Politikerna har blundat och kört med hundratusentals invandrare ombord


INVANDRING. Per Gudmundson skriver i en ledare i SvD om Riksrevisionens granskning av flyktingkrisen. Gudmundson skriver att nästan alla propositioner mellan 2004 och 2015 saknade konsekvensbedömningar gällande mängden asylsökande. ”Uppenbarligen ansåg man i en rad regeringar att invandringspolitik huvudsakligen var en fråga om att blunda och köra”, skriver Gudmundsson.

Han skriver att han som ”intresserad skattebetalare” de senaste åren följt varje ny prognos från Migrationsverket och menar att de haft stor påverkan på de offentliga finanserna. ”Ändå har den politiska ledningen alltså aldrig brytt sig om att räkna ordentligt på vad man gör”, skriver han.

-Pettersson menar att Gudmundsson har rätt men att ett stort ansvar vilar på de som röstat fram de ljugande och nonchalanta politikerna samt kanske i ännu högre grad på de journalister som inte skött sitt jobb och granskat konsekvenserna av invandringspolitiken.

Sedan ska vi inte glömma att det är inte bara invandringspolitiken, även om den är värst som skött på samma sätt. Försvaret slaktades och efter några år ska man försöka rusta upp igen och det är inte lätt, vårdavdelningar stängdes osv…

Runt år 2009/2010 började redaktionerna runt om i landet censurera insändare från mig och många andra, journalisterna med några undantag vägrade se alla problem med asylinvandringen.

Varför ingen konsekvensanalys? Varför hårdare kontroll på ett dass på landet än skiten från 600.000 nya svenskar?

Det var den 14 oktober 1969 som 400 års erfarenhet av statsförvaltning började förkastas och en rev ned det andra byggt upp och 1975 började den riktiga vägen utför.

Det finns i grunden bara en stor fråga – asylinvandringen. Törs politikerna erkänna det?

Nedanstående är en insändare jag skickade till vår lokaltidning Södermanlands Nyheter hösten 2014. Jag bad reaktionen svara om de skulle de in den eller varför inte. Inget svar har kommit. Södermanlands Nyheter och andra har censurerat 100-tals varningssignaler och letat upp snyfthistorier och en och annan invandrare som det gått bra för men konsekvent dolt alla problem 

Media är medskyldiga till politikernas blunda och kör…

12 nya Nyköping eller 50 nya Oxelösund

Håller prognoserna om invandringen så kommer det under kommande mandatperiod (2014-2018) 600 000 asylsökande och anhöriginvandrare till Sverige.

Det är 12 kommuner av Nyköpings storlek eller 50 svenska kommuner av Oxelösunds storlek.

Har vi klart för oss vad som krävs i form av infrastruktur, offentliga jobb, bostäder, skolor, bussar, vårdcentraler och liknande som finansieras via skatterna för att driva varje kommun? Vet man vad som behövs i infrastruktur som telekommunikationer, färskvatten, avlopp, vägar, kraftverk, värmeverk, livsmedelsproduktion i ett land som redan importerar 50 % av maten osv.

Bara ökat elbehov för 600 000 personer lär betyda en och annan kärnkraftsreaktor.

Har man tänkt på hur många nya lärare som behövs för att ta hand om 150 000 nya elever som inte kan språket och att lärarutbildningen tar fyra år?Hur har man tänkt att domstolsväsendet ska hinna med 100 000-tals nya asylärenden bredvid den ordinarie verksamheten samtidigt som den nuvarande regeringen drar ned på anslagen?

Räcker det med att svenskarna öppnar sina hjärtan för att få fram 100-tals nya vårdcentraler och 100-tals nya skolor, fyrtio nya polisstationer, flera nya tingsrätter, ett dussin nya sjukhus och 200 000 nya bostäder de kommande fyra åren?

Om det räcker med öppna hjärtan, varifrån ska kvalificerad personal för att bemanna detta komma? Det tar som bekant runt åtta år i snitt för att få de nyanlända i arbete.

Svaret är naturligtvis att politikerna inte ens börjat planera för detta så den befintliga välfärden som redan krakellerar betänklig ska svälja ytterligare 600 000 personer.

Det kommer inte att hjälpa med öppna hjärtan, moral eller pengar?

Vad återstår då? Att minska invandringen verkar totalt omöjligt. Så vilken samhällsservice ska vi dra in på? Barnfamiljerna eller pensionärerna? Förlossningsvården eller barnomsorgen? Pensionerna, hemtjänsten, skolan, vården?

 


26 responses to “Politikerna har blundat och kört med hundratusentals invandrare ombord

 • Lena

  Allt är kommunismens fel ……………..staten ska äga och forma !
  Tyvärr så lyckades experimentet nästan fullt ut och det uppdämda behovet att vara med sitt barn syns här !!!!!!!
  Galningar att ni gick på den lätte !!!!!!

  Gilla

  • Lena

   Det är mitt i natten, men min kommentar ovan är nog den viktigaste som jag någonsin har skrivit och den absolut sannaste !!!!!!
   Hur kunde ni låta er luras av kommunisterna !!!!!!
   HUR ?

   Gilla

   • Lena

    Jag vill bara tillägga att i början av 70-talet så hade ett företag som jag var välbekant med en sovjetisk delegation på besök i Sverige, jag var där …….efter besöket blev vi svenskar tackade för allt som de hade blivit förplägnade med under sin vistelse……………….deras stora TACKORD var ”vi har aldrig TIDIGARE upplevt ett KOMMUNISTISTISKT land som FUNGERAR så bra BRA som ert LAND”
    Detta var på tidigt 70-tal !!!
    ( Jag fick metermis av ylletyg mycket vackert som tack !)

    Gilla

   • naimlap

    Mitt enkla svar på din fråga är. Dumsvenskingar! Ett av jordens dummaste och fegaste folk ja, kanske det allra dummaste och fegaste.

    Gilla

 • Silfverbielke

  Härutöver har vi Aschberg och gula båtarna som hjälpte människosmugglarna att tjäna mångdubbelt mer.

  Gilla

 • Lena

  Det finns sätt att stoppa ”gummibollar” inte svårt alls puspunka på de uppblåsta.
  Nu lite ”bouncy, bouncy” !

  Söndagkväll !

  Gilla

 • Jhonsson

  Politiker är totalt ansvarslösa. De hoppas alltid att någon annan skall rätta till problemen, som de ställt till med. Oavsett hur dåliga de varit, har de ju en fet pension att falla tillbaka på.

  Gilla

  • Billy Boy


   Från Jeanders bildblogg

   Gilla

   • Lena

    Det närmar sig den punkten nu att vi som har betalat och betalar er lön …………vi vill inte beslagta er nej det vill vi inte,( vem vill ha skräp )dock det som ni har utan skam / skrupler stulit / roffat åt er av svenskars skattemedel, det är en annan sak !

    Gilla

   • age

    — Och 87% av svenska befolkningen röstade ändå på denna halvfigur.

    Svårt att förstå.

    Gilla

  • Lena

   Jhonsson

   Så har de lärt sig men………………..ingenting är längre som förut !

   Gilla

   • Pica pica

    Lena! Var hittade du den videon? En gammal bekanting från min hemstad sjunger där.

    Gilla

   • Lena

    Pica pica
    Den ligger på ”you tube” och är öppen för alla.
    Jag tycker så mycket om musiken, grattis om det är en vän till dig !

    Gilla

 • Jhonsson

  Självklart har 87 % av svenska folket skuld i den katastrof, som drabbat landet och som kommer att bli ändå värre. Det vi ser i dag i bara toppen på ett isberg.
  Men det är ytterst våra politiker och media, vilka tutat i folk att invandringen är en vinstaffär. Dessa floskler har tydligen många trott på. Det måste vara en mängd människor, som blivit förda bakom ljuset. Regeringarna Löfven och Reinfeldts sysslat med saker, som närmast är kriminella. Om ledningen i ett företag gjort en jämförbar sak, tror jag nog att det slutat i rätten.
  Jag ryser vid tanken på vad vi kommer att få se i framtiden.
  Vi måste skaffa en sverigevänlig regering vid valet 2018.
  Skadorna på Sverige blir inte lätta att reparera. Kanske blir det omöjligt.
  Men en sak är klar, byter vi inte regering, blir det mycket, mycket värre!

  Gilla

  • Tobbe

   Räkna med att hela 7-klövern kommer skapa en ohelig allians om det behövs för att få majoritet att styra vidare enligt Kalergiplanen. Så det krävs mer än 30% SD för att ta makten.

   Gilla

  • Realist

   INGEN FARA FÖR VARE SIG POLITIKER ELLER FÖRETAG !!!
   Se bara hur ”förskingringen” i SCA helt lätt gick genom TINGSRÄTTEN, de lade ner åtalet !!!!
   Så länge som ”rättsväsendet” sållar mygg och sväljer elefanter så är det lätt att korrumpera och lura alla skattebetalare ……….

   Gilla

 • angelicaplacet

  Men är det verkligen några som uppfattat att politiker har blundat när dom kört?

  Gilla

 • Mm

  Ja eller flytta till Island, Baltländerna, Ungern, Tjeckien, Polen. Nästan muslimfritt.

  Gilla

 • Billy Boy

  För många problem!

  Från Jeanders bildblogg

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”………tio år senare, är SD det parti som ökar mest bland invandrare.

  Hur kunde det bli på det viset, undrar säkert många politiker och andra opinionsbildare. Kanske har det inte slagit dem att de som drabbas hårdast av problem relaterade till hög invandring, misslyckad integration och särskilt utsatta områden är just personer med utländsk bakgrund.

  Det är deras barn som blir nedskjutna på öppen gata. Det är de som tvingas leva med rädslan att utsättas av kriminella gäng som tagit över kvarteren där de bor. Det är de som drabbas hårdast av religiösa fundamentalistiska idéer. Är det då så konstigt att många boende i de utsatta områdena söker sig till det parti som haft högst tonläge i de här frågorna, medan andra partier under många år i princip lämnat dörren vidöppen?

  Mitt förslag till Sveriges politiker inför nästa valrörelse är därför att ni samlar era analytiker, tar fram skissblocken och frågar er själva om det inte är hög tid att börja lyssna på de människor som allra mest fått uppleva konsekvenserna av den politik ni förespråkat de senaste decennierna.

  När ni gjort det kan ni bege er ut i den verklighet som jag och många andra sett för längesedan.”

  http://www.gp.se/nyheter/det-%C3%A4r-deras-barn-som-blir-nedskjutna-p%C3%A5-%C3%B6ppen-gata-1.4369480

  Gilla

 • larslindblog

  Alla skyldiga skall spåras upp och lagföras. Sossar ! Var ni än gömmer er kommer ni att till sist att få möta rättvisan !!
  (gäller alla i 7 klövern men (S) har extra stort ansvar)

  Gilla

  • Billy Boy

   Här är en hel del s k ”sossar” som plundrat Sverige och vilka nu i sin tur själva borde bli fråntagna allt dom stulit.

   Socialkleptokraterna Valfilm 2014 (Satir)

   Det finns många, många fler!

   Gilla

 • inferno

  Litet bildgalleri på de som skyldiga äro, en titt i spegeln och många ser vem / vilka som röstade fram eländet.

  Gilla

  • larslindblog

   Jepp , dessa skall lagföras !! Bra att vi redan nu börjar dokumentera.
   I framtiden kommer man att få arbeta i minst 10 år med att gripa medlöpare. Även anhöriga som profiterat på gärningsmännens ekonomiska utplundring av oss skall lagföras. All egendom skall konfiskeras.

   Gilla

 • Tony

  Javisst är Media Medskyldiga, en Media som gjort sitt jobb hade aldrig lämnat dessa politiker ifred, man har istället för att granska dessa politiker bedrivit försvar för den förda politiken, jag vet inte hur många hundratals Miljoner som Media mottagit för dessa smutsjobb, men nog fan är det stora summor.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Mitt hjärta har varit helstängt sen 1975 då beslutet togs av en enhällig Riksdag att Sverige skulle vara ett mångkulturellt land och kommer ALDRIG vad som än händer att öppnas. Allt som finansieras via skatter som Svenskar har rätt till kommer att utsättas för besparingar för att kostnaderna för parasiterna kommer att skena utom all kontroll. Det är hög tid för Svenskarna att samla i sina privata lador om man vill ha en något sånär tillvaro framöver. Passa på men möjligheten ännu finns att ta jägarexamen och skaffa några vapen. Detta kan vara en bra investering både för liv och egendom.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: