I BidragsSverige behöver inte de nya svenskarna arbeta

INVANDRING. En familj med fyra barn i Storstockholm med genomsnittshyra kan plocka ut 33 000 kr netto i olika bidrag via socialen och Försäkringskassan. Gissa hur mycket de får ut om en i familjen börjar jobba med en normal ingångslön på 18 000?

33 000 kr. Trots 160 timmar mer slit.

Gissa hur mycket de får ut om båda vuxna i familjen börjar jobba med en ingångslön på 18 000?

34 000. Så +1000kr för 320 timmars mer slit (exklusive kostnader för arbete som lunch, transport etc)

PS. När jag publicerade dessa uppgifter igår på Twitter utan källhänvisning (med flit) så framträdde ett otroligt intressant fenomen från vänster.

”Lögnare”, ”Varför ljuger du?”, ”rasist propaganda”, ”Brunt siffertrix”, ”husblatte” var några av kommentarerna. Till och med några kändisar som Soran Ismail gav spridning till lögnanklagelserna mot mig.

Jag visste ju att detta skulle ske, en klassisk politisk fälla. Så idag publicerade jag mina källor (se bifogade skärmdumpar från socialstyrelsen och försäkringskassan uträkningar). Tystnaden är total.

* Vi har alltså så höga bidrag i Sverige att t.o.m vänsterfolk som vill ha höga bidrag inte tror på det. *

Now thats ironic.

(Hyran på 12515 kr är enligt Försäkringskassans föreskrifter om acceptabel genomsnittshyra för 4 barn i Storstockholm)

Ovanstående från Hanif Bali (M). Problemet för Moderaterna är att det såg precis likadant ut när de hade makten i åtta men de gjorde inget åt det. Naturligtvis har svenskar samma chans att leva på bidrag men det är betydligt färre som gör det.

-Petterssons har många gånger skrivit om samma sak och ofta blivit beskylld för att fara med osanning…hur problemen ska lösa sig med låglönejobb begriper inte jag så länge bidragen är kvar. Enklast är att de nya svenskarna åker hem…

Vandringshistoria på nätet och fakta i målet

Var är hennes pengar?

49 thoughts on “I BidragsSverige behöver inte de nya svenskarna arbeta

  1. Min kollega gick på SFI när hon kom hit, och där fanns en somalisk kvinna som vare gravid med sitt åttonde barn.
    Hon berättade att hennes man hade först arbetat, men slutat sedan det visade sig inte löna sig att han arbetade. Han kunde likaväl vara hemma, de skulle få ut lika mycket i bidrag.
    Kvinnan hade aldrig arbetat, hon var ju gravid mest hela tiden…

    Det är ju inte deras fel att systemet är så korkat, jag tror många skulle kunna tänka sig att vara hemma mer.

    Min kollega som kom från Irland, hoppade av SFI-kursen. Den var liksom på fel nivå, de fick börja med att lära sig att starta en dator.
    Hon kunde redan det, hon är ju kemi-ingenjör… och arbetande.

    • Jag kom till Sverige (från Nederländerna) i 2002 och letade efter ett sätt att lära mig svenska. Jag hade inte ens tänkt på möjligheten att be staten att hjälpa mig, det var ju jag som av egen vill flyttade till landet så varför skulle svenska skattebetalare stå för räkningen? Det blev en kurs vid Folkuniversitetet vart jag träffade folk from alla håll i världen: en rumänsk tjej, en brasiliansk tjej, en turkisk kille, etc. Det var också där att jag fick höra om hur SFI funkar, att båda tempo och nivå är anpassade till de som är i stort sätt analfabeter, att det skulle ta flera år att genomgå allt som behandlades inom två veckor här.

      Nej, SFI är inte lösningen. SFI är en del av problemet. Problemet är att det ställs alldeles för lite krav på folk som vill flytta till Sverige [1]. Det gör det inte lättare för de som vill integrera i samhället när de möts av förakt för det som gjorde Sverige till landet det var av politiker och kändisar och deras icke-integrerade landsmän.

      [1] eller Nederländerna, även om det ren teoretisk finns ett krav på integration i samhället med förminskad bidrag som straff för utebliven integration

  2. Ja du Mia min dotters svärföräldrar har skithöga bidrag samt högt bostadsbidrag och deras pappa lyfter 8000 kr i månaden i pension trots att han aldrig jobbat i Sverige plus att han lyfter pension från Turkiet inte så mycket visserligen från Turkiet. Jag själv som jobbat hela livet utom de 5 sista åren då jag varit sjuk lyfter 8500 kr i månaden i pension tycker du Mia att detta är riktigt gentemot etniska svenskar att de ska ha mer i pension trots att de aldrig jobbat här

  3. Utan skyldigheter inga rättigheter, så borde Sverige styras. Men sedan 1970 har socionomer endast talat om för bidragstagarna vilka bidrag
    dom kan söka. Ingen motprestation. Så det hela har eskalerat och nu
    tränger de alla gränser för svensk ekonomi.

  4. Om en etnisk svensk hamnar hos socialen blir det att sälja allt man eger och har.
    Invandrarna är alltid medelösa. Man har ingen koll. Det säger sig själv att flera har pengar undangömda.
    När man i Danmark tog tag i den saken fick vänsterterroristerna i Sverige spelet.

    • Dom flesta åker runt i fina bilar och får villor inköpta av kommunen. I svenljunga har kommunen köpt in centrala villor och utanför står BMW och Audi. När får en svensk familj en villa av kommunen?

      En svensk som ska leva på socialbidrag får inte äga ngt av värde. Hur kommer det sig att migranter får äga dyra bilar? En annan fråga som jag undrar är om de har körkort? Ett outvecklat land som Somalia, tar man körkort där?

  5. Kan det möjligen vara någon/ra av dem på bilden som livnär sig på detta sätt:
    http://www.bz-berlin.de/data/uploads/2017/07/einbrecher-combo-polizei_1499071026.jpg
    Dessa lyckosökare har ett lite annorlunda knep,att enkelt göra inbrott. De studerar först ut gamla,sjuka och svaga,och stjäl sedan i ett obevakat ögonblick deras väska.Dessa stölder kan ske på Apotek,affärerer eller på läkarmottagningar.Med nyckel till lägenheterna går man sedan till verket, och stjäl allt av värde.Vad gäller uppfinningsrikedom har vi efterblivna europèer mycket att lära av nya adeln !

    • Du nämnde inte de 87% förståndshandikappade svenskingar, som älskar alla idiotiska bidrag och regler. Svenskingarna är ett riktigt skitfolk.

  6. Kanske inte så konstigt, att alla världens fattiga och lata är på väg hit.
    Annie Lööfs drömmar om ett Sverige med 30 miljoner bidragstagare från främmande land torde snart vara uppfyllda.
    Vi måste skaffa en sverigevänlig regering vid valet 2018!

  7. Det framkommer inte hur personen kom fram till 33.000.
    Eftersom två av barnen är vuxna så kommer inte bidraget att vara så länge till.
    En hyra på 12.575 kr har man tagit fram för att få fram högsta möjliga bostadsbidrag.
    Det där exemplet verkar lika oseriös som de man sett tidigare.

      • Nej, jag vet för litet om familjen. Har de nyss kommit till Sverige borde de ju ha etableringsbidrag. Men i deras ansökan har de ingen inkomst alls

      • Det har du, som dumsvensk ingen nytta av, då du först måste lära dig multiplikationstabellen. Eller hur?

    • @ Mia
      Gå in på myndigheternas sidor och gör ett antal räkneexempel själv då. Redovisa gärna här, då fler exempel -med källor, är av allmänt intresse.

      • @Mia:
        Du kan själv med hjälp av myndigheternas hemsidor göra en beräkning av vad en familj på tex 2 vuxna och 4 barn skulle kunna få.
        Sedan summerar du samtliga tillgängliga bidrag. Kolla och Räkna själv istället för att anklaga andra för att ha fel.

    • Mia ! Du verkar tycka att dom får för lite i bidrag.Skänk lite av din lön
      så dom inte behöver känna sig kränkta.

      • Och vad får dig att tro det?
        Jag tycker bara det är litet tröttsamt med alla dessa påhittade exempel som folk bara gapar och sväljer.

    • Förstår inte ens varför du är här inne och kommenterar Mia. Gå ut och rädda en tiggare eller arbeta gratis för dessa ”flyktingar” som du tyckt tycka så synd om. Vad gör du för att hjälpa dom?
      Själv ger jag saker/ mat ill hemlösa och hjälper ensamma pensionärer. Gratis givetvis. Till pensionärer har jag t ex köpt böcker på biblioteket på min hemort när dom har utförsäljning. En bokpåse med 5 böcker i, för ynka 20 kr har fått många gamla att gråta av lycka. Givetvis betalar jag av mina egna hårt inför tjänade pengar. En fattig gammal människa ska också få något roligt.

      Vad är ditt svar på att det under vanlig arbetstid väller runt så mkt invandrare och inte jobbar? Ser detta själv nu enbart för att jag är föräldraledig.
      SFI är ett skämt och dom låter sig kuggas om och om igen för att slipa stå till arbetsmarknadens förfogande. Hur ser du på det? Har ju uppmärksammats i uppdrag granskning. Dom har ingen SFI på hela sommaren men får ändå bidrag.

    • Har läst dina kommentar ett bra tag nu Mia. Måste bara säga att 99% av det du säger är total skit. Ut och rör dig i samhället lite och läs på förfan.

  8. Jag tror att mer och mer svenska barnfamiljer kommer att se till att de blir arbetslösa och ocksaa kan leva paa bidrag. Daa har man tid att ta hand om maanga barn.

  9. Självklart att de inte vill jobba, en skandal att strössla så ansvarslöst med bidrag. Vem har åstadkommit den chockerande penningfesten? De här siffrorna gäller alla vad jag förstår. Det lönar sig sällan att jobba tydligen.
    Som nysvenskar har invandrarna första två åren även etableringsersättning( 6 510 kr/månad ? ) och etableringstillägg för max 3 barn ( max 4500/månaden). Jag vet inte om det är oberoende av andra ersättningar, men tror det.
    https://www.forsakringskassan.se/myndigheter/arbetsformedlingen/forsakring/etableringsersattning
    Utöver detta har invandraren med barn rätt till:
    259 200 kr i retroaktiv föräldrapenning
    Och ett bidrag som nu upphört, som var 12 000 kr i skattefri SFI-bonus om de fullföljde SFI.
    Här en sida, som redovisar fakta om just etableringsstödet, som bara är en del av sanningen.
    https://motargument.se/2012/09/27/hur-mycket-ersattning-far-invandrare-i-etableringsreformen/

  10. Det finns bara en framkomlig utväg för närvarande. Efter ett nytt Lucia-beslut så måste vi säga upp New York-protokollet. Det är en utvidgning av Flyktingkonventionen så att den inte bara gäller européer före 1952 utan hela världen. Sedan kan vi modifiera lagstiftning så att de som fått asyl är exkluderade ifrån de generella välfärdssystem utan för stöd efter behovsprövning. Mat, kläder och andra dagligvaror kan därefter köpas in centralt (GeKås?) och lämnad ut mot rekvisition. Samtidigt minimeras kontantutdelningen till ett absolut minimum.

    På sikt och som kräver mer arbete ska inriktningen vara att återbörda migranterna till respektive hemland vilket kräver internationellt samarbete.

    • Det finns ingen framkomlig väg för Svenstia. Framtiden heter kollaps!
      Vem, som kommer att ta över står skrivet i stjärnorna. Mussarna ligger bra till man kan också tänka sig att, stian splittras och delarna auktioneras bort. Men vem vill ta över ett dårhus? Skulle ni själva vilja ta ansvaret för en ruin?

  11. Jo det syns ju när man går in på Willys det sitter en massa negrer och fikar och tjatar och tittar på när de dumma svenskarna jobbar.

  12. Det är ju bra att Hanif Bali visar på varför det dräller in
    bidragstagare från världens alla hörn.
    Sen tycker jag du kan göra en beräkning över hur lite
    en Svensk Fattigpensionär tjänar, det är ju trots allt ditt
    parti som satt en grupp pensionärer i strykklass när ni
    hade makten , trots att dessa jobbat i 40 år.
    Men fortsätt att jaga Bidrags knarkare, det ska fan inte
    vara så lätt att leva på bidrag att det inte är lönt att jobba!

  13. Tack Hanif,
    Tyvärr inget nytt för oss med läs- o fattningsförmåga, bara PK tycks blunda.
    Tycker för 100drade gången att PK och PK eliten som krävt att ta hit sin älskade nya adel ,med Soran i spetsen skall öppna sina hjärtan och framför allt sina hem och plånbok, säg en ny ”adelsskatt på minst 30%” så får dom njuta fullt ut av sin godhet, grattis PK .

    • Håller med dig Carl Edström! Och alliansen som sa när dom kom till makten 2006 att nu var det slut med detta. Nu var det jobblinjen som gällde.Vi har bara SD som kan och vill stoppa detta. Inte konstigt att dom står på kö och vill komma hit eller till det tyska kalifatet. Läste igår om en muslimsk familj i Tyskland som fick 20000 EURO( nästan 300000 kr) varje månad i bidrag. Mannen hade 4 st fruar och 23 barn. Helt legitimt enligt tyska normer.Såg också att nu var tyskar i minoritet i Frankfurt.Dom är fan i mig tokigare än vad Sverige är. Jag flyttar till Portugal om några månader.

  14. Pettersson skriver:
    ”Naturligtvis har svenskar samma chans att leva på bidrag.”

    Det är fel !

    Pursvenskar trakasseras och nekas korrekt handläggning hos myndigheterna.

    För pursvensk innebär den minsta felaktighet att du vederbörande stängs av från till exempel A-kassa.

    Ofta gör myndigheten fel. Då får Pursvensk varken hjälp från sitt fackförbund eller av det så kallade rättsväsendet.

    Jag är personligen vittne.

    Jag har under årens lopp fått många vittnesmål från Pursvenskar som erfarit detsamma.

    Terrorstaten använder också våldspatruller för att kunna jobba utanför lagstiftningen.

    Med vänlig hälsning
    Tomas.

    • När vi har s k ”politiker” som värnar mer om invällare från MENA-länder än sina egna medborgare så blir det åt helvete så skevt!! För mig är detta högförräderi!!
      Högförräderi som begåtts i minst 30 år!
      Fy fan!!!

      • Dom får ju också pension utan att 40-års regeln gäller. Svenskar måste ha bott i landet i 40 år för att få full pension. Annars så dras det av 1/40 del för varje år du varit borta. Denna regel gäller inte invandrare. Dom får pension direkt.
        Däför var Göran Persson år 2000 tvungen att ta 200 miljarder från pensionskassan för att finansiera detta.Man kan bara säga FY FAN.

    • Exakt! Inte är det sådana summor för en socialbidragstagande svensk och en svensk ensamstående mamma eller pappa, glöm det direkt!

KommenteraAvbryt svar