Namnbytes lagen kommer att ställa till det-rejält!

Nu när det blir tillåtet att byta namn hur som helst och hur ofta som helst kan detta ställa till det rejält.  Jag ser framför mig hur de ”nyanlända” byter namn till Johansson, Pettersson och Svensson. När de ansöker om arbete, bostad eller annat och de blir kallade………Finns det över 3.000 människor som har namnet är det fritt fram att använda det.  Vad ligger bakom detta usla beslut?  Kommer bara att ställa till kaos och förvirring.  

Den nya namnlagen gäller från 1 juli 2017 och hanteras av skatteverket. En symbolisk summa kostar det men symboliken blir helt annat.

Tänk er ett företag som kallar Eva Svensson till arbetsintervju – ”Eva” dyker upp – blir avvisad – företaget anmält ………. Det borde finnas en gräns för namnbyten men det finns inte vad jag kan se.

Jag vet en familj som kom från Iran på -90 talet som bytt till ett franskklingande namn för att lättare få anställning mm. De är muslimer så ingen skall komma att säga att de inte kommer att byta ut sina namn.

Det är lite svårt att förklara utan att klassas som rasist för det är jag inte. Jag vill  att vi skall bevara våra olika kulturer. Den Svenska kulturen skall inte försvinna, den skall vi värna om.

Myndigheterna ”binder ris åt sin rygg” med detta beslut. De skall ju inte inbilla sig att de nyanlända blir mer Svenska för att de får byta namn. Det kommer bara att öka irritation och segregation vilket jag tror är den totala motsatsen till vad de ville med detta.  Hade inte skadat att tänka lite längre än vad näsan räcker………..

 

PRV-patent och registreringsverket

26 thoughts on “Namnbytes lagen kommer att ställa till det-rejält!

 1. Mohammed Löfven
  Mustafa Sahlin
  Abdullah Lööf ………. o.s.v.

  Som sagt……Ding Dong, är det någon hemma ?

 2. A la bonne heure! Detta är alltså den senaste manövern i regeringens nationsidentiska nedbrytningsoperation, vilken uteslutande stiftats till migrantimportens fromma och där det etniska svenska folket tvingas erfara ännu en psykologisk käftsmäll med det underförstådda budskapet att ALLA räknas som svenskar, oavsett ursprungsidentitet.
  Vi skall således inte gå och inbilla oss att vi har någon gemensam nationell identitet med äktsvenska referenser – lyder det implicita budskapet.

  Denna manipulativa lagstiftning symboliserar endast ett av alla övergrepp mot medborgarna, vilket bekräftar etablissemangets totala respektlöshet och där allt av tradition och kulturella rötter skall tas ifrån oss.
  Andreas.

 3. Som sagts tidigare, och värt att upprepa…Landet Ding Dong !

  Snälla….låt valet komma tidigare !!!

 4. Tänk så många muslimer i Sverige som kommer att byta till namnet svinhufvud !
  De tillhör ju redan ”adeln” den nya och blir behandlade som sådan.

 5. Jag tror att jag byter till Mohamed Svensson ,så blir alla glada.Att heta Adolf i 50 talets Sverige var ingen höjdare.Blev kallad för lill Hitler många gånger.Kanske Mohamed blir lite lugnare vem vet.Mvh Adolf

  • Gamla chefen för Lundin oil hette Adolf H Lundin
   Blev tvungen att kolla vad H stod för Henrik tråkigt nog 😉

 6. Folkmordet på svenskar skall nu krönas med att vi inte ens får ha våra namn ifred.

 7. Hörde något Släktband i P1 som handlade om efternamn, där det bl.a. berättades om att det vid slutet av 1800-talet var vanligt bland kriminella att anta sig adliga efternamn. För att motverka detta missbruk infördes det 1904 skärpta regler vid namnbyten.

  Undrar om dagens kriminella på samma vis kommer att ta namn efter vår tids feodala överklass, – politikerna? Kanske Stefan Löfvén eller Fredrik Reinfeldt snart blir de vanligaste namnen bland gangstrarna i våra förortsghetton? Det skulle i så fall bli ganska lustigt att läsa polisrapporter o.dy. där det kanske står att de misstänkta gärningsmännen vid den senaste brutala gruppvåldtäkten heter Jan Björklund och Gustaf Fridolin.

 8. Förut var det förbjudet att utan släktens godkännande byta till namn som andra hade. Nu blir de gamla son-namnen(som enligt min uppfattning borde K-märkas) allmän egendom. Att skapa nya son-namn är däremot helt OK tycker jag – om man nu vill kalla sig AliBabason! Men denna namnbyteslag är bara ett av stegen att trampa på oss ursprungssvenskar, släta ut oss och ta ifrån oss vårt kulturarv och göra det till allmän global egendom!
  Vad man inte förstår är att det kulturella och verbala språk som en arbetssökande presenterar skiner igenom oavsett hur mycket Anders Svensson man än kallar sig.

 9. Det är väl inte arbete de längtar efter att få i första hand. De flesta nöjer säkert med statens frikostiga bidrag, som vi skattebetalare står för.

 10. Perfekt! Jag skall genast byta namn till Alibaba! Bara fördelar mot svenskt namn! Får jag inte allt jag pekar på kan jag gapa om rasism! Förtur till allt! Gräddfil in på utbildningar! Inga som helst krav ställs på mig från arbetsförmedlingen, försäkringskassan och liknande. Det bästa är att slippa betala TV-licens för kontrollanten vågar sig inte hit!

 11. Träffat på några zigenare som numera heter Johansson. Lättare få lägenhet än Lacatos, Horvat, Demeter o.s.v.

  Frågade en arab varför han inte byter namn från Mohammed som var pedofil.
  Han arbetade då som lots på AF, och blev väldigt upprörd. Sa till mig att inte begära detta eller säga detta.

  Ett annat ex. var häromdagen då en svensk kvinna kallade sin dotter Aisha.
  Måste varit tillsammans med någon arab tänkte jag. Var på väg fråga henne hur Profeten Mohammed utnyttjade sin fru med att gifta sig med Aisha när hon var 6 år och fullborda äktenskapet vid 9 år.

  Är det detta som blir med hennes dotter. Hört talas om araber som kidnappar sina egna döttrar utan moderns tillåtelse och tar ner dem till arabländerna. Där könsstympas dessa och gifts bort. SJUKT.

 12. Så mycket strunt kommer ur byråkrater och politikers mun och hjärna!.
  Vi får se till att decimerar deras antal,minska deras löner och återgå till sunt förnuft och låta människor sköta sina egna liv.
  Tacka vet jag sextiotalet utan alla dessa regleringar och förmynderi.

Kommentera