Regeringen föll i Finland igår p.g.a. islamkritisk ny partiledare


Jussi Halla-aho valdes på lördagen till regeringspartiet Sannfinländarnas ordförande och hans tre närmaste valdes till viceordförande. Halla-aho började sitt politiska liv med att skriva en starkt islamkritisk blogg Homma Forum som inte går att jämföra med denna välstädade och sakliga blogg. Men en stor politisk karriär kan alltså börja från en blogg – vad sägs om det Petterson ?

Hela den sannfinländska partiledningen byttes ut och det var pinsamt för de tre nuvarande ministrarna som blev utan poster i partiet. Den tidigare ordförande sedan 20 år, utrikesminister Timo Soini hade redan tidigare meddelat att han inte ställer upp för omval.

Finlands statsminister Juha Sipilä (finska Centern) och Petteri Orpo (finska Moderaterna) fattade igår beslutet att fälla regeringen.

Detta var ett slugt och medvetet drag av Halla-aho eftersom Sannfinländarnas understöd krympt till ca hälften efter att de kom med i regeringen för ca två år sedan. Nu kommer deras understöd att stiga igen.

För oss finlandssvenskar verkar detta bli en bra sak eftersom det är sannolikt att Svenska folkpartiet igen kommer med i regeringen efter en paus på två år. Den fanatiska nedmonteringen av så mycket svenskt i Finland som möjligt som Sannfinländarna drivit igenom i regeringen tar slut med Svenska folkpartiet i regeringen.

Det som jag inte förstår med Sannfinländarnas logik är att de nyanlända muslimerna skall ut ur Finland eftersom de skapar så många problem och finlandssvenskarna som alltid funnits i Finland och som skapar färre problem i samhället än majoritetsbefolkningen (lägre brottslighet, lägre arbetslöshet, större andel företagare etc etc) skall också ut ur Finland. Många som anser sig vara purfinnar i Finland idag har förfäder som kommit från Sverige (eller Ryssland).

Enligt min åsikt skadar det varken Sverige eller Finland om en t.ex. tysk, holländsk eller spansk medborgare flyttar hit och jobbar, betalar skatt och beter sig som folk. I måttliga mängder är detta berikande för vi delar samma värderingar.

Därför är det enligt min åsikt viktigt att fokusera på den migration som inte fungerar och de problem som uppkommer vid överstor migration (brottslighet, bidragsberoende och bostadsbrist).

 


13 responses to “Regeringen föll i Finland igår p.g.a. islamkritisk ny partiledare

 • peter. s

  compulsoryunion

  Halla-aho hade skrivit på sin blogg (3. 6. 2008)
  ”Profeten Muhammed var pedofil och Islam är religion som helgar pedofili därför en pedofil religion. Pedofili är Allahs vilja. ”

  ”Plundring förbipasserande och parasitera på skatteresurser är en somalisk national, kanske en genetisk egenhet.”

  Och på grund av detta skriften hade gjort sig skyldig till brott mot trosfrid och hets mot folkgrupp.

  Gilla

 • Jocke

  Nu verkar det som att SFP inte kommer med i regeringen, tack och lov. Hela denna historia var tydligen planerad redan innan Perussuomalaiset-partimötet i fall Soinis kronprins Sampo Termo inte skulle bli vald som ny ordförande.
  För övrigt den finlandssvenska befolkningen har inte blivit fråntagen en enda privilegie under den nuvarande regeringen. Man har endast gjort det möjligt at i vissa östliga kommuner man kan från den sk. tvångssvenskan i grundskolan. Att alla skall inte behöva lära sig svenska utan kan välja t.ex. ryska i stället. Detta för att man har bra mycket mera användning av ryska i de östra delar av Finland än svenska. Dessutom finns det knappast någon i Finland som inte kan finska.
  Skrivaren har också en ganska konstig jämförelse när han jämför folk som kommer hit från öknen, har en totalt annan kultur, sk. religion, är totalt analfabeter, har inga yrken. Varken kan eller vill anpassa sig till de finska samhället utan vill i stället införa sk. sharia – lag här. Dessa jämför han med den svenskspråkiga befolkningen i landet? Att de svenskspråkiga skapar färre problem än de finskspråkiga beror i det stora hela av att de har alltid haft det bättre ställt, haft bättre utbildning och haft i ledande ställning i landet. Framförallt om man jämför förhållanden.
  Sedan drar skrivaren den sista konstigheten. Av någon anledning tar han fram invandrade från Tyskland etc. som goda skattebetalare mm. Vad är avsikten med detta? Eller medger han att massinvandringen får Mellan-Öster och Nord-Afroka är ändå inte så bra eller vad menar han?

  Till slut om mina åsikter om Sverige, finlandsvenskar, sverigefinnar, svarta, afrikaner, kineser eller vilka nationaliteter eller folk som helst: Jag har inget emot någon människa som sådan. Det jag är emot är att de kommer hit snart miljontals människor från t.ex. Afrika där det finns bra mycket mindre folk per ytenhet so i Europa och börjar leva här på det arbete ursprungsbefolkningen inklusive de nämnda tyskar etc. Att de kommer hit i stället för att bygga upp sina egna länder i stället för att kriga och slå sönder allt där.

  Gilla

 • Jocke

  Mer om detta. Regeringen föll inte. Den kommer att fortsätta med samma ministrar som tidigare. Perussuomalaiset, eller deras riksdagsgrupp splittrades i två delar, 23 medlemmar gick ur gruppen, bland dem förre ordföranden Timo Soini samt alla de som sitter som ministrar i Sipiläs regering. De bildar en egen riksdagsgrupp Ny alternativ. De kommer alltså att fortsätta i regeringen som bibehåller sin majoritet.
  Soini sa för tio dagar sedan att han kan aldrig tänka sig att fly sitt eget parti, att den som flyr är Judas. Han säger sig vara en troende ortodox-

  Gilla

 • hjk

  Halla-ahos blogg heter Scripta (http://www.halla-aho.com/scripta/) och är till sin innehåll tämligen saklig. Halla-aho uppnådde ett stort stöd ursprungligen just för att han är så bra på att framföra sakargument i sin kritik mot asylinvandring och mångkultur.

  Vad gäller Hommaforum (http://hommaforum.org/index.php) så är det ett diskussionsforum för invandringskritiska som grundades av Halla-ahos anhängare. Hommaforum är förmodligen det bäst modererade invandringskritiska diskussionsforumet i Finland och några olagligheter eller nazistiska, våldsuppviglande mm. åsikter tillåts ej.

  Gilla

 • Matti Melkonen

  Det är ett fel. Juho Eerola har inte gjort nån Hitlerhälsning i Finska Riksdagen. Det vat en annan som gorde det. Det var en Seppo Lehto från Tammerfors(Tampere) Han är en riktik extremhögersk kille

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Tror det kan vara nejet till EU som orsakat detta. Av samma skäl får SD o V inte vara med i svenska regeringar.

  Gilla

 • Sepe

  Juho Eerolas hitlerhälsning är nog lögn.
  Hela texten är full med löngner!

  Det var Hirvisaaris kompis Seppo Lehto.

  ”HS: Hirvisaaris gäst gjorde Hitlerhälsning i riksdagen

  En man inbjuden av riksdagsledamot James Hirvisaari (Sannf) gjorde Hitlerhälsningen på riksdagens publikläktare, rapporterar Helsingin Sanomat.

  Bilder på där mannen gör hälsningen kan ses på en blogg som stöder Jussi Halla-ahos (Sannf) kampanj till Europaparlamentet. Mannen presenterar sig som islam- och invandringskritiker. Han är ordförande för den invandringskritiska föreningen Suur-Suomi r.y.

  Riksdagens generalsekreterare Seppo Tiitinen säger till Helsingin Sanomat att bilderna är olämpliga, och att han kommer att ta upp ärendet inom huset.

  Hirvisaari medger till HS att mannen var i riksdagen på hans inbjudan, men berättar inte om det är han som tagit bilderna.

  Pirkko Ruohonen-Lerner, ordförande för Sannfinländarnas riksdagsgrupp, säger att hon inte har hört om saken då Hbl ringer upp henne.

  – Du är den första som berättar om den här saken så därför kan jag inte kommentera, säger Ruohonen-Lerner.

  Enligt HS har mannen som gjorde Hitlerhälsningen blivit dömd för flera ärekränkningar år 2009. Jussi Halla-aho har tidigare blivit dömd för hets mot folkgrupp och brott mot trosfriden.

  Jussi Halla-aho säger till Yle att han inte stöder den kampanj som mannen för, och att den inte följer god smak.”

  http://gamla.hbl.fi/nyheter/2013-10-02/507446/hs-hirvisaaris-gast-gjorde-hitlerhalsning-i-riksdagen

  Gilla

  • finlandssvenskan

   Om allt jag skrivit i min text är lögner, måste jag väl dra den slutsatsen att Sannfinländarna gillar oss finlandssvenskar och inte har något emot att det talas svenska i Finland ?????? Det är OK med att läsa lite svenska i skolan ???

   Gilla

   • Jocke

    Ja, tyvärr så skriver du inte som saker och ting är. Sannfinländarna har inget emot finlandsvenskar och de har inget emot att det talas svenska i Finland. Tvrätom, skulle jag påstå. Men de protesterar mot att varje barn i Finland måste lära sig svenska. Motsatsen gäller ju inte, varje barn i Finland behöver inte lära sig finska. Eller borde det, enligt dig vara så att varje barn i Finland eller Sverige eller Norge måste lära sig samiska för att det i varje land finns en minoritet samer?
    Val av språk i skolan borde vara frivilligt i dag. Det är ofrånkomligt att svenska som språk har lika lite användning som finska utanför de nordiska länder, eller rättare sagt i Sverige och i Finland ty man klarar msig på svenska varken i Norge eller i Danmark för att inte tala om Island. I samtliga dessa länder används engelska.

    Gilla

 • compulsoryunion

  Halla-aho har dömts för det han skrivit, kan man få läsa vad han skrivit, och domen tack?

  Gilla

  • finlandssvenskan

   Halla-aho dömdes för hets mot folkgrupp och fallet gick upp till högsta domstolen. Eftersom det inte är ett prejudikat så finns det bara en kort text på svenska som du inte har mycket glädje av.

   Den finska texten finns på http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/2012/20120058

   Gilla

   • Joy

    En sak jag läste om att han skrivit och anklagats och om jag minns rätt, dömts för, var att han sagt något i sil med att islam stödjer pedofili. Ja, men hur kan man bli dömd för att man lyfter verkligheten i islam? Det är obegripligt att väst skyddar de vuxnas övergrepp på främst flickor!

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: