Asylsökande reser till hemlandet på semester


INVANDRING. Trots påstådda förföljelser i sina hemländer, reser asylsökande som bor i Tyskland tillbaka till sina hemländer på ”semester”. Den tyska myndigheten för migration och flyktingar (BAMF) hävdar att antalet asylsökande som reser tillbaks till de länder de flytt från.

BAMF har sagt att de är medvetna om fler fall, de vägrar att redovisa någon statistik så inga exakta siffror är kända. Den federala polisen, som heller inte har någon statistik, säger dock att problemet inte är isolerade händelser utan är genomgripande och allmänt.

Det finns för närvarande inga lagar i Tyskland som hindrar invandrare från att resa tillbaka till sina hemländer när de har uppnått asylstatus.

Mer på Breitbart… 

 

-Pettersson undrar varför somalier som bor i Sverige men regelbundet återvänder till krigets Somalia…frågan är retorisk så ni behöver inte svara…

För övrigt kan man också undra varför svenska myndigheter inte följer den svenska utlänningslagen…

INVANDRARBROTT. På Sveriges Riksdags hemsida finns en hel del fakta att hämta. Bland annat om Dokument och Lagar. En av dessa lagar är Utlänningslag (2005:716) Svensk författningssamling 2005:716. 

På bloggen har vi många gånger skrivit om ”flyktingar” som reser hem till det land de ”flytt” ifrån och där de inte kunde stanna och där de riskerar att mördas så fort de sätter sin fot ─ det var i varje fall så de skrev på sina ansökningar de skrev. Nu åker de regelbundet hem på semester, och ofta följer barnen med till det livsfarliga landet. 

Enligt 4 kap 5§ Utlänningslagen

5 § En flykting upphör att vara flykting om han eller hon
1. av fri vilja på nytt använder sig av det lands skydd där han eller hon är medborgare,
2. av fri vilja på nytt förvärvar det medborgarskap som han eller hon tidigare har förlorat,
3. förvärvar medborgarskap i ett nytt land och får det landets skydd,
4. av fri vilja återvänder för att bosätta sig i det land där han eller hon är medborgare eller som statslös tidigare hade sin vistelseort, eller
5. på grund av väsentliga och bestående förändringar i hemlandet eller i det land där han eller hon som statslös tidigare hade sin vistelseort inte längre befinner sig i en sådan situation att han eller hon kan anses som flykting och därför inte kan fortsätta att vägra använda sig av hemlandets eller vistelselandets skydd.

Första stycket 5 gäller dock inte en flykting som på grund av tidigare förföljelse har tungt vägande skäl för att inte vilja använda sig av det lands skydd där han eller hon är medborgare eller där han eller hon som statslös tidigare hade sin vistelseort. Lag (2014:1400).

5 a § En utlänning upphör att vara alternativt skyddsbehövande eller övrig skyddsbehövande om de omständigheter som medförde att han eller hon bedömdes som skyddsbehövande inte längre finns eller har ändrats i sådan omfattning att skydd inte längre behövs. Vid bedömningen ska endast väsentliga och bestående förändringar beaktas.

Första stycket gäller dock inte en utlänning som på grund av tidigare upplevelser som utgjort grund för skyddsbehov har tungt vägande skäl för att inte vilja använda sig av det lands skydd där han eller hon är medborgare eller där han eller hon som statslös tidigare hade sin vistelseort. Lag (2014:1400).

5 b § En flyktingstatusförklaring ska återkallas, om det kommer fram att utlänningen inte kan anses vara flykting.

Om det föreligger sådana omständigheter som anges i 3 § andra stycket får en flyktingstatusförklaring återkallas. Lag (2009:1542).

5 c § En alternativ skyddsstatusförklaring ska återkallas, om det kommer fram att utlänningen inte kan anses vara alternativt skyddsbehövande.

En övrig skyddsstatusförklaring ska återkallas, om det kommer fram att utlänningen inte kan anses vara övrig skyddsbehövande. Lag (2009:1542).

-Pettersson menar att även om vi väljer att inte vara paragrafryttare så är det ytterst tveksamt om vi ska låta människor stanna ur en moralisk synpunkt – att återvända till det land som man har flytt ifrån undan påstått krig, död och tortyr direkt efter att man fått asyl innebär att man har ljugit i sin asylansökan.

Är det sådana lögnaktiga människor som vi vill ha i landet?

Varför reagerar inte Migrationsverket och andra myndigheter?


23 responses to “Asylsökande reser till hemlandet på semester

 • Pica pica

  Schweiz skickar obönhörligen ut de som reser hem på semester i landet de flytt ifrån. Kan det vara så svårt?

  Gilla

 • Jack

  Detta har jag också funderat på: om man ljuger sig in i Sverige, slutar man ljuga sedan?
  Eller fortsätter flyktingarna att ljuga vid alla tillfällen där det är till fördel för dem?
  Förmodligen.
  Har ett par bra exempel, men de skriver jag om när jag blivit pensionär.
  Det är för känsligt än.

  Gilla

 • Mohammed

  Skattefinansierad semester ,det är just dom som skall utvisas på livstid

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det är hutlöst att skattebetalarna ska behöva lämna ifrån sig pengar till detta stora bedrägeri.

  Gilla

 • odalkvinnan

  På de spanska nyheterna visade man kön med afrikaner på väg till sina hemländer. I går var det 850 000 bilar och tunt 3 miljoner vid Nordafrika som skulle hem på semester. Filmen ligger ute.
  Samtidigt fann man 5 döda i bakluckan på bilar, några till i en stad. Man redovisar det mesta utan kommentarer, i Melilla var det ett kamikazedåd tex. Det verkar att det blir en ökad ström nu med båtar och ganska hemska situationer på vägen upp i Europa. Nu är det en bra situation på havet med värme och lite vind. De dör ändå. Det måste upphöra för allas säkerhet för det blir inte bättre liv för dem. El Dorado-neej

  Gilla

 • Kurt

  De flyr för sina liv, va det väl en Svensk ”framstående” politiker förklarade för oss, eller hörde jag fel?

  Gilla

  • modernghost

   ”Döda flyr över Medelhavet…”, var det visst. X))))

   Gilla

  • naimlap

   Denne ”framstående” politiker borde beordra de sista spillrorna av den svinska flottan till medelhavet för att skeppa över så många asylanter, som möjligt till Spanien för vidare transport till Luleå med flyg i VIP klass. Om hen gör så kommer hen – hönset att, vinna valet och få egen majoritet i riksdagen.

   Gilla

 • Kalasbetalaren

  Nån som trodde nåt annat?

  Gilla

 • ruben

  Också något Löfven bör ta upp i sitt tal i Järva. Skall Sveriges skattebetalare stå för fiolerna när bidragsturisterna åker på semester till länderna de säger de flytt från och sökt asyl-skydd mot. Är det inte ett solklart bedrägeri mot staten?

  Liked by 1 person

 • Tony

  Som jag tidigare berättat så stod jag på min tomt och eldade upp trädgårdsavfall och såg under en timmes tid mellan 25-30 stora trafikplan flyga i riktning från Nordväst till Sydost, troliga avrese orter Göteborg eller
  Oslos flygplatser, detta var vid strax innan Påsk, och där brukar bara flyga några enstaka flygplan i den riktningen per dag annars, här flygs det upp skattemedel när sådana som säger sig flytt från förtryck åker på Semester till sitt förtryckarland? Själv har jag inte råd att åka på sådana resor, men jag tillhör ju heller inte det nya frälset.

  Här talas det heller inte om miljöförstöring hos Miljötalibanerna, det
  är bara när Svensken ska semestra?

  Gilla

 • jockfall

  Detta måste Stefan Röfven gilla och skickar säkert semesterpengar till flyktingar i dessa hemska länder.

  Gilla

 • malmobon

  Under tiden uppbär dessa försörjningsstöd. Kompis sköter om ansökan och betalar hyran. Har då deras uttagskort. Ingen kontroll från AF eller socialen. Mycket vanligt och har själv sett hur det går till.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Detta har pågått under många år. Svenska skattebetalare står för biljettkostnad och uppehälle.

  Gilla

 • gamgubben

  Åker du frivilligt tillbaka på ”semester = betald ledighet” då kan du väl inte anses vara flykting och denna paragraf borde vara tillämplig. ”5 b § En flyktingstatusförklaring ska återkallas, om det kommer fram att utlänningen inte kan anses vara flykting.”
  Men våra mesiga myndigheter gör inte sitt jobb!

  Gilla

 • Mohammed

  Mailade detta till Fox news ; får väl se om dom tar upp det
  STOCKHOLM There is currently an uproared mood on Sweden’s radio since the media company has been stamped with a protest sign against Jimmie Åkesson in one of its broadcast buses. The state media giant confirms on Twitter that the image is genuine.

  It broke out loud protests against the Swedish Democrats party leader Jimmie Åkesson when he speeched Spånga IP on Saturday night as part of Political Week Järva. The police were forced to intervene on a couple of occasions to handfully remove protesters from the scene as they tried to interrupt the speech.

  Those who protested against the SD leader kept signs with lyrics like ”Stick”, ”Fuck SD!” And ”Jimmie = Racist”. Åkesson was forced to remind those who disturbed the importance of allowing even opponents to speak in a democracy.

  ”A very important part of democracy is the dialogue. That you can talk to each other without using a lot of ugly words, scream or gapa and instead show respect for each other’s opinions, he said.

  After the speech was over and people were on their way home, a attentive person discovered how one of the protest signs held during the speech was in one of Sweden’s radio buses. The moment was forfeited and uploaded to Twitter. Sweden’s Radio confirms on Twitter that/Users/urk/Desktop/19222985_739548992872425_6425137356731342713_o.jpg the image is authentic and thus not fake.

  Gilla

 • Fredde

  Svenska flatheten är beklaglig, men vad kan man förvänta sig av ett lan fyllt av dårar?

  Nu vill man slopa nationaldagen då den ”gynnar högerextrema”

  http://asikt.dn.se/asikt/debatt/vi-borde-inte-fira-nationaldagen-det-ar-bara-en-uppvisning/

  Undrar vad norrmännen anser om det? De är ju stolta över sitt land och vet hur man firar!

  Gilla

 • finnjävel

  Där har vi lösningen till ”migrationsutmaningen”!
  Det heter – Enkelbiljett!
  Fantastiskt fin uppfinning som löser Sveriges problem snabbt och effektivt.

  Gilla

 • Jag

  Eländes elände för denna massimport av MENA-folk! ”Högutbildade” som islamiserar vårt en gång så fina land! Vi blir invaderade och överkörda av vår egen regering, nuvarande och dåvarande. Jag börjar bli riktigt mörkrädd över det som händer!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: