Kalifatet Malmö ger bidrag till illegala invandrare


INVANDRING. Malmö är en av få kommuner som ger bidrag till illegala invandrare, alltså de som kallas papperslösa av PK-etablissemanget trots att de fått sin sak prövad och har papper på att de ska lämna landet. Under juni kom en dom som fastslår att lagen inte kräver detta – ändå fortsätter rutinerna. – Domstolen har precis berättat vad lagen innebär. Där finns det ”tydliga besked” som Socialdemokraterna har efterlyst, säger Torbjörn Tegnhammar (M).

Det var i början av 2014 som Malmö beslöt att även papperslösa och deras barn som vistas i Malmö ska ha rätt till försörjningsstöd. – Vi visar att vi tar barnkonventionen på allvar, sa ansvariga kommunalrådet Carina Nilsson (S) då till TT.

Beslutet har fått mycket kritik. ”Malmös problem med trångboddhet, en omfattande svart ekonomi och illegala migranters allmänna sociala utsatthet knappast förbättras när Malmö Stad aktivt erbjuder ett incitament för att ta sig till eller stanna just i Malmö”, skrev bland annat kolumnisten Csaba Bene Perlenberg.

I början av juni avgjorde Högsta förvaltningsdomstolen ett fall från Vännäs – där rätten fastslår att en kommun inte har skyldighet att hjälpa papperslösa.

”Den som håller sig gömd i syfte att undandra sig verkställighet av ett avvisningsbeslut har inte rätt till försörjningsstöd enligt socialtjänstlagen”, skriver domstolen i en sammanfattning av avgörandet.

Ändå kommer Malmö stad att fortsätta ge papperslösa stöd.

Läs mer på Kvällsposten…

-Pettersson menar att det finns bara ett att göra. Det socialdemokratiska kalifatet Malmö är Sveriges mest bidragsberoende stad – Malmö får över fem miljarder om året, 14 miljoner om dagen av landets övriga skattebetalare, dra in det bidraget så skåningarna får försörja sig själva. Det borde inte vara några problem för det mångkulturella paradiset fullt med vinstgivande nybyggare…

Tänk så rätt Dan Park har…


8 responses to “Kalifatet Malmö ger bidrag till illegala invandrare

 • En ekonomisk Miljöpartist filofiserar | Petterssons gör skillnad!

  […] får 14 miljoner om dagen, över 5 miljarder om året, från landets övriga skattebetalare. Ändå ger den konkursmässiga staden bidrag till illegala invandrare vilket Miljöpartisten och kommunalrådet Nils Karlsson inte tycker är […]

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Sveriges nyetablerade och de facto grundlagsvidriga policy att paragraferna icke behöver efterlevas, utan fastmer tillämpas enligt eget gottfinnande, säger allt om det usla skick i vilket nationen nu befinner sig.
  Detta är inget annat än en normaliseringsprocess för korruption, där regimen mer än gärna ser mellan fingrarna beträffande inmatningen av kriminella element och individer som saknar asylstatus i det svenska systemet – allt administrerat via de nyttiga klättrande duktighetsidioterna.

  För övrigt antar den malmöitiska sfären allt fastare konturer av ett multikulturalismens maniakaliska och månghövdade monsterskapelse, där de fradgande käftarna oupphörligt söker föda för att stilla sin omättliga hunger och där eldslågorna förtär allt genom dess ursinniga och skoningslösa framfart.
  Här ges man onekligen bibliska associationer och ser för sitt inre hur Jammeh Stjernfeldt lik Babylons sköka rider på det bestialiska odjurets fjälliga rygg.
  Andreas.

  Gilla

 • malmobon

  En twitt från SD, Malmö. ”Vi var emot detta redan 2013 i kf. Till hösten kommer ett nytt förslag från s/mp som ska avhandlas i kf. Sd följer utvecklingen i ärendet”. Ännu inte helt kört. Finns hopp.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Otroligt att det skall behövas en dom för att konstatera att illegala inte har någon rätt att få pengar!

  Endast i Sverigeistan mina vänner, endast i Sverigeistan!

  Gilla

 • malmobon

  Funderade på syftet med denna givmildhet från S, Mp med stöd av några Allianspartier.

  Nu vet jag inte om papperslösa får rösta i kommunalval? Däremot får de som inte fått PUT göra det. I USA var det många mexikaner som röstade och vistades illegalt i landet. Obama uppmuntrade till detta.

  Vad jag heller inte vet är hur det går överklaga detta beslut, efter som det finns en dom i Förvaltningsrätten. Måste nog hitta ett fall med namn och utbetalning från kommunen.
  Detta går nog inte få från socialsekreterare (tystnadsplikt), utan det krävs nog en visselblåsare, som gör detta anonymt.

  I Socialtjänstlagen står att den som uppbär försörjningsstöd skall stå till arbetsmarknadens förfogande. Även skall kvitto på boendekostnad bif.
  Är alltså inte bara en svensk lag som brytts.

  Stadsrevisorerna har flera gånger gett kritik till Malmö kommun. Bryr sig inte.
  Detta är ett resultat av Allians partierna gått med på Robin Hood skatt och att migranter själv får bestämma var dem vill bo.

  Tiggarna är ett annat problem. Danskar förbjudit tiggeri.

  Denna åtgärd drabbar först och främst våra egna hemlösa och pensionärer.

  Gilla

 • Klas

  Märkligt att de är så generösa när övriga Sverige betalar 1/3 av kommunutgifterna i Malmö, fördelnings bidrag tror jag det heter. Nu när skattepengarna börjar sina får Skatteverket införa kryssrutor på deklarationen vad man vill att ens skattepengar ska gå till:
  Skola
  Sjukvård
  Socialtjänst
  Invandring
  Osv.

  Gilla

 • Cinna

  Ok, ni har hört den förut:
  Det är lätt att vara generös med andras pengar!
  De styrande i Malmö borde tvingas ta sig en ordentlig funderare på den.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: