Män under 50 portas från Tempelberget


ISLAM. Muslimska män yngre än 50 år har portats från Tempelberget i Jerusalem inför de massprotester som väntas i samband med dagens fredagsbön, enligt en talesperson för israelisk polis.

Protesterna gäller de metalldetektorer som placerades ut förra veckan sedan tre araber skjutit ihjäl två israeliska poliser och försökt gömma sig i området. Palestinier invänder att det vore befängt för våldsmän att försöka ta med sig vapen in på en av muslimernas heligaste platser.

Muslimska ledare uppmanar världens muslimer att bojkotta det heliga tempelområdet i Jerusalem, även kallat Tempelberget. Området är en av islams viktigaste platser och många muslimer världen över reser dit någon gång i sitt liv.

Uppmaningen kommer efter att israelisk polis beslutat att placera ut metalldetektorer vid entréerna. Bland dem som uppmanar till bojkott finns Jerusalems waqf, den institution i staden som överser och sköter om de heliga muslimska platserna.

Tempelberget är en helig plats för såväl kristna som judar och muslimer.

AP News

-Pettersson undrar hur Jerusalem och Tempelberget kan vara heligt för muslimer, för inte en enda gång nämns dessa platser i koranen.

Det som idag kallas Israel (plus Västbanken) var ett judiskt land redan 1240 f Kr, dvs nästan 1900 år innan det fanns några araber där, palestinierna är inget eget folk, de är helt enkelt araber som bott i området kortare eller längre tid – de allra flesta har sina rötter där mindre än 100 år bakåt i tiden, tidigare kallades alla folk,judar, kristna, muslimer och andra palestinier för att de bodde där.

Idag hävdar araberna, och många västerländska media att judarna är inkräktarna, som den ursprungliga befolkningen, dvs araberna, i sin stora välvilja möjligen skulle kunna tillåta bo i landet om de underkastar sig islam och lever under förtryck. Hamas är mer inne på linjen att de skall utrotas.

I 1917 års svenska bibelöversättning förekommer i Gamla Testamentet (vilket är exakt samma sak som judarnas Heliga Skrift, bortsett från att böckerna står i annan ordning) ordet ”Jerusalem” 529 gånger. ”Davids stad” (en synonym för Jerusalem) förekommer 49 gånger och ”Sion”, som i allmänhet syftar på Tempelberget i Jerusalem, förekommer 113 gånger i samma text. Det finns ingen stad på jorden som är så starkt förknippad med det judiska folket som Jerusalem!

I Koranen förekommer inte ordet ”Jerusalem” explicit en enda gång. Det finns en sura, 17:1, som handlar om Muhammeds nattliga himmelsfärd, som enligt islams uttolkare nämner Jerusalem indirekt (Al Aqsa).

Men det är en ren tolkning. Versen lyder: ”Honom allena all ära, honom, som lät sin tjänare företaga en nattlig färd från det fridlysta templet till det allra avlägsnaste templet, vars hela omkrets vi välsignat, för att visa honom några av våra tecken! Han är förvisso den Hörande, den Seende.” (Zetterstéens översättning från 1917)

”Tjänaren” i texten är uppenbarligen Muhammed. Vad som menas med ”det allra avlägsnaste templet” (al-masdjid al-aksa), eller som det står i en annan översättning ”den mest avlägsna böneplatsen”, är långt ifrån klart, men enligt den islamska tolkningen så avses det som idag brukar kallas Tempelberget i Jerusalem.

Al-Aqsa-moskén har fått sitt namn efter denna vers, men denna moské tillkom på 700-talet dvs ca 100 år efter att ovanstående vers skrevs. Denna moské är således i efterhand döpt efter ovanstående sura och bevisar inte på något sätt att den ursprungliga texten avser en plats i Jerusalem.

Trots att bevisen för judisk anknytning till Jerusalem är överväldigande. Att förneka detta kräver oanade nivåer av hjärndödhet alternativt oärlighet och trots att det knappast finns några som helst bevis för att islam har någon anknytning till Jerusalem, annat än att man med våld erövrade staden 634 e Kr, hävdar ”palestinierna” att detta varit deras stad ”sedan urminnes tider” och att judarna inte har någon som helst anknytning till staden. Vilket t ex Arafat påstod gång på gång.

Det värsta är inte arabernas fräckhet. De har ju i alla fall ett syfte med att ljuga. Det värsta är Godhetskörens ofattbara naivitet, när man köper detta budskap. Allt fler västerländska media har som sagt börjat acceptera den arabiska historieversionen, vilket t ex framgår av bilden ovan. Vid flera tillfällen har man i västerländska media ifrågasatt om det överhuvudtaget funnits ett judiskt tempel i Jerusalem.


5 responses to “Män under 50 portas från Tempelberget

 • Pica pica

  ”Palestinierna” kommer aldrig att gå med på en tvåstatslösning och därigenom erkänna staten Israel. Dels för att de ynglar av sig så att de behöver utrymmet och dels för att de vet att det betyder så mycket för judarna att ha den lilla plätten. Nu finns det ju tillräckligt med muslimsk mark i den änden av jorden men… Den lilla ökenmark som judarna har förvandlat till bördig mark i ett av de mest utvecklat I-länder. Skulle muslimerna lyckas ta över skulle det snart förvandlas till öken igen.

  Däremot begriper jag inte hur de lyckas manipulera världssamfundet att tro på att ”palestinierna” är offret i frågan.

  Gilla

 • Jhonsson

  Varför inte porta alla muslimska män från svenska festplatser?
  Och så hade tafsandet varit en förgången historia.

  Gilla

 • Joy

  Muslimer ska alltid roffa åt sig det som betyder något för någon annan. Har de invaderat ett land är det för alltid muslimskt och deras. De är ofattbart giriga och aggressiva. Se bara på deras hemländer, varför i himmelens namn måste vi forma våra liv efter dessa människors synsätt? Vad är det för fel på folks insikter i vad som sker med Sverige?

  Gilla

 • Mm

  Ww3 närmar sig, hur tänker 80% av svenskarna göra, lägga sig platt och bli avhuvade, slängda från tak/balkonger eller fly till Trumps USA, om de blir insläppta. De har säker koll på fjollmedia o Sverige. Kanske paradiset Thailand lockar

  Gilla

 • age

  De borde portas från ”Tempel/moske- Sverige också!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: