De utländska stöldligorna har det alldeles för enkelt


INVANDRARVÅLD. Dalarnas tidningar och Gefle Dagblads granskning av stöldligor skapar reaktioner på dagens ledarsidor. ”Det ska inte vara skrattretande enkelt att åka på stöldturné i Sverige” skriver Expressens ledare och efterlyser skärpt lagstiftning som skulle göra det lättare att utvisa den som begår brott.

Dessutom vill man ge Tullverket möjlighet att frihetsberöva personer som de misstänker är på väg att föra stöldgods ut ur landet. ”Sverige ska inte vara ett himmelrike för internationella kriminella nätverk. Fri rörlighet får inte vara fri kriminalitet” skriver Expressens ledare.

Dalarnas tidningar efterlyser också skärpta straff. Men menar samtidigt att det behövs en förstärkning av den svenska polisen. ”Det ska inte vara enkelt att vara tjuv och man ska inte bli besviken som medborgare. I dag är det för ofta som läget är tvärtom”, avslutar Dalarnas tidningar.

-Pettersson undrar vad media håller på med? Ovanstående är exakt vad Sverigedemokraterna och vi på alternativa medier föreslagit under en lång följd av år, ändå motarbetar Expressen och de andra medierna en sådan politik. Vad är det för fel på journalisterna?

Om stöldligor på bloggen…

Bussar med stöldgods i linjetrafik mellan Stockholm och Rumänien


12 responses to “De utländska stöldligorna har det alldeles för enkelt

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Slasktrattspressen har tydligen insett att gemene svensk icke är riktigt lika intelligensbefriad som man hoppats på och väljer nu således att ge sken av att värna om nationens och befolkningens säkerhet.
  Sverige av i dag representerar i själva verket ett gigantiskt multikulturellt försökslaboratorium, där ursprungsbefolkningen jämte de seriöst sinnade invandrarna tvingas delta i globalisternas våldsamma vivisektioner, kränkningar och övergrepp.

  I själva verket har vi begåvats med det föga hedervärda epitetet kriminalparadis – ett tillstånd som medvetet etablerats av våra långt ifrån rättskapabla makthavare, vilka gör allt i sin makt för att underlätta för den importerade brottslighetens fortvaro inom svenskt territorium.
  Andreas.

  Gilla

 • Jack

  Upphandla fängelseplatser i Ukraina, så kanske vi får lite valuta för de
  1 000 000 000kr som Löfven lånade ut. Alla som begår brott som inte tillhör Sverige kunde vi skicka dit.

  Gilla

 • Torleif

  Expressen ligger 20 år efter…

  Gilla

 • salrol

  Hur skall Sverige få kontroll över sitt eget land utan att återinföra passkontroller vid alla gränspassager. Dessutom måste alla fordon/sjöfarkoster/luftfarkoster som förs in resp ut ur landet identifieras. Lägg sedan till den finska modellen för att hantera t ex zigenska tiggare, d v s krav på uppvisande av tillräckligt med pengar för att kunna leva under 90 dagar i landet samt att intyget kostar 54 Euro att lämna in. I Finland är tiggeriet inget större problem numera. Allt helt enligt EU egna regler.

  Gilla

 • eva

  Om vi hade haft kvar gränskontrollerna och Öresundsbron inte byggts hade det klart varit bättre ur stöldsynpunkt.

  Gilla

 • Carl edström

  Å fan är det någon som vaknat.

  Gilla

 • Tony

  Om Tullen hade haft personal nog att ha folk närvarande vid
  färjelägen för att kolla många skåpbilar som varit på stöldturne
  i Sverige, så hade man hittat allt från åkgräsklippare. Båtmotorer,
  Cyklar, elmaskiner o.s.v.
  Kan man inte visa ett lagligt kvitto på det man köpt innebär det
  att det är stöldgods, men allt är så satans slött i detta landet,
  och polisen befattar sig inte med vanliga människors problem.

  Gilla

  • Fredde

   De brukar plocka många bilar i Karlskrona. Bilar med utländsk registrering och förare, fyllda med platt-TV och mängder av annat tjuvgods.
   Föraren brukar uppge att han köpt det på loppis…jojo.

   Förresten stoppades även minibussar fyllda med tjuvgods som zigenare, f’låt: EU-migranter,hade stulit. Däck, maskiner, allt möjligt till ett värde av en miljon totalt.
   Deras utgångspunkt var det olagliga Salvelägret i Kalmar som sponsrades av kommunen och stadsmissionen.

   Där begicks för övrigt åtskilliga brott på plats, man eldade trots eldningsförbud, ställde upp (ofta stulna) husvagnar för tätt och tömde stulna bilar på vätskor rakt ut på marken.

   Skattebetalarna fick betala saneringen, brottslingarna gick fria…

   Gilla

  • robban

   de gjorde väl en lite koll på utgående trafik i nynäshamn förra året som de fick avbryta i förtid för att de fick tag på för mycket stöldgods och att utreda allt det där skulle ta resten av året för dom att utreda

   Gilla

  • salrol

   Innan polisens omorganisation så fanns det en framgångsrik specialenhet inom polsväsendet, som tog i genomsnitt ett par fordon i veckan som transporterade stöldgods mot Östeuropa. Dessutom togs ett otal stulna fordon som man försökte föra ut ur landet. Idag tas ett fordon med stöldgods ”ibland” och sällan stulna fordon. Idag är det försäkringsbolagen som själv agerar (med visst mindre bistånd från polis) för att återta stulna svenska fordon.

   Det första som hände dagen omorganisationen trädde i kraft var att upplösa denna enhet. Chefen var uppenbarligen alldeles för duktig, så han har inga arbetsuppgifter längre. Någonstans. Även ett antal andra likanade enheter upplöstes.

   För utomstående kan man bara se detta som att polisledningen eller någon svensk pamp mutats till att göra det fritt fram för internationell brottslighet att ta för sig i Sverige av svenska gräsrötters egendom.

   Gilla

   • Suzie

    Socialistjuntan som vanstyr Sverige har gjort vårt fäderneland och arv till världens största smörgåsbord för alla multikriminella i hela världen som vill hit och förse sig på svenskens bekostnad och helt utan risk för att åka fast.Sådan är socilismen vilket tyvärr majoriteten av svenska folket inte vill/ inte kan förstå och ändra på.
    Hör den fd gränspolisen Göran Larssons berättelse om en utmärkt väl fungerande gränspolisavdelning som bara lades ner och resultatet av det är inte svårt att förstå.Islamister och allehanda grovt kriminella från hela världen bara väller in i Sverige.Pengar tas från alla samhällets viktiga områden och läggs på ett enda,ja ni vet vad.

    Gilla

 • Screengreens113

  Sverige är med i marxistprojektet EU där man har som mål att bilda en federation med anonyma fattiglappar av europas folk med ETT språk samt utsuddning av etnicitet/kultur mm. EU i sin tur är en del av NWO där alla länder ska lyda under den sk UN-agenda 21(30) där inga nationsgränser ska finna i Världen och där privat ägande skall bort-du ska inte ens kunna odla din sallad själv osv
  Googla och läs mer om UN-agenda 21 (30)

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: