Ett människoöde – 2


Efter förra söndagens inlägg, följer här ett som förmedlats av nära vänner.

Ett par av mina närmaste vänner jobbar inom vården i vår huvudstad. Det ni kommer att läsa nedan grundar sig på en berättelse de vid flertalet tillfällen förmedlat till vänkretsen. Det lät så intressant att jag vid ett tillfälle bad dem fråga kvinnan om hon inte själv ville författa en text jag sedan kunde publicera på Petterssons. Hon verkade först intresserad med löfte om att få vara helt anonym, men i slutändan valde hon att avstå.

Istället redogjorde hon närmare för mina vänner som skrev ned stolpar, fakta och med hjälp av dessa följer här en annan berättelse om ett livsöde i landet Sverige.

För ett antal år sedan började en ny kvinna på avdelningen där mina bekanta jobbar. Kvinnan i fråga var ung, hade sitt ursprung i ett sydeuropeiskt land, var mycket trevlig, engagerad och blev snart omtyckt bland både arbetskamrater och chefer.

Hon var ensamstående när hon började sin anställning och var med på olika tillställningar som arrangerades på och utanför arbetsplatsen. En dag berättade hon med glädje i rösten att hon träffat en man. Alla gladdes med henne när de såg glädjen i hennes ögon och leendet på läpparna.

Snart nog slutade hon närvara vid de tillställningar som arrangerades utanför arbetstiden. Hon skyndade istället hem och det verkade inte längre finnas någon tid över till arbetskamraterna. Ingen reflekterade över detta och alla förstod innerst inne att nyförälskelsen överbryggade allt annat.

Månaderna gick och den unga kvinnan började visa upp tecken på att något inte var som det borde. Mina vänner berättar att leendet inte längre fanns där och att ögonen som nyligen glittrade av kärlek hade mattas av väsentligt. Under en veckas tid var kvinnan sjukskriven, vilket hon aldrig varit och när hon återvände syntes spår av blåmärken i ansiktet.

Hon var hemlighetsfull och ville inte redogöra för vad hon råkat ut för, men arbetskamraterna förstod ändå att allt inte stod rätt till. De vände sig till chefen som i sin tur hade ett samtal med henne, men vad som sades mellan dessa fyra väggar nådde aldrig ut på avdelningen.

Svaret kom ändå några månader senare. Den unga kvinnan kom till jobbet iklädd slöja. Då började sanningen sippra ut så smått. Mannen hon träffat hade sitt ursprung i Mellanöstern och när veckor av nyförälskelse passerat, började han visa prov på den machokultur som tillämpas i den delen av världen.

Mannen ville snart nog gifta sig, vilket kvinnan tycket var lite för tidigt. När kvinnan visade prov på frispråkighet och egen vilja, hade hon fått ta emot slag. Där av sjukskrivningen och blåmärkena i ansiktet. Kvinnan som innan varken var muslim eller särskilt troende hade tvingats att konvertera till islam inför bröllopet som skulle ske i mannens hemland. Slöjan var därför påtvingad och inget val kvinnan gjort själv.

Giftermålet gick av stapeln och därefter började de verkliga problemen. Snart nog blev kvinnan gravid och hennes närvaro på jobbet allt mer sällsynt. Hon var aldrig med på fester och tillställningar som arrangerades i arbetsgivarens eller privat regi. När hon närvarade visade sig en ung kvinna som genomgått en förvandling. Glädjen var borta, viljan likaså och hennes arbetskamrater misslyckades varje gång när de försökte inleda ett samtal.

Många var oroliga för henne och bad chefen vidta åtgärder. En dag var kvinnan borta, av vilken anledning fick man inte veta och chefen var ganska tyst om saken.

Ett år senare fick en av mina vänner ett sms. Det kom från kvinnan som berättade att hon mådde bra och hälsade till alla de på avdelningen som hon tidigare delat glädje och skratt med. Hon berättade i sms:et att hon lyckats skilja sig från mannen hon gifte sig med, vilket inte hade accepterats. Hon hade också avsagt sig religionen, tagit av sig slöjan och levde nu som fri. Hot hade förekommit, polisanmälningar hade lämnats in och nu levde kvinnan på hemlig ort tillsammans med barnet hon fött.

Några fler sms eller andra meddelanden har inte kommit in när detta skrivs, men mina vänner och deras arbetskamrater hoppas att en gång få möta deras unga arbetskamrat som en gång mötte dem med skratt och glittrande ögon.


20 responses to “Ett människoöde – 2

 • larslindblog

  Hur vet man att det är kvinnan själv som meddelat sig ??? Jag tror kvinnan är mördad och att meddelandet är FEJK

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Sorglig berättelse, men tyvärr alldeles för vanligt förekommande.

  Att religion som grund, kränker och förtrycker människor i Sverige, i en ökande och alarmerande takt. Är för mig en mycket skrämmande utveckling.

  Detta drabbar naturligtvis kvinnor till stor del.

  Regerings- feministerna verkar blunda för detta. Liksom mycket annat i vårat samhälle, som då ”tillåts” genom religiöst kränkande och förtryck.

  Gilla

 • Pica pica

  Genom mitt liv har jag fått lära mig ta konsekvenserna av mitt eget handlande. Problemet här är att Sverige ännu inte vågat föra en ärlig och öppen debatt om islam. Redan i skolan indoktrinerar vi våra barn vad gäller ideologin islam som en vanlig religion lika kristendomen. Man kan inte ens säga vad som står i Koranen (som gäller ännu idag).

  Därför har inte våra flickor och kvinnor inte en aning om vad de ger sig in i om de förälskar sig i en muslim.

  Gilla

 • Tanten

  Att hon lyckades komma undan och få skyddat boende för sig OCH barnet är ovanligt.

  Gilla

 • Mia

  Hon blev misshandlad och tvingad att konvertera och ändå gifter hon sig med mannen och skaffar barn.
  Om man gör fel l i livet får man stå för konsekvenserna.

  Det får vi alla.

  Gilla

  • ruben

   Ja visst. Ingen vet hur det egentligen är. Många unga kvinnor har frivilligt rest till IS terroristerna och deras krig också.

   Gilla

 • ruben

  Visst, hon hade kunnat haft oturen att träffa en vit Svensk psykopat med sjukligt kontrollbehov. Men skillnaden är att vår kultur och våra lagar stödjer inget av det utan samhället vänner och släkt anser det vara kriminellt.
  Det borde förstås varit en anmälan mot hennes muslimske pojkvän, samt hon borde ha fått ett skyddat boende så länge, men i Sverige har det blivit en nästan sjuklig tolerans mot den muslimska intoleransen. Och problemet är väl att muslimerna har ofta stor släkt, som kan ställa upp och trakassera rättsväsende eller brottsoffren för att stötta gärningsmannen, så våra lagförande organ brukar backa för att slippa hotfulla angrepp.
  Ingen önskvärd utveckling, eller hur riksdagsledamöter?

  Gilla

  • Kalasbetalaren

   En fördel också att leva som parasiter på bidrag, så att dom har tid att genomföra sina hot och trakasserier!

   Gilla

 • Kurt

  Synd men vissa lär sig aldrig. Kvinnor som ge sig i lag med muslimer ha bara sig själv att skylla för sitt framtida elände.

  Gilla

  • HannaG

   Håller med dig Kurt. Dessutom undrar jag om artikeln är en ”snyfthistoria” eller om den är äkta. Här kommer ett citat ur artikeln som gör mig tveksam: ”Kvinnan som innan varken var muslim eller särskilt troende”. Vad menas med ”särskilt troende”? Handlar allt i Sverige om religion nu för tiden? Kvinnan kunde ha packat sina resväskor och sticka, svårare än så är det inte. Det kan bli fel när man träffar en från början charmig muslim men så fort man upptäcker hur det förhåller sig – stick! Hon träffade fel karl helt enkelt.

   Gilla

 • Kalasbetalaren

  Ja ja, hon fick i alla fall välja själv! Inom en snar framtid kommer ockupanterna bara att ta den dom vill ha!

  Det gör dom ju många gånger redan nu, men det är trots allt än så länge förbjudet!

  Gilla

 • Tony

  Unga flickor borde tänka sig för både en och flera gånger innan man ger sig i lag med en Muslim, deras uråldriga religion Islam ger inte kvinnor rättigheter som ens står i närheten av mannens, som ska dominera totalt ,därför är det patetiskt när man hör till exempel FI s kvinnor tala om kvinnoförtryck i det Svenska systemet, men lotsas inte om hedersförtrycket bland Islam.

  Gilla

 • ruben

  Tack för berättelsen. Ett bra exempel på händelser som Stefan Löfven, förutom de 13 nedlagda våldäkts-utredningarna per dag, också bör ta upp och kommentera i dag i Järva.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Alla vuxna människor som är vid sina sinnes fulla bruk får ta konsekvenserna av de val de gör bra som dåliga. Att tänka efter före väga för och emot är oftast mycket bra.

  Gilla

 • malmobon

  Samma berättelse hörde jag från en sjuksköterska härom dagen. Muslimer charmar unga flickor. Ger dem presenter. När dessa sedan varit ihop ett tag, så blir dessa flickor misshandlade och mannen skall bestäma vad hon får göra och var hon får gå. Tyvärr blir det oftast barn också med i bilden.

  Kvinnan helt fångad i en mardröm, som hon har svårt bryta.

  Föräldrar borde varna sina flickor.

  Är en form av jihad.

  Gilla

 • Sven-Erik

  En tragisk historia som bekräftar talesättet, att lika barn leker bäst. Dumma barn ska stanna i sandlådan för med haka spade, gör de ingen skada

  Gilla

 • gamgubben

  Öst är öst, och väst är väst, och aldrig mötas de två!

  Gilla

  • Hans Nilsson

   Jag skulle gärna möta Vladimir Putin. Detta är en man som står stadigt med båda fötterna i den Ryska jorden.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: