Östeuropa väljer att behålla den västerländska civilisationen

av Giulio Meotti  •  12 juli, 2017

 • ”Den största skillnaden är att i Europa har politik och religion blivit åtskilda från varandra, men i Islams fall är det religionen som bestämmer politiken” – Zoltan Balog, Ungerns minister för mänskliga resurser.

 • Det är ingen slump att president Donald Trump valde Polen, ett land som kämpade mot både nazismen och kommunismen, för att uppmana västvärlden att visa lite vilja i den existentiella kampen mot den nya totalitarismen: det radikala islam.
 • ”Att ha vapen är en sak, att ha viljan att använda dem är en helt annan”. – Professor William Kilpatrick, Boston College.

I ett historiskt tal inför en entusiastisk polsk publik innan G20-mötet beskrev Donald Trump västvärldens kamp mot ”radikal islamistisk terrorism” som ett sätt att skydda ”vår civilisation och vårt levnadssätt”. Trump frågade om västvärlden hade viljan att överleva:

”Har vi tillräckligt stor tillit till våra värderingar för att försvara dem till varje pris? Har vi tillräckligt mycket respekt för våra medborgare för att skydda våra gränser? Har vi viljan och modet att försvara vår civilisation mot de som vill omstörta och förstöra den?”

Trumps fråga kanske finner sitt svar i Östeuropa där han valde att framföra sitt mäktiga tal.

Läs vidare

5 thoughts on “Östeuropa väljer att behålla den västerländska civilisationen

 1. Som Polens förste ledare räknas fursten Mieszko I som regerade 962-992.
  Hans giftermål med den tjeckiska prinsessan Dubrawka av Böhmen år 965 tros ha påskyndat Polens kristnande följande år.

 2. Man måste beundra Ungerns agerande.Läs Zoltan Balogs inlägg om islam och Europa, mycket intressant och sant. 2015 stängde Ungern gränserna och stoppade den okontrollerade invandringen till Europa. Ungern menar fortfarande att man kan inte tillåta stora grupper av flycktingar översvämma samhällen att dom blir majoritet i slutändan.Det förstår man att det ställer till problem.Titta Malmö,Tensta, Borlänge osv.Titta EU fortfarande handlingsförlamad om flycktinströmmen till Italien.Bara skeppa tillbaka dom i det hamnar dom kommer ifrån.Men jag är en fattigpensioner jag vet så lite .Tydligen svetsarns feminist regering vet ännu mindre som har fått katastrofala följder för vårt land.Upp till kamp för Sverige och Svenskheten.Tack för mig ADOLF

 3. I öststaterna har man lärt hur det är att vara styrda av främmande folk som inte hört hemma i deras land.
  Jag förmodar att den tiden, när vi får uppleva samma sak inte är så långt borta.
  Den trojanska hästen är ju reden stadigt stallad i vårt land.
  Detta med våra politikers godkännande.

 4. Så klart, har man befunnits sig i Helvetet, och lyckats komma
  undan så vill man inte komma dit igen!

  Därför förstår man att Östeuropa väljer Västeuropas
  levnadssätt!

 5. Räddningsfartygen är upprörda rapporterar media.
  Var har dessa fartyg med ett känslor egoister utvecklats?

  De sägs vara upprörda över att behöva följa uppförandekoder. Lite som vänsterextremisterna i Hamburg – de var också upprörda över uppförandekoden?

Kommentera