En halv miljon flyktingar har återvänt till Syrien

INVANDRING. Aleppo-provinsen ska ha befriats helt från terrorgruppen IS, enligt Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). IS befinner sig nu utanför provinsen efter att terrorgruppen dragit sig tillbaka från 17 städer och byar, enligt Rami Abdel Rahman på SOHR. IS har befunnits i Aleppo-provinsen under fyra år.

I IS självutnämnda huvudstad Raqqa, Syrien, pressas den kriminella muslimska gruppen hårt och i Mosul, Irak är det frågan om dagar innan terroristgruppen får ge upp.

Enligt UNHCR, FN:s flyktingorgan har nästan en halv miljon syrier återvänt till sina hem det senaste halvåret. De flesta till till Aleppo, Hama, Homs och Damaskus, sedan säkerheten förbättrats i stora delar av landet.

Reuters

-Pettersson menar att nu måste Sverige ställa upp. Vi har hundratusentals läkare, ingenjörer, lärare och andra högutbildade i landet som dessutom kan språket och har lokalkännedom. Den svenska regeringen måste vänligt men bestämt visa att vi är en humanitär stormakt och skicka kompetensregnet för att hjälpa till att bygga upp Syrien igen.

15 thoughts on “En halv miljon flyktingar har återvänt till Syrien

  1. Så brukar det vara att de som söker skydd söker sig tillbaka till sitt land.

    Såg på SVT när alliansen hade möte idag och de prata om olika jobb och sina utmaningar.
    Det betyder kanske att de flesta som kommit till Sverige tillhör islamiska staten och som inte är välkomna tillbaka?

  2. De här modulhusen som placeras ut för flyktingarna i Sverige borde naturligtvis sättas upp i Syrien så att de kan återvända direkt.

  3. Har under åren träffat på många syrier, och det är många som vill återvända. Faktiskt träffat på en som var läkare.

    SD, Malmö vill ha ett utökat återvändarprogram, där vi hjälper dessa tillbaka. Stoppas av Katrin Stjernfelt Jameh.

    Tanken är att lägga ner AF (kostar 80 miljarder). Utbilda, få svenska företag hjälpa till. Få pengar från EU. Helt enkelt hjälpa till bygga upp länderna, men med migranters hjälp. Även utökat ekonomiskt stöd.
    Även pengar från U-landsbiståndet skall finansiera detta. Inköp av svenska produkter.
    Alliansen och Regeringen kan leka i sin egen sandlåda.

  4. Både Syrien och Sverige vinner på att syrier återvänder hem. Vi slipper ödsla skattepengar på att utbilda dem för svenska förhållanden och Syrien slipper utbilda nya för arbete i sitt hemland.

    • Detta kommer man att beskylla ”Putte” för !! Nu går vi miste om all den medförda kunskapsflora,som hade vänligheten att av alla länder man passerat,välja just Absurdistan.En sorgens dag när vi betänker att dessa nu var på god väg,att få ”vårt land” att blomstra.
      Hur mörk blir nu inte hösten,när alla ljusglimtar från bränderna uteblir ? Inget blir sig likt mer…Tyst och öde,när inte skottsalvorna ljuder dag och natt.

KommenteraAvbryt svar