört med en så allvetande, viktig och intelligent person som Schulman…?

  Tyvärr inser inte (vägrar inse? att Eliasson är oduglig på posten som RPC.
  Ge honom en landshövdingtjänst istället, och tillsätt en kompetent person!

  • Schulmannnarnas mamma var ju grav alkoholist. Bägge Schulmans är ju exempel på hur alkoholen kan drabba barnen. Bägge Schulmans har ju grava fosterskador rent genetiska felkoder stackarna.

  • Landet styrs av barnpolitiker. Kan vi skrapa ihop tillräckligt många vuxna för att få Sverige på fötter?

   • Svaret är nej. Sverige är en lekstuga som i stort befolkas av personer som inte är torra bakom öronen.

 11. De ansvariga är livrädda för: 1) alla journalister som kommer att såga dem och deras framtid därför att insatserna bedöms som främlingsfientliga 2) alla tantorganisationer och alla manliga och kvinnliga blomsterhattar av båda könen(+ alla de 511 olika kön som finns därtill) 3) alla organisationer typ ”Black lives matter”. Jag höll på att skriva ”White lives matter” men insåg att det var fel. 4) alla andra, ingen nämnd och ingen glömd, som kommer att beskylla dem för rasism, nazism, fascism – tre små ord som helt styrt utvecklingen i Sverige de senaste 30 åren.

  • Återigen: Han är strategiskt placerad där han sitter för att agera precis som han gör.

 12. Kriminella gärningsmännen ska inkapaciteras på anstallt. Ändra lagstiftningen så att fler brott ger längre påföljd och att straffen förlängs vid fortsatt grov brottslighet.

  Livet är som bekant en smittsam sjukdom som slutar med döden.

  Varför inte då? Brott är en smittsam verksamhet som slutar med döden i fängelse med diagnosen ”teminal kriminell”.

 13. Och så här VILSELEDER media svenska befolkningen om asylant-tsunamin.

  Rubrik i media idag: Färre asylsökande söker sig till Sverige

  Text:
  Det finns sju EU-länder som tagit emot fler asylsökande än Sverige under 2017. Det visar färsk statistik från EU:s statistikorgan Eurostat

  Men…. av de sju länderna som tar emot fler än Sverige är Tysland, Italien, Frankrike och Storbritannien nästan 10 gånger större än Sverige….

  Alltså, ITALIEN tar inte emot fler asylanter än Sverige.

  1. Tyskland
  17 211 asylanter på folkmängd 82 800 000
  => 17 asylanter/ 82 000 invånare => 1 asylant /5 000 personer

  2. Italien
  11 749 asylanter på folkmängd 60 589 445
  => 12 asylanter / 60 589 invånare => 1 asylant / 5 000 personer

  3. Frankrike
  6 320 asylanter på folkmängd 66 990 826
  => 6 asylanter / 66 990 invånare => 1 asylant / 10 000 personer

  4. Grekland
  4 892 asylanter på folkmängd 10 846 979
  => 4 asylanter / 10 846 invånare => 1 asylant / 2 500 personer

  5. Storbritannien
  2 689 asylanter på folkmängd 65 097 000
  => 3 asylanter / 65 097 invånare => 1 asylant / 22 000 personer

  6. Österrike
  2 095 asylanter på folkmängd 8 699 730
  => 2 asylanter / 8 699 invånare => 1 asylant / 4 500 personer

  7. Belgien
  1 835 asylanter på folkmängd 11 250 585
  => 2 asylanter / 11 250 invånare => 1 asylant / 6 000 personer

  8. Sverige
  1 798 asylanter på folkmängd 10 042 928
  => 2 asylanter / 12 042 invånare => 1 asylant / 6 000 personer

  • Missade media tidigare år….????

   Asylsökande till Sverige år 2012-2016. Från SCB.

   2012. Män: 27 745 Kvinnor: 16 142

   2013. Män: 34 763 Kvinnor: 19 496

   2014: Män: 54 817 Kvinnor: 26 484

   2015: Män: 114 728 Kvinnor: 48 149

   2016: Män: 17 352 Kvinnor: 11 587

   Här på länken till SCB kan man söka fakta själv……

   http://www.statistikdatabasen.scb.se/pxweb/sv/ssd/START__BE__BE0101__BE0101P/Asylsokande/?rxid=f45f90b6-7345-4877-ba25-9b43e6c6e299

  • Borde inte ordningsföljden vara det land som tar emot flest per capita.
   1 Grekland 1 på 2,5′
   2 Österrike 1 på 4,5′
   3 Tyskland och Italien 1 på 5,0′
   4 Belgien och Sverige 1 på 6,0′
   5 Frankrike 1 på 10,0′
   6 Storbrittannien 1 på 22,0′
   F. ö. släpar statistiken, det kom ju 1000 kvotflyktingar nyligen och 2000 till är att vänta och då har vi Sverige med
   1 asylsökande per 2093 invånare.

   PK-eliten jublar, vi är de mest humana nationen återigen.
   Hipp, hipp, hurra!

  • Och hur hjälper det Sverige att fler EU länder är vilseledda? Det här är ett EU problem.

 14. Klarspråk från Peter Springare. Bra.

  Mycket bra författat och dessutom en bra beskrivande bild av en av Sveriges många ”utmaningar”.

  Eller problem som det heter, vilket Springare så riktigt påpekar.

  Springare ger också tydliga besked om vad som måste till, inom polisverksamheten, för att få en bättre kontroll på samhällets brottslighet.

 15. Peter Springare == VILKEN HJÄLTE!

  Våra poliser är våra skyddsänglar!
  Våra poliser utsätter sig för belastningar och risker för att skydda oss.
  Våra poliser måste känna vår uppskattning.
  Beröm en polis!

Kommentera