IS-återvändarna kartlagda: ”Jag får inga jobb”


ISLAM. När IS pressas allt hårdare i Syrien och Irak ändrar terrorgruppen taktik. De som rest från Europa för att ansluta sig har börjat återvända och svenska myndigheter är inte beredda på att ta emot återvändarna, enligt terrorforskaren Magnus Ranstorp.

”Agera där ni är – kom inte hit”, är terrorgruppens budskap när fästet i Syrien och Irak blir allt svagare. Nattens sprängning av den historiska al-Nurimoskén i Mosul är ett bevis på ytterligare ett nederlag för terrorgruppen, enligt Iraks premiärminister Haider al-Abadi.

Ett hundratal personer som stridit för IS har återvänt till Sverige – kvar finns ytterligare ett hundratal. Många av dem vill ta sig tillbaka till Sverige, enligt Magnus Ranstorp, terrorforskare vid Försvarshögskolan, som anser att de insatser som den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism gjort är otillräckliga.

– Redan 2014 visste vi att återvändarna skulle bli ett jätteproblem. Varför har ingenting gjorts? Det ligger egentligen på samordnarens bord, men de är helt tysta i frågan – de syns inte, märks inte och hörs inte, säger Ranstorp.

Tysk forskning visar att drygt 50 procent av återvändarna snabbt är tillbaka i radikala kretsar. Troligtvis finns ett liknande mönster i Sverige, enligt Ranstorp.

– Faktum är att vi har personer som försöker utföra terrordåd i andra länder. Vi jobbar inte alls med att försöka reducera de extremistiska miljöerna, utan vi hoppas på att det långsiktiga förebyggande arbetet kommer lösa upp knuten. Problemet är att extremismen växer, den minskar inte, säger Ranstorp.

Det har gått långsamt innan information om återvändare nått fram till kommunerna, enligt Zan Jankovski, samordnare mot våldsbejakande extremism i Göteborg.

– Om förhållandena är likadana i Sverige som i Tyskland har vi ett ganska stort antal personer som kommer fortsätta med den här typen av aktiviteter och kanske också vara ett hot. Det är ett kvitto på att det bör göras mycket mer, säger Ranstorp.

Jämfört med andra europeiska länder är det svenska arbetet med återvändare undermåligt, enligt Ranstorp.

– I Belgien och Holland jobbar man aktivt med dem som återvänder. De låter inte återvändarna bara komma tillbaka utan de har en dialog med dem och gör en riskbedömning. I Sverige finns inte de insatserna, säger Ranstorp.

Statsminister Stefan Löfven (S) håller inte med om att de svenska insatserna är sämre än andra länders.

– Vi är på bollen, men vi måste göra mer. Säkerheten för våra medborgare är helt avgörande, menar Löfven och fortsätter ta emot islamistiska invandrare och återvändare.

– Det är ett ständigt pågående arbete. Det är därför vi har skärpt lagstiftningen på olika områden, vi ska förbättra informationsutbytet och ge möjlighet till dataavlyssning, och så vidare, säger Löfven.

-Pettersson menar att regeringen leker med svenskarnas säkerhet. Låt inte islamisterna återvända. Har de svenskt medborgarskap, ta ifrån dem det. Döm dem för landsförräderi. Expressen skriver om att de har svårt att få jobb, och att återvändarna får skyddad identitet. Ge dem 20 års straffarbete – sluta vara så förbannat flata…de har förverkat sin rätt att vara i Sverige och de är inga svenskar…


38 responses to “IS-återvändarna kartlagda: ”Jag får inga jobb”

 • Kurt

  Om jag hoppa i säng med en fjortis i Thaland vänta Polisen i Sverige på personen och åtal kommer, åker jag och våldta döda eller skär huvud av folk, ska jag få bostad arbete mm. Moder Svea du är riktig sjuk

  Gilla

 • Levande tro

  Och det är bara en som är etnisk svensk Mikael Skråmo och den jävel är vi väl tvungna att ta emot men ge den jäveln livstids fängelse, övriga ska ta mig fan utvisas på livstid. Men det lär väl tyvärr aldrig ske av den flata regeringen och oppositionen . Vad fan hände med det fina Sverige vi hade ?? Jo moderater och sossar förstörde landet, det kommer tyvärr aldrig att bli som förr

  Gilla

 • Greger

  Samla ihop gänget och sätt en kula i respektive skalle. Problemet löst.

  För övrigt tycker jag det är magstarkt att kalla dessa för ”svenskar”.

  Gilla

 • Stenbock

  Absurdistan är inte ensamma i Europa med hög arbetslöshet bland de invaderade ”akademikerna”… I Österrike har detta tal ökat drastiskt det sista året.Hela 47 % av ”pensionsräddarna” står utan jobb.

  Gilla

 • Anton

  7. Ta ifrån svenskt medborgarskap till alla som inte följt asyllagarna eller begår brott.
  8. Undervisa vid ankomst vad som kan förväntas av dem i Sverige.
  9. Ungdom som stör i skolan skall få föräldrar att flytta ”hem” igen.
  10. Batikhäxornas knulleri med klienter skall straffbeläggas.

  Gilla

  • naimlap

   Utvisa swinja tillsammans med musse. De är av samma skrot och korn men, helst borde de omskäras först så de kan känna sig, som en riktig mussa dessa åbäken.

   Gilla

 • Anton

  Råd till Eliasson:
  1. Vräk hela familjen om någon gör brott. ( i danmark finns inte ”grill” bilar)
  2. Medborgarskap endast till de som bevisligen är självförsörjande.
  3. Utvisning vid 6 månaders fängelse eller mer.
  4. Max 5 års bidrag sen måste de själva försörja sig. ( fungerar inUSA)
  5. Ingen asyl till Nigerianer, somalier eller från något av Mena länderna.
  6. Isis medlemmar får indragna pass o får inte komma tillbaka till sverige. ( fungerar i CH)

  Gilla

 • Rättsstravningsprojektet

  Får inget jobb, nej just det, du hade ju jobb hos ditt kalifat, du kanske borde haft lite inne i huvudet innan du åkte, men bara för att du kom tillbaka, gör ju enbart att du är sämre än innan. Mången analfabet, kommer ångra att de sket i skolan, personligen har jag inget emot att en terror turist skall ångra sig bittert ännu mer.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Synd att inte Sve Tsaren inspirerades av Saudi-araberna när hen var där och slickade deras arslen, att stänga gränsen för IS-MÖRDARE och tiggare

  Gilla

 • angelicaplacet

  Jag uppfattar att det var Sahlin som arbeta för att få samhällsmedborgarna att tro att dessa personer råkat hämna lite snett i livet och att det inte alls utgör någon fara för landet.Utan på lite glid bara.Skrämmande arbete hon utförde att förvilla svenskarna.

  Nu finns det 1000-tals förmodligen 10.000-tals radikaliserade islamister i landet och att Löfven skulle kunna skydda oss har jag ingen tro på,han vet inte ens vilka som befinner sig i landet.

  Gilla

 • larslindblog

  Obs: SKATTEVERKET i Malmö har beviljat SKYDDAD IDENTITET för en av dom i artikeln nämnda.

  Gilla

  • compulsoryunion

   skatteverket i Sundbyberg anställer bara kvinnor med Hijab och som pratar Mohammeds språk.

   Gilla

   • Ej PK

    Alla kommuner har nu blivit beordrade av sosseeliten att anställa en sorts av houseniggers som ska dirigera svaga Svenskar vid dörrarna på Försäkringskassans, Skatteverkets och arbetsförmedlingens kontor. Det har pågått i ca 3 år men som sagt ska nu verksamheten att utökas. Alltså är de de svagaste Svenskarna som får ta utmaningarna och samtidigt ta del av Mona Sahlins och Stefan Löfvens multikulti paradis.
    Ingen av Sosse Eliten med kanske LÖÖF som förebild har fått¨äran av att konsultera en rabiat husneger eller blatte med hijab fär att reda ut sin sjukdom offentligt i myndigheternas dörrar. Det är ett pågående helvete fär de svaga Svenskarna idag.
    Jag har haft personligen erfarenhet av husnegrer och blattar vid en av Sveriges rödaste städer i Norr där de i unisont samklang Took a great piss at me när jag hade den tvivelaktiga äran att tvingats till att konsultera Skatteverket i en gemensam lokal med försäkringskassan. Jag har aldrig blivit förnedrar mer än vad jag blev vid detta tillfälle. Husnegrerna och blattarna började redan vid dörren att vara förnedrade och vid kontakt med en hijabbeklädd kvinna eskalerade det till en fullständig förnedring då jag uppmanades offentligt redogåra mitt känsliga ärende inför ett stort antal lyckosökare och Svaga Svenskar.
    Reinfeldt och Löfven samt ragatan LÖÖF.. ni är välkomna att följa med mig vid mina nästa besök vid kommunens och landstingens värdegrundsinsikt. Ärligt talat blir man nerpissat av husnegrer och blattar vid era exprimentiella vansinnestortyrer för Svaga Svenskar. Se till att ni betalat saftiga summor ur edra arvoden till era barn och barnbarn. Ni har ju gräddfilen och behäver inte lämna erat Svenska pass till en kvinna i Hijab på Skatteverket samt uppge edra barns personnummer offentligt vid därrana till en sossesponsrad blatte.

    Gilla

  • Kattsand

   ”IS-terrorister får skyddad identitet när de återvänder till Sverige”
   http://www.friatider.se/terrorister-f-r-skyddad-identitet-n-r-de-terv-nder-till-sverige
   De borde istället vara med på en varnings-lista tillgänglig för alla och dömas till fängelse för krigsbrott/terrorism. Varför skall farliga krigsbrottslingar/terrorister få gå lösa?

   Gilla

 • Tussilago

  För den som med hjälp av ljudupptagning vill veta hur det ser ut ang samordningen av våldbejakande extremister kan jag rekommendera ”Bakom kulisserna” soundcloud alt. Youtube, sök på Ingrid&Conrad. Så skrämmande att det går kalla kårar utefter ryggen!
  De ljuger, förminskar och slänger på luren vid svåra frågor.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Hur innerst in i glödheta helvetet är det ens möjligt att denna trafik tillåts fortgå utan myndigheternas handfasta ingripande? Denna oerhörda kränkning mot Sverige och svenskarna är initierad direkt av regeringen och utgör det ultimata beviset för att landets status som rättsnation upphävts.
  Oavsett vilken bevisning som står till buds, i ovan nämnda och andra migrationsrelaterade brottmål, negligerar staten denna i akt och mening att terrorisera befolkningen med sin psykologiska krigföring.
  Etablissemanget, mina bålda kamrater, har ingen som helst vilja att skydda befolkningen.
  Fy för den lede fan, vilket vederstyggligt land detta blivit!
  Andreas 😦

  Gilla

 • Micke

  Efter terrordåden i Paris i noember 2015 bland annat mot Konsertlokalen Bataclan såg jag ett inslag på någon tysk nyhetskanal där man interviewade en belgisk säkerhetsexpert om hur Belgien och Frankrike skulle hantera så kallade återrvändare. Svaret var mycket intressant eftersom det gick ut på att båda länder skicka dit specialstyrkor för att lösa problemet på plats…..
  Kan tolkas på olika sätt, men skulle tror att IS terrorister i fråga tas ifrån möjligheten att återvända.
  Bra förslag tycker jag, varför ansluter inte sig Sverige?

  Gilla

 • Lars Fågelsag

  De här gossarna ska spärras in och ställas inför rätta för brott mot mänskligheten INTE belönas med bidrag….!!! SKÄMS SVE TSAREN!!!!

  Gilla

 • Mm

  Samordnaren för detta avskum vad gör sossekärringen, sitter på sitt feta a-l och kvitterar ut lön. Socialdemokrater i ett nötskal

  Gilla

  • Albert

   Dricker julmust gör de säkert också!
   För inte länge sedan var sådana beteenden som dagdriveri eller arbetsovilja skäl nog för att hamna på mentalsjukhus.
   Att bli medlem i det socialdemokratiska arbetarepartiet tycks idag vara det enklaste sättet för latmaskar och samhällsparasiter att få ett välavlönat snyltarejobb utan krav på prestation.

   Gilla

   • compulsoryunion

    SSU (sunni socialistiska underkvalificerade) och Unga Örnar-näsor kan komma att styra Sverige när Ardalan Shekarabi ”räknar” röster i val

    Gilla

 • Blåsfirren

  De ska avrättas på samma avskyvärda sätt som IS svinen gjorde. Vad fan är det för fel på Sverige?

  Gilla

 • Jag

  Ut!!! Ut!!!! UT!!! de har ingen existensrätt i Sverige! Yrkesmördare! Kastrera och skicka tillbaka till det avskräde till land de kom ifrån. De har förverkat sin rätt att vistas i mitt Sverige! Flata s k ”politiker” som är fega idioter som riskerar våra liv genom att tillåta terroristerna vara kvar!! Kastrera och deportera!! Omgående!!!

  Gilla

  • Lars Fågelsag

   INSTÄMMER till fullo!!! Ut med dessa och KONTROLLERA Sveriges gränser som innan EU inträdet! Sve Tsaren ska väck! Dessa avskum vill ingen ha som granne eller arbetskamrat, totalt opålitliga som kan få för sig att börja mörda igen när de får litet tråkigt!! ISLAM KOMMER FRÅN SATAN!!!!!!

   Gilla

 • eva

  Man tar sig för pannan! Denna gest innebär att det finns en hjärna bakom min panna. Stefan Löfvén med entourage i politiken och statsförvaltningen saknar uppenbarligen pannor och de hjärnor som borde finnas bakom pannan eftersom de inte ifrågasätter och åtgärdar de återvändande IS-krigarna.

  Gilla

 • Jhonsson

  ”Återvändande IS-krigare” skall inte återvända till Sverige. De skall ”återsändas” till den plats de ursprungligen kom ifrån. De har absolut ingen plats i vårt samhälle. Det måste bli ett slut på regerings och Alliansens naiva syn på denna grupp. För dessa ”krigare” finns ingen plats i Sverige. Vem vill ha en fd IS-krigare till granne? Vem vill ha en råd IS-krigare som arbetskamrat? Vem vill möta en fd IS-krigare på gatan? Vem vill sitta jämte en fd IS-krigare på bussen eller i tunnelbanetåget?
  Hur stort eller hur många terrorattentat skall fordras för att väcka upp våra sovande folkvalda i riksdagshuset? Varför agerar inte dessa för sitt eget folks bästa?
  Har de inte fattat något? Ser de inget, hör de inget?
  Det måste bli ett slut på daltet. Det är inga snälla små gossebarn det handlar utan helt enkelt mördare! De skall snarast förpassa ut ur landet..
  Finns det inga lagar, som gör det möjligt, se för då Guds skull till att sådana skapas med det snaraste!
  Vi behöver en sverigevänlig regering vid valet 2018. Låt oss skaffa det!
  Låt oss förpassa Löfven & Co till historieboken.

  Gilla

 • Stenbock

  Nej vem anställer sådant avfall ! Som f.d.legoterrorist har de spelat bort alla chanser till ett normalt liv. Återstår att återvända hem och valla getter.

  Gilla

 • Alf

  IS-återvändare? Terrorist-återvändare kallar jag dom för.

  Gilla

 • age

  Blir väl omhändertagnaa som ”ensamkommande”
  sabotagesoldater.
  De är ju så välutbildade!
  SJ behöver dem för kabelarbeten inför storhelger.

  Gilla

 • Lena

  Meningen är alltså att skötsamma medborgare ska behöva arbeta sida vid sida med våldsmän, dessutom få dessa våldsamma män som grannar, Sveriges politik gör att man häpnar och ger upp !

  Gilla

 • ossie

  Don där jävlarna bör interneras så fort dom sätter sin fot på svensk mark för att snarast återexporteras till muhammeds regioner.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: