Intagna barrikaderade sig på Norrtäljeanstalten


INVANDRING. Tolv intagna barrikaderade sig under onsdagskvällen på Norrtäljeanstalten, rapporterar SVT. Insatsstyrkan kallades in och kunde fösa tillbaka de intagna till sina celler. Ingen personal eller intagna skadades. Det ska heller aldrig ha varit någon risk för rymning enligt Kriminalvården

-Pettersson minns den på Östermalm boende kommunisten Guillou ord om Norrtäljeanstalten och invandrares brottslighet.

”…Men rent faktiskt så förhåller det sig alltså så att risken att en invandrare skall begå brott är ungefär dubbelt så stor som att en svensk skall begå brott…”

Aftonbladet 13/3 2000

”…besöker man ett svenskt fängelse ser man en mycket mörkare bild, en närmast chockartad bild. För bland de intagna på fängelse är invandrarnas överrepresentation mycket större än vad man kan utläsa ur brottsstatistiken. Jag överraskades själv av denna syn när jag besökte Norrtäljefängelset förra året för att hålla ett föredrag. Så gott som alla fångarna kom till gymnastiksalen och det var ju lätt att se att svartskallemajoriteten var enorm (idag 75 % på just det fängelset)…”

”…Anledningen till att fler invandrare än svenskar dras in i narkotikasmuggling är mest att invandrarna har vissa talanger som är nödvändiga i sammanhanget men som helsvenska förbrytare saknar. De talar exempelvis kurdiska, arabiska och spanska, vilket underlättar om man ska göra affärer på de språken…”

”…det är inte särskilt lönsamt att stå i grönsaksstånd i Rinkeby centrum och redan nu har de alldeles för stora utgifter (hasch, eventuellt redan nu tyngre droger) för att ha tid med ett anständigt liv. De försörjer sig i huvudsak på småbrott, säg inbrott och väskryckning…”

”…Bara genom pengar kan man skaffa sig mänsklig värdighet och mycket pengar ger mer mänsklig värdighet än lite pengar. Pengar skaffar man inte i farfars grönsaksstånd utan genom brott…”

”…I gänget finns en stark övertygelse om att livet är och kommer att förbli en kamp mellan oss och dom (svenskarna) och det har egentligen inte så stor betydelse hur objektivt sann erfarenhet man har av diskriminering från dom andra, svennarna, eftersom känslan av diskriminering är så stark…”

”För många zigenare stjäl för mycket. I ett inslag som handlade om zigenare påpekades bland mycket annat att alldeles för många zigenare stal för mycket. På den punkten fanns inga sakliga invändningar. Men det väckte indignation att denna rasistframkallande sanning hade framförts i TV. Radionämnden fällde programmet enligt sin allra strängaste regel som handlar om brott mot Sveriges demokrati och man motiverade sin fällning just med att denna typ av påpekanden skulle kunna framkalla rasistiska stämningar i landet…”

”…Det statliga forskningsorganet BRÅ tillsatte en utredning för att visa att zigenare verkligen inte stal för mycket. Utredningsresultatet gick emellertid dramatiskt åt motsatt håll, varför utredningen hemligstämplades…

”…Denna gällande politiska moral, att förtiga olämpliga fakta, hindrade alltså länge all vettig journalistik i ämnet invandrare och brott. Följaktligen kunde denna brottslighet utvecklas i fred under lång tid…”

– Det mina vänner är några citat ur en artikel av extremisten Jan Guillou i januari 1996 och publicerad på den främlingsfientliga hatsajten Aftonbladet.

Idag låter som ni vet Jan Guillou och Aftonbladet helt annorlunda, för att citera Guillou en gång till  ”…Denna gällande politiska moral, att förtiga olämpliga fakta, hindrade alltså länge all vettig journalistik i ämnet invandrare och brott. Följaktligen kunde denna brottslighet utvecklas i fred under lång tid…”


3 responses to “Intagna barrikaderade sig på Norrtäljeanstalten

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Sverige har sannerligen ur samtliga perspektiv changerat under de år som förflyktigats sedan anno 1996, då den osminkade sanningen och den bistra statistiken alltjämt ansågs tillräckligt angelägen och comme-il-faut för att gå tryck.
  Nu är det som bekant andra, avgjort tvivelaktiga och föga pressetiska modeller som tagits i bruk av den prostituerade pseudojournalistikens pimpinetta praktfnask.
  Andreas.

  Gilla

 • Lena

  ”Ingen risk för rymning”, de har det alldeles för bra där de befinner sig. Som maffiosos kan de sköta sina drogaffärer, få maten serverad, bostad ordnad, dessutom så är de skyddade från vedergällningar, varför skulle de rymma ?
  Inför straffarbete så de är slut efter en hård arbetsdag !
  De kan odla sina grönsaker som de äter, ha höns för att få ägg,anlägga forelldammar, listan kan göras lång men viljan saknas.
  Som det är nu är det det enklaste och det är ju ändå bara skattebetalarna som står för notan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: