Ockerlagen gäller inte när polishus blir hem för ”ensamkommande flyktingbarn”


INVANDRING/BEDRÄGERI. Ocker är enligt svensk rätt ett brott som består i att den som utnyttjar någons trångmål, oförstånd, lättsinne eller beroendeställning till att bereda sig en förmån, som står i uppenbart missförhållande till vederlaget eller för vilken vederlag inte skall utgå, döms för ocker till böter eller fängelse i högst två år. Om brottet är grovt döms man till fängelse, lägst sex månader och högst fyra år.

Ett avtal har tecknats med fastighetsägaren, BA Bygg och Fastighet, som betyder att Eslövs kommun betalar 1,4 miljoner kronor om året för hyran av boendet åt 16 ensamkommande. 14 av dessa ska bo i polishuset, medan två förläggs i så kallade utslussningslägenheter. Det handlar om 572 kvadratmeter i övre planet plus 64 kvadratmeter på det nedre. Det blir, liksom i de andra flyktingboendena i Eslöv, VoB Syd som står för driften. VoB Syd ägs av kommunerna i Skåne och Kronoberg.

Eslövs kommun ska årligen betala närmare tio miljoner kronor till VoB Syd enbart för driften av detta nya boende, om det är fullbelagt. Det handlar om 1 700 kronor per dygn för varje flyktingungdom som bor i gruppboendet.
Eslöv har också lovat att vara behjälpliga i att skaffa hyreslägenheter som kan bli utslussningslägenheter och som VoB Syd sedan hyr. Tanken är att den unge ska bo där en tid och sedan ordna en lägenhet på egen hand.

-Pettersson undrar om det är någon av våra läsare som kan se sambandet mellan polisens kris och satsningen på ”ensamkommande flyktingbarn”. Våra politiker gör det inte trots att pengarna i grunden kommer från samma ställe…

Jag vill förtydliga att det inte är företagen som nämns ovan som är de stora bovarna, även om de naturligtvis har ett personligt ansvar. Det är politikerna och de som röstat för denna politik som är ansvariga.


4 responses to “Ockerlagen gäller inte när polishus blir hem för ”ensamkommande flyktingbarn”

 • Jhonsson

  Det är uppenbart att större delen av Sveriges politiker måste bytas ut vid valet 2018. Detta både på regerings- och kommunal nivå.
  Hur har det svenska folket kunnat välja dess stollar, som ”regerar” över oss i dag? Att politikerna inte klarar av sina uppgifter ser vi ju dagliga exempel på, det ena värre än det andra.
  Svenskarna måste vakna. Ser der inte förfallet runt omkring sig?

  Gilla

 • Albert

  Eslöv – Kommunen som som även blivit känd för att tvinga sina äldre till att begå självmord!.
  När uppgifterna om kommunens ”eutanasiprojekt” kom till en riksbekant kännedom (genom Ebba Bush Thors uttalande), hävdade de sedan att de utrett sig själva (!!!) och kommit fram till att de inte begått något fel. https://petterssonsblogg.se/2017/07/08/svt-rapporterar-att-en-nyhet-de-sjalva-spridit-inte-stammer-och-kritiserar-dem-som-spridit-den/

  Av någon märklig anledning tycks det inte finnas någon presentation av kommunens ledning på dess hemsida. Är dolda och hemliga makthavare kanske en del av den nya svenska modellen?
  På wikipedia finns dock uppgifter om kommunens ledning. Där står det bl.a. att kommunen styrs av en allians mellan Socialdemokrater och Moderater. https://sv.wikipedia.org/wiki/Esl%C3%B6vs_kommun

  Kommunen erhåller ett statligt utjämningsbidrag vilket motsvarar 28% av dess totala kostnader, (Malmö 32%). – Ekonomifakta
  Finner ingen uppgift om andel invandrare/migranter, men förmodligen ligger den siffran, liksom i Malmö, på runt 50-60% .
  Helt säkert är dock att andelen självupptagna idioter i kommunens ledning ligger på 100%!

  Vad hände förresten med alla tälten som migrationsverket köpte in för över en halv miljard kronor? Om de inte används skulle de kanske kunna användas som polisstationer eller äldreboenden t.ex.?

  Gilla

 • Trodé

  Varför blir så många polishus tomma på poliser?

  Kan det bero på att byggnaderna behövs för invandrare och pengarna behövs för att försörja dem?

  Gilla

  • Tussilago

   Poliserna säger upp sig och då står de där med tomma lokaler som tickar pengar…
   Utan ”innehåll” i byggnaderna måste de fyllas för att ”social”-projektet ska fortsätta. Återvinning av skattemedel ♻♻♻: kommun/stat hyr, människor arbetar åt kommun/stat, arbetaren får lön från kommun/stat, kommun får i sin tur statligt utjämnings-bidrag för att klara betala löner, kommun/stat drar skatt…. ♻♻♻
   Det kommer aldrig in ”nya friska” pengar…

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: