SVT rapporterar att en nyhet de själva spridit inte stämmer och kritiserar dem som spridit den


FEJKMEDIA. ”Låt mig ta er till Eslöv. En man befinner sig i sitt hem. Han är ensam men egentligen van vid att omge sig med vänner. Han frågar sin biståndshandläggare: Finns det inte en plats för mig någonstans? Hon svarar: Du står längst ner i kön… Mannen sover på saken. Sedan går han ut på gårdsplanen och tar sitt eget liv. Inget rum på äldreboendet.. Ingenstans att vila..” 

så sade KD:s partiledare Ebba Busch Thor i sitt Almedalstal i torsdags och berättar den dramatiska historien om en 90-årig man som i desperation begår självmord för att det är omöjligt att få plats på äldreboende. Det är bara ett problem. Historien stämmer inte.

”Enligt en anmälan till IVO tog en 90-årig man i Eslöv tog sitt liv sen han blivit nekad en plats på kommunens särskilda boende. Mannen hade svåra smärtor efter frakturer i ryggen, men enligt hans dotter behandlade kommunen inte ens hans ansökan med motiveringen att han stod för långt bak i kön”, skriver SVT. 

Nu kritiseras Ebba Busch Thor för historien av Tony Hansson (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden, menar att KD-ledarens tal är helt fel. – ”Det är olyckligt och stötande när en partiledare i direktsändning i SVT målande berättar om en tragisk händelse och påstår att vi i Eslöv inte kan erbjuda plats på ett boende och att mannen därför tar sitt liv. I Eslöv har vi inte den typ av kö som hon ger sken av”, säger han till SVT Nyheter.

-Pettersson tycker fejkmedia är fantastiska. Först sprider de nyheter utan att kolla källan och om nyheten stämmer. Sedan kritiserar SVT dem som spridit den nyheten. Det är kanske en bra affärsidé men det känns lite fånigt när de kallar alternativmedia för oseriösa.

Det här står på SVT:s hemsida: ”SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer”

 


5 responses to “SVT rapporterar att en nyhet de själva spridit inte stämmer och kritiserar dem som spridit den

 • Tony

  Ja och det är minst lika stötande när en kommun nekar en 90 åring plats på ett äldreboende, och ansvariga individer sen gömmer sig bakom
  sekretess. Så hade det aldrig gått att behandla ensamkommande barn
  från andra länder, men en åldrig Svensk som förmodligen jobbat för landet i hela sitt liv kan man neka vård? Ynkligt mycket ynkligt!

  Gilla

 • Mimi N.

  Rödgröna styrapparaten har många oskyldiga människors liv på samvete.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Här däremot är det klarspråk och sanning från Ebba och Lars………….

  Busch Thor: ”Stoppa utländsk finansiering av moskéer”

  ”Bidragande orsak till framväxten av islamistisk extremism”

  http://www.expressen.se/debatt/stoppa-utlandsk-finansiering-av-moskeer/

  Liked by 1 person

  • hllviken

   Ska svenska skattebetalare finansiera moskéerna i stället?

   Gilla

   • Joy

    Antagligen! Vet inte hur långt idén med svenskt utbildade imamer har gått, men svenska folket ska ju stå för allt, som bekant.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: