Han dog på ett kallt golv i kyrkan


50-åriga Patrik var en av Malmös 2 600 hemlösa. För en dryg månad sedan dog Patrik på ett kallt golv i den kyrka där han brukade vila ut.

Patrik var en av alla svenskar som hamnat snett i livet. Hans äldre syster berättar om ett liv med droger och hur han blev hemlösa när modern och styvpappan gick bort. Patriks högsta önskan var en egen lägenhet, något han dock aldrig fick.

Patrik hade erbjudits boende på ett härbärge, men avböjde p.g.a. den problematik med droger och våld som förekommer på sådana ställen. Patrik drogs också med ett hjärtproblem som gjorde att han höll sig undan.

Han drog därför runt på stan och tillbringade nätterna ute eller om turen fanns, i något utrymme där han fick ligga ifred. På dagarna vilade han ofta i S:t Andreas kyrka och det var också här hans liv slutade på ett kallt golv i ett av kyrkans väntrum.

I kyrkans förbönebok upptäckte man att Patrik plitat ned några ord. En högsta önskan att få en egen lägenhet.

50-årige Patrik tillhör den grupp av medborgare som står allra längst ned på listan. Chansen att få en egen lägenhet är minimal för denna grupp och det enda som i bästa fall kan erbjudas är en sovplats på Stadsmissionen (de som vägrade ta emot 85 000 från SD).

Man ska inte ställa grupp mot grupp, sägs det från etablissemanget. Frågan är då varför man gör det?  Kommunerna har inga problem att köpa bostäder till nyanlända där de får bo oerhört billigt eller t.o.m. gratis. Även jakten på bostäder till tiggare från Rumänien verkar vara av högre prioritet. Svenska medborgare som hamnat snett i livet försöker man peta undan för att slippa se eländet.

Sverige 2017.

SVT


30 responses to “Han dog på ett kallt golv i kyrkan

 • assad

  Ormet.

  Gilla

 • malmobon

  Var uppe på Stadsmissionen och pratade med ledningen, om dem behövde fler platser för hemlösa svenskar. Fick till svar att dem redan har inplanerat boende för tiggare med kommunen, så detta var inte aktuellt.

  Stadsmissionen har inte många sovplatser (tror det är ett 30 tal). Kommer inte ihåg.

  Lägenhet är det inte tal om för de som är längst ner. Finns en del som får kollektivboende. MKB har sin kö på Boplats Syd, och har man då betalningsanmärkningar, så får man inte. Går till nyanlända, som lärt sig ställa upp sig i kö. Etableringsbidrag räknas som godtagbar inkomst,

  I skutet på 80-talet anställde MKB en från Hyresgästföreningen som hade till uppgift att vräka missbrukare och andra som kom efter med hyran.

  In satte MKB från forna Jugoslavien. Samma händer idag. Det som är ganska ”lustigt” är att de invandrare som har arbete vill inte bo i Malmös no-go zoner. Är dessa som kommer rösta på SD.

  I vilket fall led jag med killen som dog i kyrkan. Fruktansvärt. De inte missbrukare oftast känner till ‘r att det är lag på att socialen erbjuda behandling. Långdragen process men det är den vägen vi måste gå.
  Bygga ut behandlingshem för missbrukare.

  Missbruk är klassad som en sjukdom redan på 50-talet. Ärftlig sådan.
  Går från far till son. Mor till dotter. Inte alla som ärver denna gen, men tillräckligt många. Dödlig sjukdom.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå att fördela pengarna där de behövs, samt att gilla en skön och tuff KD-politiker……………..

  ”Kommunernas lyxliv måste få ett slut”. Skriver kommunalrådet
  Sara Skyttedal (KD), i ett debattinlägg i Dagens Samhälle.

  Hon skriver………..

  ”Svenska kommunpolitiker hör hemma i tv-programmet Lyxfällan.

  Likt personerna som normalt medverkar i programmet har flera av kommunerna fastnat i ett riskbeteende med ofinansierad lyxkonsumtion som riskerar att försätta dem i enorma låneskulder.

  Trots begränsade resurser prioriteras glamourösa prestigeprojekt som riskerar att utplåna möjligheterna att finansiera framtidens välfärd.”

  Skön läsning från Sara här….

  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/kommunernas-ansvarslosa-lyxliv-maste-fa-ett-slut-17542

  Gilla

 • assad

  Hej, det här är Löfven. Jag tittade bara in kort på bloggen för att säga att jag är efterbliven.

  Gilla

 • Carl edström

  Fy fan.Vår regering är än skam.Dom måste hata oss Svenskar.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Tänk att vi har så svårt att hjälpa varandra!

  Gilla

  • Mr Q

   Roland när t.o.m. Stadsmissionen nekar taga emot gåvor,för att lindra nöden bland våra inhemska,är tiden helt ur led !
   Det tycks vara så i dagens samhälle,att allt skall givas åt de exotiska äventyrslystna.

   Gilla

   • naimlap

    Glöm inte att i halva Europa kallas svenskingarna för swinja – svin, grisar och det verkar, som de har fog för detta föga smickrande öknamn.

    Gilla

 • Jag

  http://www.riksdagsval2018.se/#pd_a_9172717

  Jag vet om att jag trycker in denna länk men jag vill tro och hoppas att det stämmer!!

  Valet 2018 och MAJORITET för SD som skall slippa ”förhandla/kompromissa” med partier -7klövern- som satt oss i denna situation! Vi behöver verkligen förhindra ”hudingarnas” möjlighet att islamisera Sverige. Vända denna onda mardrömslika trend

  Gilla

  • Karin Svensson

   Ingen trovärdig sida som du lagt in. Det går att gå in där och rösta hur många gånger du vill verkar det som.

   Gilla

   • Jag

    De må så vara Karin Svensson, men jag hoppas och önskar. De etablerade undersökningarna m 1500 representanter som intervjuas är inte heller korrekt alla gånger! 😀

    Gilla

 • Jhonsson

  Man måsta vara invandrare för att den ”humana stormakten” Sverige skall visa sin humana sida!

  Gilla

 • Bror

  Det finns många Patrik. Kom också att tänka på den svenska mannen, 60 år, som frös ihjäl i en busskur utanför sjukhuset i Nynäshamn jan. 2016.

  Gilla

  • Bosse

   Sen hade vi han som hittades i en sandlåda på en järnvägsstations- perrong 2015 eller 2016.Jag tror att det var i Borås. Men inget att bry sig om säger Löfven .Det är bara svenskar.

   Gilla

   • ossie

    Han som hittades i en sandlåda ihjälfrusen i Herrljunga var psykiskt sjuk. Han bodde i Vara och var miljonär visade det sig. Kanske inte riktigt jämförbart här.

    Gilla

   • Bosse

    ja Ossie du har nog rätt.Jag var ju också osäker om denna händelse.Rätt ska vara rätt.

    Gilla

 • ossie

  Inga rubriker i Svensk hatmedia. Hade det varit en invandrare eller tiggare hade det varit löpsedlar om detta men nu var det ju bara en vanlig oprioriterad svensk.

  Gilla

  • Albert

   DN:s fokus tycks idag ligga på att adresslösa ”EU-migranter” nekas låna böcker på rasistiska Karlstads bibliotek. ”..Flera av dem kan inte läsa och de kan inte skriva heller, säger bibliotekschefen Åsa Hansen…”
   https://unvis.it/dn.se/nyheter/sverige/eu-migranterna-nekas-boklan-pa-biblioteket

   Gilla

   • Joy

    Är det bilderböcker kanske de kan roa sig med dem under tiden de tigger, men böckerna lär inte komma tillbaka i tid. Har de någon adress dit man kan skicka krav på återlämning och eventuellt de 200 kronor som man får betala om boken inte kommer tillbaka alls? De regler som gäller för oss svenskar? Böckerna ses förmodligen som något säljbart enbart!

    Sverige plockas inpå bara skinnet av folk från andra länder. Och det kallas rasism och man har inte rätt att arbeta som svensk på en arbetsplats, om man försöker få alla dessa pk-individer att uppbåda någon form av självbevarelsedrift!

    Gilla

  • Bosse

   Nej,det är konstigt att man inte har skrivit om detta människoöde i Sverige. Men när EN afghan har förvunnit i Kabul så forskar media vad som kan ha hänt. I flera dar nu så har tidningar berättat om detta. Vilket sjukt land detta är.

   Gilla

 • Bengt

  ”Patriks högsta önskan var en egen lägenhet”, Nä, lägenheterna går till invandrare i det här pisslandet.

  Gilla

  • Stenbock

   Ja och när dessa berikare flyttat in,inträffar ofta att brandkåren får rycka ut ! Det stora flertalet av dessa nomader har ju ingen aning om hur man beter sig i lägenheter.Dagligen läser jag från skilda delar av Europa,hur bränder uppstått i deras boende.
   I dag orsakade man att många (helt oskyldiga) angränsande,
   blir de,som får lida skada vid en sådan brand i Karlsruhe:

   Gilla

   • assad

    Stackars människor. De får bo tillfälligt och improviserat fast vart vet jag inte, det finn nämligen inga lägenheter i hela Sverige. Pyroteknikerna har fått företräde.

    Lika trevligt måste det vara att se sin bil brinna upp.

    För den som avser byta yrke vill jag här lämna ett varningens ord – utbilda dig inte till pyrotekniker, marknaden är övermättad.

    Gilla

   • assad

    Potatis i parketten följs av bakad potatis över öppen eld. Det är praktisk att ha allt i samma rum – odling och tillagning.

    Gilla

  • Joy

   Gratis lägenheter som monteras ner snabbt som ögat på alla de sätt som finns!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: