Botswana funderar på att köpa stridsflygplan och varför flyr inte afrikaner till det rika Afrika


FÖRSVAR. Botswana beskrivs ofta som en afrikansk framgångssaga. Tack vare fungerande demokrati och rikt på naturtillgångar så har Botswana utvecklats till ett medelinkomstland. Stabilitet och välbetänkt ekonomisk politik har bidragit till framgångarna. 

Om det är så välbetänkt att köpa stridsflygplan vet jag inte men Botswanas president Ian Seretse Khama försvarar landets funderingar på att köpa nya dyra stridsflygplan under sitt besök i Sverige.

Seretse Khama anser att landet behöver ett flygvapen för att patrullera luftrummet och för att avskräcka eventuella attacker. – Vi kan inte chansa och sänka garden, sade Khama.

Khama verkar vara en klok karl:

En reporter frågar om det inte är billigare att köpa drönare? – Kanske borde vi köpa pilar och bågar i stället. De är ännu billigare, sade presidenten.

Botswana är mycket rikt, liksom resten av Afrika, de har också till skillnad från de flesta afrikanska länderna kloka politiker och fungerande demokrati.

-Dock misstänker Pettersson att bidragssystemet inte är så väl utbyggt eftersom afrikanerna inte flyr dit och till övriga Afrika…


5 responses to “Botswana funderar på att köpa stridsflygplan och varför flyr inte afrikaner till det rika Afrika

 • Jhonsson

  Botswana vill inte chansa och sänka garden. Nej, de har väl sett hur det gått för Sverige.

  Gilla

 • eugenecork

  märkligt att inte 87:an kommit på den ”ljusa iden”
  Att då genom att skänka varsin division Gripen E i
  bistånd till alla Niggerregimer i Afrika…istället för att
  som nu, rädda negrena på bortaplan?…detta skulle
  gynna alla parter, speciellt Sverige och SAAB

  Gilla

 • ruben

  Att få livslångt generöst regelbundet ekonomisk underhåll i Nordiska länder utan krav, lockar förstås massorna på livsfarliga flyktmetoder. Naturligtvis skall Sverige snabbt och omedelbart signalera att det är stopp på bidragsturismen. Det är ju löftena om villkorslösa livslånga underhåll, som bidrar till vansinnesfärderna över medelhavet, där en del tom. har småbarn med sig.

  Gilla

 • Mm

  Såg intervju med ung tonfärgad invälling. Man blir så trött att böja sig, så jordbruk var inget för hans unga och friska kropp, det sköter de gamla mycket bättre. Industrijobb är säkert för jobbigt, så vad skall vi med honom till. Vi kommer aldrig bli av med dessa parasiter. I snurriga Sverige behöver du bara ha ett konto eller bo hos någon batikhäxa så gör de allt för att de skall trivas och att du får vila ryggen ordentligt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: